24. elokuuta 2013

Å = åj då!

Åland ja Åbo on visitoitu, mutta ei ihan äskettäin, joten ei puhuta niistä Å:n kohdalla. Huudahdetaan sen sijaan åj då!, kun ihastellaan jälkikasvun Ruotsin-tuliaista. Sehän on valtavan ihanaa Nutscene-narua, ihanan vihreänä.


Tässä on ihanaa erityisesti se, että hän muisti mulla olevan pian tyhjenevä purkki samaa merkkiä.


On tosi hyvää narua, ohutta ja kestävää eikä yhtään karkeaa, niin kuin moni juuttinaru tuppaa olemaan. Ja åj då, vihreä naru on hankittu Uppsalasta, Linnén puutarhan myymälästä. Niin sanotusti botaniikan juurilta. Saapi tulla ensi kausi, minä ålen valmis!

Ja åj jåj, saattaisi äkkinäinen huudahtaa, kun ottaisi lusikallisen keltaista paholaisenhilloa. Varioin perushillosta kelta-oranssin version, kotimaista jalostusta olevan Aji Finlandia -chilin ympärille. Ripsautin Suomi-hengessä mukaan lakkoja. Åh!


Keltaista tomaattimurskaa en löytänyt valmiina, mutta keltaisista tomaateista sai nopsasti tuoretta silppua. Tuohon annokseen käytin 10 tomskua. Kuoret saa irti tekemällä haarukalla pari reikää ja kastamalla kiehuvaan veteen, kuori lähtee rullautumaan hirmu nopeasti.

Täältä löytyy punaisen hillon ohje, samalla tavalla syntyy keltainen kekrihillo. Hillittömän hyvää jotakuinkin kaiken ruoan kyljessä.


Åkei, te Åsat ja Åket, pitäkää ihana veckåslutet – paistetta luvattu!

18 kommenttia:

 1. Å la laa ! Kelpais mullekin :)

  VastaaPoista
 2. Åj että kun on ihana kaunis etiketti narussa ja vielä oma purkkinsakin! Puutarhahifistelyä parhaimmillaan :-)
  Herkun näköistä hilloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se on, hifistelyä, onneksi edullista ja viatonta sellaista :)

   Poista
 3. Jälkikasvu on pitänyt näemmä silmänsä auki;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Sehän se ihmeeltä tosiaan tuntuikin :o

   Poista
 4. Tyylikkäällä tavalla hauska juttu!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Tapu tapu hänelle :) Ja kiitos hillokehuista, kröhöm.

   Poista
 6. Ånnittelut hyvästä hankinnasta! Sitä voi olla tosi onnellinen pikkujutuistakin jos hyvän tuotteen löytää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä voi tosiaan pienistä asioista tulla ånnelliseksi :)

   Poista
 7. Ålemme aivan åtettuja tuosta narukerästä. Kaunista, käytännöistä ja kestävää, mutta ennen kaikkea kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, ålemme åtettuja åtetuksi tulemisestanne! Kaunista olla pittää, se on måttåmme.

   Poista
 8. Help, chilikonkari! Nyt on muutama vihreä podi mun chileissä, mutta miksi yhden podin yläosaan on ilmestynyt pieniä, mustia läikkiä. Liian kosteaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan kosteutta myös: saman ilmiön huomasin kasvihuoneessa juuri, siellä tulee nykyisin öisin ihan hirmu kosteaa ja viileää. Eivät taida podit tykätä moisesta. Mutta pienet pisteet eivät haittaa syömäkelpoisuutta.

   Poista
 9. Åj wau! Tuo ihan silmiä hivelee ja häikäisee tuo sinun keltainen mixtuurasi. Itsekin olen tässä kaavaillut, että tekisikös sitä paholaisenhilloa noista kyspyvistä punaisista tulisista pitkuloista... Täytyy ryhtyä toimeen! Mites paholaisenhillon säilyvyys? (On varmaan muuallakin kysytty...)

  Täytyy vielä sanoa, että i-ha-naa kun jaksat mainioita juttujasi tänne kiroitella. Tunnustan, että kun luen läpi uudet blogipostaukset, Tontti 559:n sokerina pohjalle :) Itsellä kun tuntuu sujuvan päivitys sen verran hitaasti, kun ihan tarpeeksi tässä koneella tulee päivisin istuttua eikä puutarhassa tunnu mikään kukoistavan... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se hillo ainakin kuukauden säilyy avaamattomassa purkissa, avatussa noin pari viikkoa. Mulla taitaa olla kolmen viikon ikäistä tuo avattu purkki, eikä mitään vanhentumisen merkkejä ole nähtävissä. Ja jos satsista tuntuu tulevan liikaa, purkin voi heittää jäähdyttyään pakastimeen.

   Voi-miten-ihana kommentti tuo kiitostelusi, PilviPulla! Oi. Tulee herkistymä. Kiitos! Mielelläni minä kiroittelen, ihanille kaikille pilvipullille.

   Poista