19. maaliskuuta 2013

Into puutuu (+ yllätys)

Into-Liana Mucuna on puuvartinen köynnös, sehän me tiedetään. Mutta kukaan ei ole seppä syntyessään eikä puuvartinen itäessään, vaan asiat ottavat aikaa. Synnytään sepäntaitoja vailla ja ruohomaisella varrella, mutta sitten pienen hetken päästä hakataan käsivasaralla hehkuvaa rautaa alasimen yllä hiki niskassa ja puudutaan.

Katsokaa nyt, miten hieno puukuvio Inton tyvessä on.


Intosta on tullut iso poik... tytt... olento. Puuvarsi puolessa vuodessa! Tosin ei kaikki kasvu ole vielä puutunutta, vaan tuo alkupää, mutta onhan se hyvä alku. Kohta heilautan itseni ulos ikkunasta Inton kyydillä, ooodeodeooodeodeooo. 

Into puutui puolessa vuodessa, mutta tiedättekö, mitä on tapahtunut kahdessa kuukaudessa? Joo, tarhuri on puutunut loputtomaan talveen, ikuiseen routaan, loppumattomaan lumentuloon ja jähmettyneeseen jäähän. Mutta toinen, huomattavasti iloisempi asia on myös tapahtunut.

Menin äsken kellariin sumuttelemaan orvokin taimia, jotka kököttävät kasvilamppujen alla. Ajattelin ensin, että joku lehti on kuivunut, kun näin tämän. Mutta sehän on esikoinen!


Siellä se nökötti muina neiteinä keskellä pottiarmadaa. Tapausta täytyi heti juhlistaa ottamalla Orvokki Ensimmäinen yläkertaan spottivalojen loisteeseen kuvattavaksi. Pienihän hän on, jotenkin aran oloinen, mutta ensimmäisen osalle lankeaa tiedustelijan rooli. Että kannattaako tänne alkaa pukata kukkaa oikein tosissaan vai odotellaanko vielä.

Viime vuonna ensimmäinen kukka tästä samasta sekoitus-siemenlajista oli valkoinen. Tervehdin tätä keltaista sävyä kyllä erityisen suurella ilolla. Keltainen niin kuin kevät, vaikka vain ikkunalaudalla.

22 kommenttia:

 1. Ihana orvokki kevään tuoja :) Kyllä sellainen pitääkin tuoda valoon ja ihasteltavaksi. Siitä se kevät alkaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä tarvitsee nyt ihastella oikein vakavasti, jos jää ensimmäiseksi ja ainoaksi kevään merkiksi. Ensi viikolla kuulemma tänne eteläänkin saadaan lunta, kylmää ja tuulta. Siitä se talvi ihanasti jatkuu ;D

   Poista
 2. Tuo orvokin asentokin on just sellanen, että hei katso täällä minä nyt olen :D Hän on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee joo, hän on tietoinen itsestään ja tekemästään vaikutuksesta :)

   Poista
 3. Onnea esikoisesta, on ollutkin varmaan jo odotettu perheenlisäys! Omat orvokkini nököttävät millimetrisinä sirkkalehtivaiheessaan, mutta ihanaa kun sinun pikkuisia pääsee ihailemaan. Into-olento on kanssa mainio tapaus, kertakaikkinen sissi. Pitäisi varmaan hänen optimismistaan ottaa mallia tässä talvisessa tuulessa ja tuiskussa.

  Elimäen tarkoituksen (kirja paikannimien keksityistä merkityksistä) mukaan:
  JUNNO (s., a.) vieras, joka ei kerta kaikkiaan lähde.
  Pätee myös tähän talveen. (Luin ensin otsikon, että "Into puuttuu"...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On odotettu esikoinen, mutta samalla aiheutti yllätyksen tulemalla jotenkin äkkiä ja vaivihkaa: en ole osannut odottaa niin paljoa, että olisin etsinyt mahdollisia kukkanuppuja, kun kasvit ovat jotenkin niin pieniä vielä. Tirriäisiä.

   Junno :D Paikannimi NIIN pätee tähän talveen, heheh. Tuo Elimäen tarkoitus on kyllä tosi mainio kirja, tai kaksihan niitä taitaa vissiin olla. Pitääkin kaivaa opus hyllystä ja kaivella iltanaurun aiheet sieltä. Kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Oih, tervetuloa maailmaan neiti Tiedustelija :) Olet oikein kaunis, söpö ja suloinen. Kyllä tänne voivat kaverisikin tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Pirkko, kerron kivat terveisesi hänelle. Olkoon hän sitten Sanansaattaja lajitovereilleen...

   Poista
 5. Voihan jestuli, Orvokki Ensimmäinen. Ollos ylistetty hänen kuninkaallinen korkeutensa!
  Ja hassua, kun ajattelin samat sanat mielessäni: Into on nyt iso poika(?) HENKILÖ, kun sitten kirjoitit saman. Joka tapauksessa, tärkeää on tapahtunut. Pitäisikö pitää rippijuhla/bar mitzvah?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bar mitzvah, sinä sen sanoit :D Juhlan paikkahan se kyllä on, kun lapsuus jää taakse, köynnökselläkin.

   Orvokki I kiittää huomionosoituksista! (Näyttää vilkuttavan sillä hienoisella ranneliikkeellä.)

   Poista
 6. Voi miten söpönen orvokki, ihan selvä kevään merkki (onhan?) :) Intolle onnittelut hienosta puutumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kevättä tietää, ainakin keinokevättä, heh :) Ettei jopa valekevään merkki voisi olla, kun on kasvivalon alla sisätiloissa kasvanut...? No ei sentään, muoviorvokin kukka voisi olla valekevään airut.

   Kerron Intolle terkut!

   Poista
 7. Aaaaah - kevään merkkejä kumminkin, vaikka pihassa ottalohkoon asti yltävät kinokset. Tervehdin Orvokki I ja Intoa. Ja otettakoon tämä enteenä siitä, että viikon kuluttua olisi maa näkyvissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ottalohkoonpa hyvinkin! Meillä on pihassa lumikolalla koottu lumimäki, jonka tasanne on tuijarivistön latvojen korkeudella. Tuntuu _melko oudolta_ seistä siinä katselemassa ympärilleen lintuperspektiivistä :/

   HRH Orvokki I tervehtii teitä takaisin. Nyökkää hienoisesti kansalaisrivistön suuntaan.

   Poista
 8. Ihana yllätys sulla kellarissa:)Se on niin huippu kivaa nähdä minkä värisiä noista orvokeista milloinkin tulee! Millainenhan muumilaakson viidakko sinulle vielä joskus kasvaa tuosta Intosta kunhan se pääsee miehen ikään:D Jotenkin ajattelen että se on uros:D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hauskaa, että nämä jalostetut orvokit ovat arvaamattomia väriensä kanssa. Jaksaa paremmin hyysätä sataa pottia, kun on kevätjännitystä tiedossa ;)

   Hyvä ajatus, Into kesäksi Muumilaaksoon töihin! Hankkisi itselleen lankarahat uuteen talvipipoon, heh.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Onneksi sisällä sentään tapahtui jotain kevääseen viittaavaa, kun ulkona ei meinaa millään...

   Poista
 10. Into puuttuu? Ei onneks, kun olikin -t. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi olisi hälyyttävä otsikko, että "Into puuttuu". Kuka hänet olisi vienyt? Vai olisiko hän itse ottanut ns. hatkat? Minkä suuruinen löytöpalkkio Inton löytäjälle annettaisiin, vai annettaisiinko hänen mennä takaisin tropiikkiin, kotikonnuilleen?

   Poista