14. maaliskuuta 2015

Kolmen viikon tulppaanit

Ulkona on kiire. Kevät senkun kiihtyy, vaikka ollaan vasta maaliskuun puolivälissä. Vaikka kuinka kevättä talvisaikaan odotan, niin mietin, että voi se kai tulla liian nopeastikin. Se intiaanisielujuttu nääs.

Pian on sinivuokkokin valmis, ainakin kuukauden etuajassa.


Kolme viikkoa sitten ulos tuupatut leikkotulppaanit ovat olleet omassa elementissään, nyt vasta ovat alkaneet vanheta kunnolla. Olen ottanut ne muutamana yönä sisään, kun on luvattu pakkasta, mutta muuten ovat olleet ulkona räntäsateet ja muut kelit.

Kuvasta löytyy myös koira.


Siemenkylvökset ovat edenneet siihen pisteeseen, että chileille piti vaihtaa suuremmat potit. Osa taimista on jo aika suuria, osa vielä pikkuruisempaa kokoa. Chilejä on kuutisenkymmentä (joo, älkää sanoko). Muutamasta potista ei ole kuulunut inahdustakaan, mutta hyvin siis pääsääntöisesti itivät.


Pikkuorvokit ovat olleet tällä viikolla jo ulkona auringonlämmittämässä kasvihuoneessa karaistumassa. Ensimmäinen kukka avautuu näinä päivinä. 


On tämä ihmeellistä. Aurinko paistaa vielä aika matalalta tähän puuhaan, kun kaupunkioloissa estettä on joka suunnalla, mutta useamman hyvän tunnin ne saavat valoa. Ovat selvästi tykänneet, ihan pörhöilevät tuolla hyllyllä. Orvokkeja on tulossa noin 90, hyvin pysyi homma hallussa siis :) 

Ihanaa valoisaa viikonloppua, ihmiset, elämä on taas alkanut!

10 kommenttia:

 1. Välttelen tiettyjen asioiden kommentoimista. En siis yhtään mieti, että miten ihmeessä sinulle mahtuu tuollainen määrä taimia. En myöskään yhtään mieti chilien määrää, joka teillä kasvaa sitten loppukesästä ja syksystä. Minun piti ehkä pitää välivuosi tomaateista, kun en ole varma, mihin niitä sijoitan kesällä. Siemenpusseista päätellen, ei ole mitään välivuotta tulossa. Pitää keksiä tomaateille uusia paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, hyvin todettu tuo miettimättömyys :D Samoja asioita minäkään en mieti yhtään, olen vahvasti erittäin paljon pohtimatta niitä.
   Välivuosi tomaateista kuulostaa kyllä haastavalta. Siemenpussit saattavat avautua itsestään ja siemenet hakeutua mullan alle väkisin, sehän on sitten ihan itsestä riippumatonta toimintaa. Mäkin ajattelin olla ostamatta Yhtään Uutta Tomaatinsiemenpussia, saas nähdä, kuin käy...

   Poista
 2. Maltillisen määrät oletkin noita taimia kasvatellut. Hyvin on homma hanskassa! ;)

  Oikeesti noi sun taimet on kadehtittavan terhakoita. Mulla ei ole chilit, tomaatit ja paprikat vielä edes itäneet, ei piipan piippa. Sinivuokko!!! Kyl sulla onkin kevät aikasessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, homma niin hanskassa, että!

   Tuo sinivuokko on joku hormonihirviö, nyt pakkaset ovat tosin hyydyttäneet sen intoa hieman. Toivottavasti tokenee ja jaksaa oikeaan kevääseen asti.

   Poista
 3. Nyt sitä tosiaankin tuntee elävänsä;) Tulin juuri ulkoa pensaita leikkelemästä ja seuraavaksi kylvän lisää, nyt hyötykasveja lähinnä, jipii!! Minullakin näyttäisi nyt orvokit selviävän, toissa vuonna taimepolte vei melkein kaikki ja viime kevään en sitten viitsinyt kylvää ollenkaan. Onneksi nyt kylvin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että orvokit onnistuvat, ihanaa! Kyllä pensaiden leikkely ja haravointi ja mikä tahansa kuopsutus on niin kivaa tässä vaiheessa vuotta :D

   Poista