17. maaliskuuta 2014

Ei mainoksia, ei sponsoreita

Jossain blogissa näin kuvallisen maininnan, että kyseinen blogi ei sisällä sponsoroituja tekstejä. Toisin sanoen, blogisti ei tee minkäänlaista yhteistyötä minkään kaupallisen toimijan kanssa, ainakaan niin, että siitä ei olisi jokaisessa mahdollisessa yksittäisessä tilanteessa selvää erillistä mainintaa.

Tämä blogi on myös sellainen. En tee yhteistyötä minkään tahon kanssa, joten teksteissä tai kuvissa ei ole mainontaa tai piilotettua mainontaa tai markkinointiyrityksiä tai jonkun tuotteen tai yrityksen mustamaalausyrityksiä. Kaikki mielipiteeni, vinkkini, ehdotukseni ja ärtymykseni ovat täsmälleen vain omiani eikä niissä ole tausta-ajatuksia tai hyötymistarkoituksia.

Blogini sivuilla ei myöskään ole näkyvää mainostilaa minkään yrityksen käytettäväksi. Se on valintani, mutta myös toisenlaiset valinnat ovat mielestäni varsin soveliaita – pääasia, että lukijalle selviää heti, onko blogilla yhteistyötoimintaa esimerkiksi jonkun yrityksen kanssa niin, että se saattaa näkyä vaikkapa joidenkin tiettyjen tuotteiden painottamisessa.

Reilu peli on paras peli.

Ja reilu kevät on kunnon kevät, tosin kevään luonteeseen kuuluu palaaminen takaisin talven valtaan, niin kuin nyt on päässyt käymään. Mutta ei tämä ikuinen tilanne ole, hetken päästä purot taas lorisevat ja krookukset pääsevät toden teolla säihkymään.

Siihen asti ihaillaan pinkitettyjä koivunrisuja. (Pakkanen on tappanut varhaiskevätkorista kaiken muun.)Sponsoritta teidän,
Geranium

14 kommenttia:

 1. Täyttä asiaa on tekstisi! Hyvä, hyvä :) Mä olen päätynyt siihen, että erityistapauksissa yhteistyötä teen, mutta siitä on aina selkeä maininta.

  Kevät on vuodenajoista julmin, näinhän se menee.

  VastaaPoista
 2. Minä olen myös blogissani valinnut sponsorittoman, mainoksettoman tien. Se sopii minulle, muut saavat luonnollisesti tehdä niin kuin parhaaksi katsovat. Säpäkkä pinkki!

  VastaaPoista
 3. Minullekin on tullut tämä mainostamisasia monesti mieleen kun olen oikein hehkuttanut jonkin tuotteen hyvyyttä, mitäpä jos joku luuleekin minun hyötyvän siitä hehkutuksesta jotakin?! Kaikki hehkutukseni ovat kuitenkin tulleet täysin omasta tahdosta ja olen oikeasti kokenut esim. juurikastelijan erityisen käteväksi vempaimeksi. Onneksi blogini onkin niin pikkuinen, jotta tuskin mikään taho tulee koskaan ehdottamaankaan mitään yhteistyötä, hyvä niin!
  Minäkin äsken huolestuneena tutkin narskuja, taisivat saada vähän liikaa pakkasta viime yönä ja esikkokin näyttää nuupahtavan taas sisälle liikaan kuumuuteen:( No ei voi mittään, tämä tt nyt vaan on kestettävä!!

  VastaaPoista
 4. Mainosvapaa on omakin blogini, suositukset ovat omiani, enkä niistä hyödy, kuten et sinäkään. Paitsi nyt valehtelen, hyödynhän minä: saan hyvän mielen, kun voin jotakin pientä yksinyrittäjää auttaa kehuillani.

  Pinkki sopii kevääseen.

