13. kesäkuuta 2014

Coloradon Columbine

Amerikasta pyytämättä ja yllätyksenä saadut akileijan siemenet ovat nyt suorittaneet niihin koodatun tehtävän loppuun saakka. Viime vuonna kylvetty Aquilegia saximontana 'Rocky Mountain Blue' kukkii nyt.


Siltä se näyttää, niin kuin kuva lupaili. Osa siemenistä sai kylmäkäsittelyn, osa ei, ja tuntumani oli, että ilman sitä siemenet itivät hiukan paremmin. Melko hentoisia rihmoja nuo pikkutaimet olivat, mutta tukevat ja tanakat heistä lopulta tuli. 

Kukat ovat muuten aika isoja tällä Coloradon osavaltion nimikkokukalla. Akileija (Columbine) on kotoperäinen vuoristossa, Kalliovuorilla siis, tykkää kasvaa siellä noin 3 – 4 000 metrin korkeudessa. Sopeutuu näköjään myös matalampiin maisemiin. 

Kuva: Wikipedia

Noin 8 000 kilometrin päässä kotoa.

Vapaapäivän pieneksi harmiksi ulkona sataa taukoamatta. Ei sinne nyt huvita mennä kuokkimaan, täytyy vaan katsella koneelta kuivina päivinä otettuja kuvia. Niitä samoja kuin edellisessä postauksessa, yhteen liitettynä.


Nooh, eiköhän se aurinko kohta taas palaa. Ainahan se on. Antoisaa viikonloppua, ihmiset!

10 kommenttia:

 1. Tyylikäs kaunotar, aivan niinkuin ennenkin amerikantädit, kun tulivat Suomessa ja maalla käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vertaus, akileija! Ja sinä olet tässä asiantuntija.

   Poista
 2. Taatusti kaunein tietämäni akileija! Minun kukkapenkistäni löytyi samanlainen viime kesänä. Nousi myös tänä kkesänä mutta tästä kylmästä ja märästä kelistä ei tykkää yhtään. En tunnusta että olisin sen itse sinne kylvänyt! Sattumalta tänään juuri näin paikallisessa taimikaupassa myynnissä tätä lajiketta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät tosiaan taida olla akileijat kylmän ja märän ystäviä. Kukapa toisaalta olisi :( Hauska kuulla, että taimikaupasta löytyi juuri samaa lajiketta, olen sitten yhtä ajan hermolla kuin asiantuntevat kauppiaat ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Marietta – vaikka eipä tässä minulla juuri osaa eikä arpaa ole kiitostella :)

   Poista
 4. Hieno. Antoisaa viikonloppua myös Tontille!

  VastaaPoista
 5. Ei ole näköjään pitänyt pahana maanosasta toiseen siirtymistä. Hienosti on asettunut teille asumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla vieraskorea(lainen), ensi keväänä mullan pinnalle ei tietty nouse kuin kasvimaailman keskisormi. Että ei kiitos enempää tätä rääkkiä, lensin takaisin vuorille.

   Poista