9. maaliskuuta 2014

Kevätkorin tuoreutus

Taas on viikko takana ja uusi edessä. Kevätkorin pikkunarsissit ovat kestäneet moitteettomina jo kaksi viikkoa, leikkotulppaanit kokivat tuossa ajassa tulleensa kukoistuksensa päähän. Niinpä tilalle laitettiin tuoreet laitapelurit, tällä kertaa vihertävänvalkoiset.


Maalasin koivunoksat vaaleanpunaisella spray-maalilla, väri ei taida kuvasta erottua, mutta hirmu kivaa se spreijaaminen kyllä on. Sitä oikein yrittää keksiä tikusta (ja risusta) asiaa, että saisi vähän sumutella.

Tikusta tekee asiaa myös tupsukorva. Se ottaa tikusta tukea kurotellessaan syötävää lintujen siemenautomaatista. Katsokaa tuota telinevoimistelijan otetta.


Spraymaalauksen lisäksi olen innostunut taivaantarkkailusta, ja yritän opetella kuvaamaan ylhäisiä objekteja. Ensimmäinen otos armaasta kivipallero-kuusta ei ole ihan pöhkö, vai mitä olette mieltä?


Ja monta viikkoa kestänyt epäilys siitä, että tänä vuonna ei satoa chileistä (ainakaan omista) saada, alkaa hieman helpottaa. Jokin on nyt sykäissyt taimet jonkinlaiseen kasvuun, joten jos kesä ei ihan mahdottoman kylmä ja lyhyt ole, niin kyllä näistä voi vielä ehtiä puikuloita putkahtamaan.


Tänään laitoin lisää siemeniä multiin. Jäädään odottamaan niiden itämistä ja katsellaan kevään etenemistä kuin varis antennilla.


Rauhassa ja levollisesti. Horisontissa vihertää pian.

10 kommenttia:

 1. Upea kuukuva ja kivasti satoa horisontissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Jos ei muuta, niin kuvasatoa konkkanokista kaupunkilinnuista :)

   Poista
 2. Satoa tulossa kuitenkin. Meidänkin pihalla on akrobaattioravia. Välillä ihan useampiakin. Kyllä orava keinot keksii.

  VastaaPoista
 3. En ole ollenkaan hoksannut, että leikkojakin voi pitää pihalla ruukussa. Ja kestävät vieläpä kauemmin kuin sisällä. Ja nyt kun on kunnon ulkoilukelit, taidan käydä lähikaupassa katsomassa josko niillä olisi tulppaaneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin pärjäsivät leikkotulppaanit tuulissa ja tuiskuissa, nyt 10 asteen pakkasyö on varmasti heidät nujertanut. En ole vielä ehtinyt kylmään kasvariin kurkata, sinne nostin korin lumisateen alta pois, mutta luulen, että narsissitkin ovat viime yöhön nuupahtaneet.

   Poista
 4. Aah, tätä kevään onnea! Kiva katsella eri blogeissa mitä kelläkin vihertää ja tosiaan kiire on saada ulos jotain itsekullakin. Katse kiinnittyi ulkoasetelma-kuvassa myös sinne taustalle: onpa kaunis laatoitus!! Kauniisti erivärisiä, erimuotoisia lituskoja kiviä, tuommoisen haluaisin, mitä lienevät? Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Riitta, kivetys on liuskekiveä, muistaakseni turkkilaista alkuperää, Espoosta nyt jo lopettaneesta kiviliikkeestä vuonna 2007 ostettuja. Saumat on hiekkaa, joka on tukevasti sammaloitunutta, mutta tavallaan ihan nättiä sekin. Polku on pikkukiveä, jota koirat ilolla pitkin poikin potkivat...

   Ihanaa kiirettä tämä kevät – tai "kevät", niin kuin tänään. Aurinkoista viikkoa Sinulle!

   Poista
 5. Hieno toi sun kuu! Ja eiköhän noista teille tulisuutta taas riitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko, kuumme on kuningatar :) Ja joo, kyllä heistä varmaan muutama puikula heruu, jos ei karmeita tapahdu...

   Poista