9. lokakuuta 2011

Callunoiden pika-istutus

Ja taas on aika kanervien ja callunoiden, vastahan niitä hetki sitten istuteltiin... tarkalleen ottaen vuosi sitten. Tosin olin viime syksynä tasan kahta viikkoa aikaisemmin liikkellä.

Laitoin callunoita tutulle paikalle kuistin ikkunan alle, mutta en istuttanut niitä multaan, vaan lekasoraan. Enkä tarkalleen ottaen istuttanut niitä, vaan laitoin purkkeineen päivineen ne siihen papanoiden sekaan. Jos näin myöhään niitä ostelee, niin eivät ne kasvit ehdi kuitenkaan varsinaisesti kasvaa ja kaivata sen takia multaa ja ravinteita. Kastelu riittää pakkasiin asti, ja sittenhän ne ovat "huoltovapaita", heh.


Niin helppoa, niin kätevää. Ja nuo pipanathan voi kaataa ensi keväänä jonkun ison ruukun pohjalle suoraan salaojitustehtävään.

Siinä ne nyt nököttävät huhtikuulle asti, vielä lisään led-valoja tuikuttamaan tuonne sekaan.

Syksi on kyllä jännää ylimenoaikaa, kun kesä on vääjäämättä ohi, mutta pakkaset eivät ole vielä tuhonneet kaikkea elävää. Se, mikä runsailta sateilta säästyy, voi vielä kukkiakin ihan kivasti. Näin tekevät pelargonit, jotka ovat puolisuojaisassa paikassa odottamassa kellariin kantoa.


 


Kaikki ruukut kukkivat vielä suht' täyttä häkää, joten ehkä on hyvä vähän vielä odottaa, ennen kuin kantaa ne sisään. Ovat sitten enemmän talvilepovaiheessa.
Aurinkoiset päivät ovat olleet tosi ihania, niistä osaa nyt ottaa kaiken irti, kun tietää niiden vain harvenevan viikko viikolta. Kohta ollaan keinovalon varassa, ihmiset ja pelargonit.

3 kommenttia:

 1. Minäkään en ole istuttanut omiani mihinkään. Laitoin lecasoraa pikasesti hallaharsosta ompelemaani pussukkaan ja siihen päälle vain ruukkuun.
  Oli tarkotus laittaa multaan ja istutella, mutten ehtiny. Astiassa ei ole reikää, niin siksi tuo pussukka ja kun visu olen, ajattelin,että voin vaan huuhdella pussukan ja käyttää sorat uudelleen ;).
  Nyt aion siirtää ne eriin ruukkun, kun en kerran istuttanu. Kesäkukat pois muoviruukusta ja siihen multaan sitten kaivelen.

  Ledit näyttää varmasti mahtavalle kanervien tai callunoiden seassa.

  VastaaPoista
 2. Hei, kiitos noista kauniista matka kuvista, oli oikein ihanaa niitä katsella. Varsinkin tälläinen joka ei koskaan matkusta pääsi kuin varkain kauniille matkalle.

  Olen keksinyt jälki käyttöä myös noille callunoille, keväällä kun kylvää/istuttaa jotain oikein suureen ruukkuun saa näistä kuivuneista kanerva mättäistä hyvän maatuvan salaojan kivien lisäksi tuonne ruukun pohjalle.

  Mukavaa viikon alkua t. Hanna

  VastaaPoista
 3. Multasormi, hyvä idea tuo hallaharso-pussukka. On fiksua käyttää lekasorat uudelleen, kun ne eivät yhden talven aikana kulu lainkaan, vaan ovat varsin käyttökelpoista tavaraa pitkään.

  Hanna, mainio ajatus hyödyntää callunat maatuvana salaojana, enpä ole tuollaista tullut ajatelleeksikaan! Mulla on keväällä monta isoa ruukkua kylvöissä tai istutuksissa, sinnehän nämäkin muutamat kasvit voi hyvin upottaa.

  Ehkä hankin callunoita vielä portaille isoon ruukkuun, niin on sitten enemmän tuota salaojamateriaalia keväällä ;)

  Mukavaa syysviikkoa!

  VastaaPoista