15. kesäkuuta 2015

Siniseksi meni

Heippa ihmiset, niin se on aika tullut tervehtiä suloisen suven keskiötä ja vuoden valoisimman yön hetkeä. Aika jännä, että juhannus voi tulla syksylläkin.

Minulla puutarhainnostus on jotenkin vaisua juuri nyt, liekö se innostusta ollenkaan. Samettikukatkin kävin kaupasta ostamassa, kun en saanut siemeniä multiin. Muuta en ole sitten ostanutkaan, ihme menoa. Orvokkeja kyllä on mukavasti, niitä tuli tänäkin vuonna, mutta värit ovat lähteneet liikkumaan vahvasti kohti sinistä. Siemencocktailista ei tullut yhtään pientä keltaista, valkoista tai oranssia, vaan kaikki ovat liiloja tai sinisiä. Keltaisia täpliäkään ei ole kuin muutamilla yksilöillä.


Nuo suurempikukkaiset vaaleanpunaiset ovat emojensa emoista kerätyistä siemenistä, niissä väri on pysynyt muuttumattomana.

Tummempaa ja vaaleampaa violettia vaan joka puolella. Pihakivienkin raoissa.

Syreeni on ollut ihan hurjana tänä vuonna, jokaisessa oksassa on nippu kukkia. Pensas on varmaan useampia kymmeniä vuosia vanha, itse olen sitä 15 vuotta katsellut, ja ekaa kertaa tällainen kukkatulva.


Tuoksu on ollut lievästi ilmaistuna huikea. Ah. Ja sehän tässä syys-kesässä on mukava, että mikään ei kuki nopeasti, vaan syreeniäkin on jo pari viikkoa tuoksuteltu ihan kummasti. 

Niin pysyvät alppikärhön kukat paikallaan.


Niin kitkuttavat chili Explosove Emberin kukat samoissa asemissa viikosta toiseen.


Eikä ryöpsähdä ruohosipuli turhanpäiseen roihuun, vaan kukinto pysyy salaattikelpoisena koristeena päivästä toiseen.


Taivas on ollut välillä sininen, joinain iltoina punaisensininenkin. 


Joinain iltoina myös huulet ovat olleet siniset, kuten tässä pari viikkoa sitten Perämeren rannalla puolenyön aikaan. Onneksi yllä oli pilkkihaalarit, niin muu ruumis ei sinistynyt. Tämän auringonlaskun myötä toivottelen teille kaikille

leppoisaa ja kaunista juhannusta!12 kommenttia:

 1. Jep, syksyiseltä tuntuu keli. Iloista juhannusta, rakeita odotellen! :D

  Syreenis kukkii tosi komeasti. Upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, rakeita varmaan saadaankin, todennäköisesti tennispallon kokoisia, niin ei tarvitse sitten tämän enempää tänä kesänä näitä kukkia paapoakaan :D

   Poista
 2. Niin, jotain positiivista sitä on löydettävä näistäkin keleistä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kaivettava vaikka väkisin, muuten menisi kuukausien kesänodottelut ihan hukkaan... kesä se on hyinenkin kesä :P

   Poista
 3. Ihan mielettömän ihania sävyjä noissa sunnorvokeissa! Mulla on tänä kesänä ihan täys suvanto puutarhatouhuissa... on niin paljon kaikkea ja isojen juttujen äärellä, ettei vaan aika ja tarmo riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin ja hyvät jussit! Täällä meren rannalla on kyllä myös aika vilakkaa kun tulee, mutta onneksi on pouta!

   Poista
  2. Joo, ei näitä orvokkeja väsy katselemaan, on sinisessä hirmusti sävyjä. Ja niin se on, että kun on paljon kaikkea, niin jotain täytyy tiputtaa pois, aika ja energia ei riitä kaikkeen.
   Valoisaa juhannusviikonloppua meren äärelle!

   Poista
 4. Kaunista sinistä. Yritin juuri muistella, että minkälainen sää oli marraskuussa. Tänään ollut niin kylmä tuuli, että luulisi ensi lumen satavan pian. Välillä sitä jaksaa touhottaa kukkien ja puutarhan kanssa, välillä ei. Minä taidan juhlia juhannusta vasta sitten kun on lämpimänpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo, marraskuussa oli varmaan vain 10 astetta viileämpää ja hiukan vähemmän valoa, mutta koleus on todnäk yltänyt yhtä hyvin luihin ja ytimiin ;)

   Totta, välillä jaksaa ja välillä ei, luovaa taukoa voi puutarhailustakin ottaa. Ja juhannusta kannattaisi todellakin juhlia vasta kuukauden päästä!

   Poista
 5. Minäkin hankin kaikensävyisiä sinisiä orvokeita, ne ovat mielestäni kauneimpia.
  Upea taivas kuvissasi! Hyvää Juhannusta, olipa sää sitten mikä hyvänsä!

  VastaaPoista
 6. Minäkin hankin kaikensävyisiä sinisiä orvokeita, ne ovat mielestäni kauneimpia.
  Upea taivas kuvissasi! Hyvää Juhannusta, olipa sää sitten mikä hyvänsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siniset olkoon siis orvokkimme :)
   Kiitos Eeviregina, valoisaa juhannusta myös sinulle!

   Poista