7. kesäkuuta 2014

Karvahattu saa lähteä

Alkukesän kiihkeys, se näkyy nyt kaikkialla. Kukkaa pukkaa niin, ettei ehdi kunnolla katseluun keskittyä saati valokuvata. Katsokaa nyt tätäkin idänunikkoa. Viikkoja on kasvateltu kukintoa kapselissa, ja nyt ollaan valmiita leväyttämään ohuenohuet silkkipaperilehdykät täyteen kokoon.

Karvahattu lentää päästä ihan just.


Sitten ollaan vapaita.Yhden kukan kukoistus kestää vähäsateisena aikana parhaimmillaan noin viikon, sitten kuivahtaneiden karvahattujen sekaan tipahtavat myös terälehdet. Mutta oranssi loisto on näyttävä, vaikka vain sen viikon ajan. Joka suunnasta.


Alkukesän kiihkeys näkyy myös ihmisessä, ei se kauaa malta istua paikallaan, vaan halajaa pihalleen haahuilemaan. Ei ehdi runoa rustata, värssyä vääntää, vaan julkaisee kuvat peräkanaa selitteittä. Otsikoksi sentään laittaa, mielikuvituksettomasti tosin, että

ALKUKESÄN ONNEA
Kyllähän te nämä tunnelmat tunnistatte. Sen riemua tursuvan ajan, kun henkinen karvahattu on heitetty komeron syvimpään nurkkaan. 

13 kommenttia:

 1. Nyt on kyllä hallavaara ohi, vaikka ei olekaan vielä 10. kesäkuuta. Ihana kepeä fiilis jo. Tomaattisi ovat kyllä upean pitkällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, nyt ei tarvitse enää pelätä sitä mörköä, ainakaan vähään aikaan. Kepeä fiilis, juuri niin!

   Poista
 2. Heiheihei hetkinen. Tomaatinraakileita? Toivottavasti kasvavat kasvihuoneessa tai tuon kaikki omanikin teille kasvamaan. Meillä on juuri ja juuri pari kukkaa saatu pinnerretyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä! Tämä yksilö oli taas lajinsa huimapäinen pioneeri, teki raakileet jo huhtikuussa, viileässä kellarissa kasvilamppujen alla. Siinä samassa vaiheessa ne suunnilleen ovatkin olleet, ei ole ollut vielä tarpeeksi pitkään lämpöä värin vaihtoon. Muut saman lajikkeen (Balconi Yellow) yksilöt ovat nyt kukkavaiheessa, siis normaaleja.
   Varmasti alkavat Intomaatitkin kasvaa silmissä, kunhan tasoittuu keli kesäiseksi.

   Poista
 3. Voi Ihminen, miten ihanat ovat kuvasi :) Täällä kiirettä, vihdoin päästy puutarhan kimppuun oikein kunnolla, ei juurikaan ehdi blogistaniassa käymään -kuin sen otsikon ja pari kuvaa heittämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin se just on ollut täälläkin, harmittaa, kun ei ehdi kommentoimaan ihmisten juttuja, vaikka mieli tekisi kovasti viettää kaikki aika vain just pihalla ja Blogistanissa. Mutta lyhytkin postaus ilahduttaa, täytyy muistaa myös, että lyhyt kommenttikin ilahduttaa vastaavasti. Tämä kommenttisi ilahdutti kovasti!

   Poista
 4. Aivan mahtava kuva karvahattukukasta! Meidän(kin) pihalle on hankittu Geraniumeja... hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo, sattumalta osuin juuri kohdalle, kun lakki oli lentämässä. Ei näitä yleensä näe, niin kuin ei linnunpoikastenkaan lähtöä... tosin pruukaan nukkua öisin, jolloin he pesästään lähtevät.
   Geraniumeja Nettimarttalassa, voi miten hienoa! Tuun just nyt katsomaan, josko olisit postannut niistä :)

   Poista
 5. Eilen kuvasin omaa puutarhaani. Olet oikeassa: ei meinaa perässä pysyä tällä kukkimisvauhdilla. Päätin sitten vain kuvat ja julkaista, kun ehdin. Saa laukata rikkaruohojenkin perässä, kun runsaat sateet saa nekin kasvamaan vauhdilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, rikkaruohotkin kasvavat samaa kiivasta vauhtia! Ja muukin pihapuuhailu tuntuu työllistävän just nyt, kaikenlaista painepesurointia ja tuunausta työn alla, eipä siis ihme, ettei ehdi näppiksen eteen istumaan. Mutta onneksi kasvu ovat tallella kamerassa, postaillaan tunnelmia sitten vaikka syyspimeiden aikaan...

   Poista
 6. Tämä on just sitä alkukesän huumaa!

  VastaaPoista
 7. Hello, I think your site might be having browser compatibility issues.

  When I look at your blog site in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.

  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, very good blog!


  Feel free to visit my blog post ... blainedrfw.wikispaces.com ()

  VastaaPoista