27. huhtikuuta 2014

Siivouspäivä taas syksyllä

Niin sitä taas vaan päästiin siihen kuuluisaan kevät-tilaan. Koko viikonloppu ulkosalla, sormenpäät kipeinä ja mustina, selkä koukussa, reidet hapoilla, naamanahka ahavoituneena.

Tällaisen setin äärelle itseni lauantaiaamuna asetin.


80 orvokkia piti jo vihdosta viimein saada istutettua lopullisiin ruukkuihinsa ja muille taimille piti saada suuremmat tilapäisasujaimistot. Oli niin pienet potit monilla, että ihme, että olivat pysyneet hengissä. Näin huonoa kohtelua tämän tarhurin taimet eivät ole koskaan saaneet, en ole ehtinyt kuulostella heidän vointiaan juuri ollenkaan, vettä olen roiskinut, kun olen ollut hujakoilla. Huh, karrrmea kokemus.

Kaksi tiivistä päivää riitti tämän savotan perkaamiseen. Orvokit ovat nyt taivasalla ulkona, ovat jo karaistuneet viikon päivät. Muista taimista karaisen osaa, muut ovat sisällä tai kellarissa suosiolla vielä pari viikkoa. Ei tässä ehdi koko konkkaronkkaa kiikutella eestaas, pelargonien kanssa tosin yritän ennättää. Kamalia riiskuja talven jäljiltä, saattaa moni vielä heittää veivin vahvistumisen sijaan. 

No, vahvat selviytyvät tässä systeemissä. Ja seuraava siivouspäivä järjestetään jossain syyskuun tienoilla, nyt ei enää pysty keskittymään sisätilojen kuvioihin. Edellinen siivouspäivä tapahtui pitkän tauon jälkeen pari viikkoa sitten. Ei siitäkään oikein mitään meinannut tulla, kun oli tärkeämpää askaretta.


Ihanaa ja valoisaa viikkoa kaikille! Älkää siivotko, ellette aio viettää vappua komerossa.

7 kommenttia:

 1. Siellähän voidaan yhtä vetreästi kuin täälläkin. Au, au, au ja au. Nousen sohvalta vaikeasti ja kävelen vähän vinossa. Sauna onneksi vähän notkisti paikkoja. Mutta VIIS VAIVOISTA. Ulkona voi taas olla ja väsyttää itseään. Hurraa!!!

  VastaaPoista
 2. No ei todellakaan tulisi mieleenkään siivota, outo ajatuskin! Mutta pihaa kyllä piti jo kastella tänään, ja rutkasti.

  VastaaPoista
 3. Haha, mä siivoon vappuna puutarhassa! Sisätilat saa nyt olla oman onnensa nojassa ihan rauhassa. Kunnioitettava orvokkijengi sulla :)

  VastaaPoista
 4. Mahtava määrä orvokkeja, kuten aina. Mukavia pihapäiviä! Meillä siivotaan ahkerammin varmasti koko kevään ja kesän aikana mm. syystä, että rakennushanke pihalla + työvaatteet + kengät = kamalasti savea ja hiekkaa ja kaikkea lattioilla. Ellei laittaisi suoraan lattialle pienen esikasvattamon, kaikkeen siihen kertyneeseen moskaan.

  VastaaPoista
 5. Ihan samat puuhat ja seuraamukset täälläkin... Mä vaan kävin hakemassa orvokkini kaupasta ;)

  VastaaPoista
 6. Ei siivota!
  Paitsi pojan rippijuhlia varten kesäkuussa;)

  VastaaPoista
 7. Peukut kaikille kommenteille! Fiksu ote teillä siivoamiseen - ja siivoamattomuuteen :)

  VastaaPoista