  VastaaPoista
 5. Mainokseton linja myös minulla! Pinkitetyt oksat on niin kivoja! Spreijasitko ne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, spreijasin! Mukavaa puuhaa, sitähän voisi spraymaalata vaikka mitä mennen tullen :)

   Poista
  2. Tuotahan voisi itsekin kokeilla :O)

   Poista
 6. Hyvä postaus. Ihan samaa olen minäkin miettinyt, kun puutarhablogia kirjoittaessa ei voi olla mainitsematta alan firmoja. Ainoa "yhteistyö" mulla on ollut kun arvoin viime vuonna liput Turun puutarhamessuille, mutta sen tein mielelläni. Kiinnostaisi tuollainen bloginappi tms, mutta eihän se toisaalta ole temppu eikä mikään tehdä sitä itse itselleen. hmmm. kiitos, tämän toteutan kun saan aikaiseksi. Pirteä asetelma !

  VastaaPoista
 7. Minä olen tehnyt saman periaatepäätöksen pysytellä 'riippumattomana' blogistina. Minunkin blogini on pikkuinen, mutta siitä huolimatta olen joitakin yhteistyö/mainostarjouksia saanut. Kehuja kyllä olen jaellut ja jakelen vastaisuudessakin, kun aihetta löytyy ja liittyy postauksen asiaan.

  Takatalven iskiessä ajattelen aina, että 'kylmän pitää sataa alas', jotta lämmin pääsee tilalle. Se ajatus lohduttaa, ainakin hiukan ;)

  VastaaPoista
 8. Hienosti tehty! Eläköön vapautemme valita ilman vai kanssa :)

  VastaaPoista
 9. Reilu peli on hyvä, jos tekee yhteistyötä, niin kertoo reilusti silloin!

  VastaaPoista
 10. Hyvähyvä, kiitos kaikki kommentoijat, samoilla linjoilla näymme olevan. Ihanaa, että näin fiksussa porukassa saa olla mukana. Avoin ote, se on kaikille osapuolille paras!

  VastaaPoista
 11. Kumppanuutta tai muuta yhteistyötä ei ole ehdoteltu, mutta käytössä Googlen tarjoamat mainokset. Ajattelin, että niistä voisi saada joskus jotain tuloja, jolla blogin ylläpitämisestä tulleita kuluja voisi rahoittaa ja palauttaa ne takaisin blogiin jollakin tavalla. Blogin startatessa kolmannelle kaudelle, on haave edelleen yhtä kaukana kuin aloittaessa. Ensimmäinen maksu hakukoneyhtiöltä on laskennallisesti kauempana kuin eläkeikä. Liikenne on vain niin uskomattoman vähäistä, eikä sitoutuneita lukijoita ole montaakaan. Blogi tuntuu tällä työn ja käytettävän ajan määrällä hieman rasitteelta ja lopettaminen on käynyt mielessä useamman kerrankin.

  Nimien ja merkkien kertomista pidän luonnollisena, jos ne olennaisesti liittyy kokemukseen jostakin tuotteesta. Omat jutut perustuvat omiin kokemuksiin ja kokemukset määrittelevät onko tuote hyvä tai huono. Kasvihuonemuovista kirjoitin jopa pienimuotoisen varoituksen lukijoille, koska 10 vuoden luvattu ikä näyttää utopistiselta jo muutaman kuukauden jälkeen, valmistajan edelleen vakuutellessa tuotteen virheettömyyttä. Nimen tatkoituksellista mainitsemattomuutta pidän turhana kiertelynä, joka ei palvele lukijoita. Mutta jokainen tavallaan.

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommentista, oli kiinnostava kuulla tuosta G-mainonnasta! Älä vaan lopeta blogin pitämistä, kyllä esimerkiksi juuri niistä kasvualustapostauksista näkee, että aikaa ja vaivaa on käytetty, ja se tekee postauksista juuri arvokkaita. Ne elävät pidempään kuin vain kyseisen viikon, hakukoneilla niitä pääsee lukemaan moni moni muukin kuin sitoutuneeksi ilmoittautunut lukija.

  Hyviä perusteluja käytännöillesi, peukut niille. Jatka vaan samaan malliin!

  VastaaPoista