13. elokuuta 2012

Hetki kiitoksen

Tuli kuulkaa valtava kiitollisuuden tunne. Että onpa ihan supermahtavaa, että on lajitovereita, jotka kokevat puutarhapiiperryksen, kasvimanian, siemenvillityksen ja sipulihulluuden omakseen. He ymmärtävät Kaikki Tärkeät Asiat puolesta sanasta ja pienestä kuvasta. Heille ei tarvitse selittää, mitä tällaisesta harrastuksesta saa. Ja he olette te.

Joten iso KIITOS kaikille puutarhailijoille täällä Blogistanissa! Tajusin, että ilman tätä kanavaa voisin jupista kasvijuttujani vain satunnaisesti ja varsin lyhykäisesti, sillä asiasta innostumattomat eivät jaksa kauaa kuulla orvokinkasvatuksen ihanuudesta eivätkä keväisistä ruukunkantoviikoista eivätkä kesäisistä savenkaivuusessioista eivätkä jonkun kukan terälehtien leveyksistä tai keskellä talvea tehdyistä yksityiskohtaisista pihasuunnitelmista (ei, he puhuvat hiihdosta). Puhe-etäisyydellä ei asu tällaista määrää taitavia, hauskoja ja kiinnostavia viherpeukaloita, joilta saan hurjasti tietoa ja mahdottomasti huvia sekä paljon tukea satunnaisen turhautumisen hetkellä.

Haluaisin antaa kaikille peräkärryllisen muhevaa multaa ja kuusi säkkiä kiehtovia siemeniä (ainakin), mutta varallisuusrajoitteiden takia on tyydyttävä kahteen kiitoskuvaan, tosin erityisen huolella valittuun kahteen kiitoskuvaan.

Tässä teille runsaasti hajuherneen täyteläistä tuoksua ja ruusunpunaista väriä, nurkka-auringolla höystettynä.


Lähetän myös anteeksipyytelemättömän tiikerililjan (Lilium 'Citronella') raikasta keltaista energiaa. Vaikka monet ovat liljojen suhteen vähän on-off -tyyppejä (niin kuin itsekin olen), niin uskon, että osaatte arvostaa tätä hurjapäätä, jonka korkeimmat kukat keikkuvat puolentoista metrin korkeudella sinitaivasta kurkotellen.


En minä muuta osaa tässä Thanksgiving-momentin tuoksinassa sanoa, kuin että hienoa, että olette olemassa. 

Ps. Olen aloittanut uudet työkuviot, joten näin alkuun saattaa olla, että blogin päivitys harvenee hiukan. Tai sitten saattaa olla, että saan vauhtia raapustaa postauksen joka ilta, mistäs sen tietää :)

27 kommenttia:

 1. Kyl maar, mää näil kuvilla ja kehuilla elän jouluun asti ja sittenhän se kevät jo koittaakin. :D

  Mut kiitos ittelles, että oot olemassa ja jaksat meitä ilostuttaa ja jakaa tietämystäsi. Tää puutarhablogailu nyt vaan on niin hauskaa ja palkitsevaa, ihan niiku maan myllääminen. Tattista blogikamuseni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat ajatella samalla tavoin kuin mun mies: uudestavuodesta alkaa kevät ja sittenhän on taas juhannus... Mulla pessimistillä kevät alkaa huhtikuussa, jos silloinkaan :D

   Kiitos itsellesi, mahtavia ideoita blogisi pullollaan!

   Poista
 2. Kiitos itsellesi, kun olet olemassa :) Eihän tämä olis ollenkaan sama juttu ilman kavereita, on se b´vertaistuki vaan niin tärkeetä. Pus-pus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta, vertaistuen avulla mennään vaikka perä edellä läpi harmaan kiven ja suoraan puun latvaan ;D

   Sydämiä itsellesi <3

   Poista
 3. Lykkyä pyttyyn uuteen työhön ja kiitos itsellesi inspiroivista sekä ilahduttavista postauksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi upean puutarhan jakamisesta ja onnentoivotuksista, lykkyä tarvitaan :)

   Poista
 4. Kiitos vaan itsellesi mahtavan blogin pitämisestä. Eihän täällä kukaan yksin viitsisi kauaa höpistä, parasta antia blogistaniassa on kanssasisaret:)
  Ihanat kuvat olet kiitoskuviisi valinnut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, yksin olisi kyllä aika tylsää harrastaa, voisi samantien lähteä avaruuteen leijuntapukujen testaajaksi ;)

   Kiitos kauniista sanoistasi ja kiehtovasta blogistasi, siellä on aina ihana vierailla!

   Poista
 5. Mahtavat kuvat upeista kukista ja tosiaan kiitos itsellesi! On ollut ilo eksyä tänne, eikä pois ole kiire :) Tuo on muuten niin totta omallakin kohdalla, että harvassa on ne puutarhaan hurahtaneet ystävät joille voisi ääneen pohtia ja ihmetellä asioita tähän hommaan liittyen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että olet viihtynyt - niin minäkin sinun mielenkiintoisessa blogissasi!

   Puutarhahurahtaneita on oikeassa elämässä yllättävän vähän, tai ainakaan niitä Tosihurahtaneita :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Marietta itsellesi kiehtovan, luonnonläheisen pihasi tunnelmien jakamisesta!

