2. maaliskuuta 2014

Kerrankos sitä

Voi mahoton, minkälainen helmikuu saatiin kokea! Eipä juuri lumi ja pakkanen kiusanneet, ei. Johtui tämä talvi mistä tahansa, niin oli hieno kokemus.

Ja koska se oli mahdollista, niin se piti tehdä. Laittaa < kevään ensimmäiset kukat > ulos.


Laitoin ainekset koriin sellaisinaan, omissa ruukuissaan. Tulppaanit ovat leikkoja, laitoin ne muutamaan pieneen lasipurkkiin sinne sekaan. Viikon on kori nyt ulkosalla viettänyt päivänsä ja tullut suosiolla yöksi viileään eteiseen. Hyvin ovat kukat pärjänneet, tulppaanit ovat auenneet kokonaan, samoin narsissin nuput.

Kyllä olen tuota koria ihaillutkin koko rahan edestä. Helmikuun sipulikukat! Oi tulkoon tällaisia talvia lisää, vaikka joka vuosi...

Sisällä olen aurinkoa odotellessa tarttunut siveltimeen ja maalannut ikkunan edessä odottavan kasvihyllyn tasot. Keltainen läiskikäs mänty raikastui ja siistiytyi vihreänruskeanbeessillä. 


Olipa ihana heilutella sutia. Konkreettinen työ on niin mahtavaa; tulos on konkreettinen eikä ole argumentoitavissa.

Kaksi kuukautta sitten emostaan irrottamani perhosorkideavauvat eli keikit ovat ilmeisesti selvinneet operaatiosta, sillä ne ovat väkertäneet pieniä ilmajuurien alkuja. 


Kaikissa kolmessa keikissä oli yksi tai kaksi ilmajuurta ennen irroitusta, ne menivät hakkeen sekaan ruukkuun. Uusien ilmajuurien muodostuminen kertonee siitä, että alkuperäisetkin juuret ovat elossa ja kasvilla on kaikki jotakuinkin ok.

Seuraamme tilannetta jatkossakin. Kuten myös seuraamme viikko sitten raportoitua pikkutaimien kitkutustilannetta. Ne nitkuttavat edelleen, ehkä aavistuksen kasvaneina. Ehkä.

Sen sijaan ulkona on tämänpäiväisestä viileästä räntäsateesta huolimatta ollut silmäniloa. Ihana tärkeä kaunis lempityyppi kurjenpolvi on kasvatellut itselleen tuoreita uusia alkuja.


Ja siis helmikuussa. Että voi ihmistä ilahduttaa!

Varsinkin kun muistelee viime talvea. Tämä kuva on otettu 14.4.2013. Siis huhtikuun puolivälissä. (Katsokaa te, kun itse en ma voi, edelleen tekee pahaa.)


Siinä sitä on etelänsuuntaa juu. Mutta onneksi tänä vuonna ei millään voi enää tilanne toistua, joten lälläslieru, kökköhanki, kukaan ei sua kaipaa.

Leutoa ja leppoisaa uutta viikkoa!

17 kommenttia:

 1. Kolminkertainen hurraa-huuto tälle keväälle ja toivottavasti koko vuosi jatkuu yhtä ihanissa ilmastoissa :D Kesältä toivon kuumaa kuumaa ja öisin sateita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, kolminkertainen hurraa-huuto! Lämpöä ja sopivasti kosteutta, kyllä kiitos, niitä tilataan :)

   Poista
 2. Kaunis on korisi! Ja eipä tottavie ole ollut keleissä nyt moittimista, tämän aamun räntäsadekaan ei haittaa kun muistelee eilistä puutarhastelua auringon paisteessa<3 Nyt saadaan niin pal hyvitystä viime keväästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä, että satunnaiset räntäsateet eivät harmita, kun saa näin varhain jo krupsutella puutarhapuuhissa. Hyvitystä, sitä tämä tosiaan on.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko :) Kevät helmikuussa, se vaan on niin super-ihana juttu.

   Poista
 4. Onpa suloinen ja vehreä kevätkori. Viime vuotiseen verrattuna kevät näyttää ihan oikeasti tulevan ajoissa. Jee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin oikea aika kevään tulla, kerrankin säästyttiin siltä kamalalta pitkältä riutumiselta. Jee!

   Poista
 5. Oi, sulla on jo keväänodotuskori ulkona. Munkin pitää rientää kukkakauppaan, toki en ole varma löytyykö sieltä vielä kovin runsasta valikoimaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli iloa siitä, että kaupat aloittavat sesonkituotteiden myynnin noin kaksi kuukautta ennen h-hetkeä. Kohta tulevat tippaleivät :o

   Poista
 6. Läähätilääh miten huikean ilahduttavan ihana istutus <3 <3 <3 Ja muutenkin sulla on kaikkea ihanan ilahduttavaa siellä. Maalaaminen on toooosi mukavaa,mullaki sormia syyhyttää tarttua pensseliin,mutta odottanen vuorotteluvapaajakson alkua.Sitte onkin projekti poikineen eessä :) Oli kyllä oikea toiveiden talvi,uskomatonta. On tosiaan karvaasti muistissa viime kevät,tai "kevät", huhtikuu yöpakkasineen yms...Nautitaan nyt,kun voidaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina, ihanan ilahduttava kommentti :)
   Maalaaminen on tosiaan niiiiin kivaa, ja sullahan on kohta ihan superkuukaudet, kun saat harrastaa maalaus- ja muita projekteja toisensa perään! Mahtavaa!
   Nyt todellakin nautitaan tästä keväästä, tämä on Oikeutta Puutarhureille Hiihtäjien Ylivaltaa Vastaan ;D

   Poista
 7. Kevät on täällä, se on vissi. Ihan oikein, viime talvi kesti niin pitkään, että nyt kaikki reklamaation tehneet puutarhurit ovat saaneet kompensaatiota. Itsellekin tekisi mieli laittaa tuollainen samanmoinen kori pihalle väripilkuksi, mutta ehkä poistan ensin jouluvalot... Täällä isäntäkin jo innolla odottelee, että milloin kasvihuone lämpenee niin, että sinne tarkenee mennä istuskelemaan :) Sininen taivaskin pilkottaa, nyt kakkuhommiin ja sitten sormet multaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, nyt se kompensaatiokevät vihdoin saatiin!

   Jouluvalot saavat ihan hyvin olla kevätkorin rinnalla, niin ne ovat mullakin... Tosin ne eivät ole jouluvalot, vaan entiset talvivalot, nykyiset koristevalot. Nimitys muuttuu tilanteen mukaan :)

   Ihana kasvihuonekevät teillä edessä, nautinnollisia kaikenlaisia leipomus- ja multimuspäiviä sulle!

   Poista
 8. Ooh, tuoksuvia sipulikukkia sisällä, se on luksusta! Ja messut edessä, kyllä kelpaa maalis-huhtikuuta viettää :) Kaikki ihanuus on tosiaan vielä edessä, mutta jo vireillä. Parasta aikaa. Parasta.

  VastaaPoista