4. joulukuuta 2011

Orkidean uusi vuosi

Ihmeellistä! Orkidea jaksoi kasvattaa kukkanuput syksyn pimetessä ja avata ne mustimpaan aikaan. 


Tämä yksi kasvi sai aikaan melkein yhtä ison ilon, kuin koko puutarha kesällä, niin harvinaista tämä uusien kukkien avautuminen vuoden synkimpään aikaan on. Ja vielä näin eksoottisten kukkien.

Sain tämän phalaenopsiksen vuoden 2010 syyskuussa kukkivana. Talven se vietti viherhuoneessa kasvivalojen alla ja kesän ulkona. Syyskuussa otin sen sisään ja aloin kastella ja lannoittaa säännöllisemmin, eikä aikaakaan, kun hän alkoi kasvattaa kahta kukkavanaa. Toinen meni harmillisesti poikki pari viikkoa sitten, toinen jatkoi onneksi häiriintymättä kasvuaan. 

Keväällä aion tehdä tälle kasville enemmän hoitotoimenpiteitä, ehkä siirtää hieman isompaan ruukkuun, kun juuria näkyy aika paljon ruukun ulkopuolella, sekä pohjassa että lehtiruusukkeen tyvessä.

Hiukan kyllä tuntuu, että olen saattanut saada orkidean kasvatuskipinän... Näähän on ihania! 

Jos vuosi sitten visiteerattu thaimaalainen orkideataimisto tarvitsee lisäkäsiä, niin täällä ilmoittautuu yksi vapaaehtoinen: hoitaisin talvikaudet esimerkiksi näitä kelta- ja vihersävyisiä hoidokkeja suurella riemulla enkä ollenkaan valittaisi ilman kuumuudesta enkä auringon kirkkaudesta :)

2 kommenttia:

 1. Perhosorkideat ovat kyllä upeita ja niin ihania talven kukkijoita !
  Minullakin valkea perhosorkidea avasi ensimmäisen kukkansa... Odotan innolla, että nuppuja avautuu lisää, näky on silloin upea : )
  Orkideoihin voi todellakin hurahtaa ; )

  VastaaPoista
 2. Nämä tosiaan saattaisivat jäädä liian vähälle huomiolle kesäaikaan, kun pihalla kukkii kaikenlainen muu pitkään odotettu...

  Täytyykin tulla Sari kurkkaamaan blogiisi, josko siellä olisi jotain orkidea-aiheista kivaa luettavaa :)

  VastaaPoista