   Poista
 7. Kiitosta vain itsellesi inspiroivasta blogista !
  Niin mukaviin ja kannustaviin tyyppeihin on täällä puutarha blogistaniassa saanut tutustua jotta oksat pois :)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on totta tuo, että täällä on ihan hurjan kivaa porukkaa. Oliskohan se tämä harrastus, kun tekee ihmisistä mukavia, vai valikoituuko mukavat ihmiset harrastamaan tätä? :)

   Poista
 8. Yhdyn edellisiin ja kiitän myös! Monesta tuskailusta on vertaistuen avulla päässyt yli ja toisaalta saa jakaa myös hyvät hetket, kun ei tuo mies jaksa joka päivä noita kukkapenkkejä käydä tirkistelemässä :) Ja kirjoitustyylisi on ihan mahtava, taaskin tirskahtelin ihan ääneen. Tsemppiä myös uusiin työkuvioihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tyylikehuista, ne lämmittävät kovasti! Ja kiitos itsellesi ihanasta pohdiskelevasta otteesta, luen juttujasi aina kovin mielelläni.

   Miehet, miehet. Meilläkään ei jakseta edes yhtä (1) puutarhakierrosta päivässä ;)

   Poista
 9. Kiitokset itsellesi täältäkin! On ollut mukavaa ja hankintoihin asti innostavaa seurata blogiasi! Kuvasi ja sanallinen ilmaisusi ovat omaa luokkaansa, ja tämä oli kehu :)

  Eipä mullakaan täällä kovin kiinnostunutta juttuseuraa näihin puutarhailu-pähkäilyihin ole, eli sikälikin tämä hyvien blogien ihmeellinen maailma on ollut tosi mielekäs tuttavuus. Iltaisin kun pihalla käyn esittelemässä kasvatuksiani, että katsos nyt kun tämäkin tässä kukkii, niin yksi vastaa "joo" ja toinen ehkä "öö-yy" :D

  Ihanat kuvat ja onnea uusiin työkuvioihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis kehuista, taidan tuntea punastumisen rusoa poskillani :) Kiitos itsellesi mahtavasta innostuksesta, joka tarttuu ruudun välityksellä nuupahduksen hetkinä. Niin, ja askarteluohjeista, OMG!

   Heheh, tuollaisia kommentteja meilläkin jaellaan, kun vihdoin pitkän vänkkäämisen jälkeen saan perheen pihakierrokselle... tosin kaikki ovat jo täysi-ikäisiä, mutta innostuksen määrä on ulosannista päätellen vastaavaa luokkaa.

   Poista
 10. Mä niin jaan sun tunteesi. Oon miettinyt ihan samaa, ettei nämä kanssaihmiset tässä lähietäisyydellä jaa tätä puutarhahulluutta eivätkä oikein ymmärrä intoiluani tai pääni puistelua.

  Onneksi on Blogistania, josta voi löytää vinkkejä, tsemppausta, innoitusta ja nähdä toisten puurtamisen tuloksia.

  Innostusta uusiin työkuvioihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tämä innostus tartu perheenjäseniinkään, vaikka ovat olleet lähietäisyydellä jo kauan. Luulisi, että kasvun ihme koskettaisi edes jollain lailla? Tai no, ehkä se koskettaakin, mutta vain kolmen sekunnin ajan :)

   Blogi-universumi on ihan paras! Ja kiitos innostustsempistä!

   Poista
 11. Minä yhdyn monen muun sanoihin :) Tuntuu ettei kukaan ymmärrä miksi mä olen aina pää puskassa.

  Tsemppiä uuteen jobiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo, pää puskissa läpi elämän, tai ainakin sulat ajat :)

   Kiitos tsemppitoivotuksista - ja hienoista pihaideoista!

   Poista
 12. Kiitos ihanista sanoistasi! Kyllä sun blogissa on harkittua silmäniloa niin paljon, että meinaa ihan pakahtua kauneuteen. Ja se ei kyllä ole helposti tehty :)

  VastaaPoista
 13. Täälläkin yksi joka yhtyy edellisiin, että on tosi hieno kun meitä on monta samassa veneessä tämän kasvihommeleiden kanssa, ja voimme jakaa kuvia tietoa tunteita puutarhahommista. Huippuhomma! Ja kiitos itselles, kun pidät mielenkiintoista blogiasi.=)

  Hajuherneet ihania!! Minä vielä odottelen omiani kukkivaksi, kohta kohta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, olemme asiasta siis yhtä mieltä, että jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, ja jaettu harmitus puolittuu tosi nopeasti :)

   Mukavia hajuherneiden odotteluhetkiä, näillä lämmöillä he kukkivat varmasti ihan pian...

   Poista
 14. Jännää, uusi työ! Omani on vasta vuoden vanha, joten muistan hyvin sen kutkutuksen, kun aloittaa uutta. Työn iloa sinulle!

  Ja kiitoksista kiitollisena kiitän minäkin. Ei ole montaa näin hauskaa ja sykähdyttävää blogia tielleni osunut kuin tämä sinun. Tykkään kirjoituksistasi ihan hirveästi ja riemastun vähintään kerran joka visiitillä.

  Ja 'Citronella' on kyllä huikea. Minullakin oli sitä muinoin, entisessä pihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Intopii, sekä onnentoivotuksista että kehaisusta, ne molemmat toivat hyvän mielen!

   Ensimmäinen viikko takana, kyllä sen tuntee joka solullaan, että uudessa työssä on oltu... nyt vietän tiukasti koko päivän ulkosalla, käyn sisällä vain pakollisimmissa asioissa. Ja niitähän ei ole monta :)

   Kiitos itsellesi ihanasta blogista, tekstisi ovat hykerryttävän herkullisia!

   Citronellan huikaiseva keltaisuus on virkistävää, kun koko kesä on menty ällöromantiikan merkeissä. Sun power, man!

   Poista