16. tammikuuta 2017

Hitaasti kukka tulee

Sitä joutuu miettimään suhdettaan hyasinttiin, kun se alkaa avata kukintoaan kolme viikkoa joulun jälkeen. Että onko kiva vai ei, vieläkö jaksaa sykähdyttää?


Kevätkukkijahan se Keski-Euroopan puutarhoissa on, joten olkoon nyt kevään tuojana tässäkin. Hiukan vielä pitää himmailla, mutta kohta päästään kunnolla miettimään suunnitelmia uudeksi kaudeksi. 

Vai oletteko jo aloittaneet valmistelut? Mitä suunnitelmia olette tehneet?

10 kommenttia:

 1. Suloinen hyasintti. Täällä on jo kevätsuunnitelmat hyvässä vauhdissa: siemeniä on tilattu ja kylvösuunnitelmia tehty;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kuulostaa kivalta! Kummasti se lyhentää talvea, kun voi hypätä ajatuksissa pari kuukautta eteenpäin 😊

   Poista
 2. Kyllä noita juuria on kasvateltu pitkään, kuka siinä kukkia ennättää :D Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Joka syksy olen onnellinen että kasvuaika loppuu ja nyt jo kuitenkin tutkailen/tilailen siemeniä. Odotan kevättä into pinkeenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, juurissa vara parempi, on tämän motto 😄
   Jännä juttu, että syksyllä voi olla ihan ryytynyt koko puuhaan, mutta hetken tauko ja taas löytyy puhtia aloittaa kaikki alusta 😆

   Poista
 3. Söpöhän tuo hyasintti on ja ihan selvästi tämän satavuotiaan Suomen värinen! Itse olen laittanut niitä leikkona muiden kukkien kanssa maljakkoon, niin fiilis ei ole lainkaan jouluinen. Kai se on kiinni siitä, millaiset mielleyhtymät syntyvät?

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hyvä sininen sävy juhlistamaan alkanutta juhlavuotta! Kiva havainto, kiitos siitä 🤗
   Leikkohyasintti on ihana, peukut heille 👍🏼👍🏼

   Poista
 4. Ihana kevätkukka sieltä ponnistaa. Suunnitelmia on tehty vain Sen verran, että en esikasvata sisällä mitään. Jesse on turhan aktiivinen puutarhuri 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, hyvä että on joku, joka hieman hillitsee sisäkylvöjä 😄 Mää yritän hillitä itseäni chilien kanssa, niissä lähtee aina mopo käsistä. Ehkä joku ketterä nelijalkainen voisi olla avuksi tässä 🤔

   Poista
 5. Nätti hyasintti! Kylvösuunnitelmia olen tehnyt ja miettinyt myös ensi kesän isompia projekteja, mm. terassin laajennusta ja uusia istutusalueita.

  VastaaPoista
 6. Oo, terassin laajennus, se kuulostaa kivalta – sekä lopputulos että tekeminen. Ja suunnittelu, tietysti. Kaikki projektit, jotka edistävät pihaa ja puutarhaa ja ulkona oleilua ovat ihania :) Mukavia suunnitteluhetkiä sinulle!

  VastaaPoista