7. joulukuuta 2016

Kotimaa tää pohjoinen

Hyvää itsenäisyyspäivän jälkeistä päivää! Siniristilippu on viikattu kaappiin, mutta kyllä se edelleen on meidän lippumme, jota sopii ihastella vaikka joka päivä.

Lokakuisena päivänä puutarhassa viimeisimpinä kukkivat sininen ja valkoinen.


Lobelia on niin peruskesäkukka, että voisi ajatella olevan jo liian tuttu, mutta itse tykkään kasvattaa sitä häikäisevän sinisen takia. Pienet siemenet saa parhaiten töpöteltyä mullan pintaan lyijykynän päässä olevan kumin avulla.

Kohtahan saadaan laittaa lobelian siemenet multiin, ei mene kuin muutama hassu kuukausi... Voi ihanuus, miten hyvältä se tuntuukaan avata siemenpussi ja multapussi ja laittaa kukkalotto vetämään. 

Joko olette tutkineet siemenluetteloita sillä silmällä?


3 kommenttia:

 1. Ihastuttava kukkalippu. Minä tutkin siemenluetteloita jo syksyllä, joten nyt on varattu jo yhtä sun toista. Ehkä kuitenkin sitä kolmatta vielä puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, no niinhän se on, että pari pussia tarvitsee vielä, ennen kuin voi olla tyytyväinen. Ja sitten hankkia marketista ohimennessään pussin, pari lisää... minäkin pläräilin paria katalookia, mutta en ole vielä tilannut mitään. Ehkä juuri se kolmas luettelo puuttuu :)

   Poista
 2. Ihana lippu kukkasista! Mukavia vuoden viimeisiä päiviä ja onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista