30. lokakuuta 2011

Ei merkkiäkään talvesta

Ilmat ovat edelleen pysyneet tavanomaista lämpimämpinä, päivisin lämpöä on kymmenisen astetta, jopa yli, eikä yölläkään paljon viileämpää ole. Ihmeellistä! Sitkeimmät kesäkukat, kuten daaliat, ovat vielä hyvässä kunnossa. Ne ovat edelleen jopa availleet nuppujaan.


Näen nämä daaliat, kun katson keittiön ikkunasta. Iltaisin ja öisin siitä näkyvät omenapuuhun ripustetut kirkkaat talvivalot, päivisin kesäkukat. Hieman on sekalaiset tunnelmat...


Tämä kukka on avautunut pikkuisen toispuoleisesti, mutta siinä se loistelee kilpaa lauantaisen auringon kanssa.


Myös punaiset kukat erottuvat nyt hyvin muusta maisemasta. 

Elokuussa istuttamassani kurjenpolvipenkissä on myös väriä näkyvissä. Taitaa olla idänkurjenpolvi (Geranium himalayense), kun tuntee olonsa keväiseksi.


Ehkä se on saanut innoituksen syysasterista, joka myös kukkii tuollaisessa liilassa värimaailmassa...


Näitä kukkia riittää ja riittää, kolme tainta niitä olen joskus istuttanut, ja kukkavarsia saa leikata maljakkoonkin ihan surutta. Loppusyksystä tosin tuo lehdistö menee keltaiseksi, mutta värihän se on sekin...

Lauantaiaamuna pihapuissa istuskeli tiaisia ja varpusia. Ajattelin, että ovat nälissään, joten virittelin jo hieman ruokintasysteemejä niille. Lähikaupasta löytyi tällainen riisuttu versio talikakkutelineestä ja yhtä riisuttu versio talikakusta... ajattelin, että tuohon telineeseen voi tehdä sitten itsekin noita talikakkuja, tuon muotoisia muotteja löytyy suht' helposti.


Viime vuotinen talipalloteline näyttää vähän mukavammalta ihmissilmälle. Laitoin palleroihin grillitikkuja, niin voivat tipit syödä helpommin kuin roikkumalla sivuttain tuossa metallissa.


Saa tosin nähdä, kauan nuo tikut tuossa pysyvät. Vielä näissä talikakuissa ei ole ollut ryysistä, ilmeisesti ravintoa riittää luonnossa vielä. Hyvä niin, parempaa murkinaa se varmasti onkin.

Risiinit virittelevät vielä uusia lehtiä.


Että melkoinen seka-aika nyt on meneillään. Kesän jälkilämpöä ja myöhäistä syksyä, muttei lainkaan vielä aavistusta talvesta, niin kuin loka-marraskuun vaihteessa yleensä on jo ollut. Nautin kyllä suuresti, vaikka erikoista onkin, sillä en kaipaa lunta ja pakkasta lainkaan. Ja vaikkei tulisi valkeata jouluakaan, niin ainahan voisi laulaa White Christmasia ja Petteri Punakuonoa ja muita. Siinä sitä olisi lumitunnelmaa ihan tarpeeksi...

7 kommenttia:

 1. Olipas kauniit Daaliat sulla, valon säteetkin kuin keväällä.
  Meillä tipuja jo talipallolla käy runsaasti, mistä kissat tykkää. Saavat katsella ikkunan takaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, elämäni matkat, on tosiaan valoa kuin keväällä, eikä niin kuin loppusyksyllä...!

  Hauskaa, että kissat tarkkailevat lintujen ateriointipuuhia - lintujen onneksi lasin takaa :)

  Meillä pikkukoira päivystää sohvan selkänojalla ja katselee ohikulkijoita. Toiset koirat pääsevät ihan rauhassa ohi, toisille on pakko nostaa kamala äläkkä. Se, mitkä syyt johtavat mihinkin reaktioon, on mulle täysi mysteeri, heh.

  VastaaPoista
 3. Luulin, että olin kommentoinu tähän, mutta saattoi käydä niinkuin viime aikoina on käynyt, että kommentointi tökkäsi, enkä jaksanut uudestaan kirjottaa.
  Muistaakseni kirjotin, että ihailen tuota toisiksi alimman kuvan värejä. Tykkään tuollasista kuvista, kun aurinko paistaa, taivas on sininen, ruska hehkuu.
  Mukavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
 4. Multasormi, nyt kun sanoit, niin tosiaan ruskahan siinä taustalla hehkuu... ja värit on tänä vuodenaikana arvossaan, kuten tietysti auringonpaistekin.

  Nyt on ollut kotiintulon jälkeen niin pimeää, että linnut eivät enää silloin aterioi. Jää siis viikonloppuun sen tarkkailu, että onko taliruoka vielä tehnyt kauppansa. Tosin ilmassa lentelee vielä kärpäsiä ja muita ötököitä, joten vararavinto ei todennäköisesti vielä maistu :)

  VastaaPoista
 5. Onpa sulla vielä kesää jäljellä kauniiden kukkasten muodossa.

  Tirppojen ruokintalaiteet täytynee kaivella meilläkin esille. Siivekkäitä on niin kiva seurailla. Olipa sitten ihminen tai kissa :D

  VastaaPoista
 6. Härregyyd, Ihan kuin teillä kesä vaan jatkuisi ja jatkuisi! Ihania noi daaliat.

  Miellä on ankeankankeeta, harmaata ja sateista. Paitti eilen ihmettelin auringonpaistetta. Luonnonäiti heittää kärrynpyörää kun talvi ei ole vielä meilläkään. Levillä kisat perutaan ja meillä ensilumenlatu sulaa pois :D
  (mies sentään kävi sivakoimassa jo kahdesti)

  VastaaPoista
 7. Nettimartta, kesä tuntuu tosiaan edelleenkin jatkuvan: tätä kirjoittaessa pe-iltana klo 19 lämpötila on 8,5 astetta :o

  Mari, eipä tule talvi siis teillekään päin... hauskaa, että hiihtoa on ehditty edes vähän jo kokeilla, täällä mennään vielä rullasuksilla, jos hiihtää halutaan.

  Aurinko paisteli tänään hienosti Turussa ja sieltä kotiin tullessa, joten ihan perusmarraskuiset nämä kelit eivät tosiaankaan ole :)

  VastaaPoista