7. helmikuuta 2015

Uskoisko itsekään?

Näistä kahdesta hentoisesta pitäisi kasvaa isot kasvit, jotka kantavat muhkeita marjoja tukevilla oksillaan. Uskoisivatkohan itsekään, jos niille kertoisi?


Lehdet kuuluvat chili 'Pequantelle'. Jos kaikki menee epäuskosta huolimatta niin kuin siemenen koodipankkiin on kirjattu, kesän syömmellä kerätään tällaisia hedelmiä.

Kuva: Fataliiseeds

Saa nähdä, voiko tällainen ihme kohdalle taas osua. 

Ah, kevät. Alkaa oravallekin taas kasvaa tuoretta purtavaa.


Leppoisaa uutta viikkoa – valoisa aika pitenee viisi minuuttia joka päivä...!

23 kommenttia:

 1. Sinun käsissäsi takuulla siemenet onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko kannustuksesta, täytyy vaan uskoa, että jotain sieltä kasvaa, kun aikansa odottaa...

   Poista
 2. Upeasti on chilisi lähtenyt kasvamaan. Omani olisi tarkoitus laittaa itämään ensi viikon aikana, ensimmäistä kertaa. Toisin sanoen, ajattelin tänä vuonna kokeilla kasvatusta ihan siemenestä. Aiemmin olen ostanut valmiita taimia. Saas katsoa kuinka onnistun? Kuviasi katsellessa voin vain todeta, että kai minullakin on toivoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, laita vaan chilinsiemeniä multaan, kyllä ne kasvuun lähtevät. Lisävalo voisi vielä olla paikallaan, jos aurinko ei tämän enempää suostu näyttäytymään... yhdellä kasvivaloa tuottavalla "hehkulampulla" ja pöytävalaisimella saa valaistua jo monta pottia. Valon avulla tulee vankkaa :)

   Poista
 3. Voi että olen kade sinun chili-kyvyillesi! Niiden kasvattaminen on ihan avaruustiedettä- epäonnistun toistuvasti ja poikani onnistuu aina, laittoi siemenet multaan mihin vuodenaikaan hyvänsä. Nyt tarttis siis alkaa aktivoitua kylvöasioissa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... siis kyllä kykyjenkin kasvattaminen on kvanttitiedettä, mutta erityisesti chilien... Huono lauserakenne- sorry 😝

   Poista
  2. Se on kyllä jännä, miten joillakin onnistuvat jotkut kylvökset aina ja toisilla samat menevät aina mönkään. Itse en ole saanut esim. jättiverbenasta mitään aikaan, vaikka sen pitäisi olla "helppo". Ööh, ei ole.

   Lauserakenteet, ne ovat kvanttifysiikkaa ;)

   Poista
 4. Samaa ihmettelin tänään katsellessani jättiverbenan pikkuruisia alkuja! Niin pieni, mutta kuitenkin niin suuri<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta juuri kerroinkin yllä Mäntylän Mummille, että jättiverbena ei mulla onnistunut alkuunkaan, ei lähtenyt yksikään siemen itämään :) Siis hatunnosto täältä jättisten miniskuukkeleille aluille!

   Poista
 5. Toi kasvunihme jaksaa aina yllättää. Pieni mitätön(kin) siemen ja siitä putkahtaa syötävää ja myötävää. On se vaan ihme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, ihme se on. Ei semmoisessa jyvässä pitäisi olla mitään, saatika että siellä olisi tieto ja ymmärrys näin isosta tehtävästä. Outoa on.

   Poista
 6. Nuo pienet taimen alut ovat kyllä aina hämmästyttäviä, niin pienestä voi tulla jotain todella suurta ja hienoa, satoisaa ja/tai kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä, että ne siemenet voivatkin sisältää niin paljon informaatiota, mitä tällaisen projektin suorittamiseen tarvitaan...! Ei ymmärrä.

   Poista
 7. Sirkkalehtiä ihmetellessä mietin aina samaa. Ihanko oikeasti näistä vielä tulee jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama on hämmästys siis meillä kaikilla. Että tuossako on alku sille kaikelle, mitä muutaman kuukauden päästä ihaillaan ja syödään ja säilötään...?

   Poista
 8. Hih, maasta se pienikin ponnistaa:)

  VastaaPoista
 9. Minusta on vielä ihmeellisempää katsoa pienenpieniä siemeniä, joista kasvaa mitä kauneimpia kukkia kesän mittaan. Uskomaton pakkaus tuo pieni siemen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on, todellinen tehopakkaus, sisältää kaiken tiedon, mitä kasvin elinkaareen kuuluu.

   Poista
 10. Ilouutisia kerrot valon lisääntymisestä, ja tosiaan tuo ihmeiden aika eli kevät lähestyy vääjäämättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tosiaan lähestyy ihan huimaa vauhtia: kuun viimeisena päivänä valoisaa aikaa on kaksi tuntia enemmän kuin tänään. Ah!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos Intianminttu, hieman myöhästyin, mutta viestisi ilahdutti kovasti. Aurinkoista viikkoa sinulle!

   Poista