24. marraskuuta 2013

Joulujänis ja tölkkitonttu

Pääsiäispupu katseli komerosta sillä ilmeellä, että kävisinkö joulujäniksestä. No käyhän hän, kun niin päätetään.


Takkihan hällä on ihan joulunvihreä, joten ei jäänyt kaapistatuleminen vaatteista kiinni. Koriinsa hän sai valkoisen, ruusukukkaisen atsalean.


Hyvin tuntuu juttuun tulevan keskenään tämä flora&fauna-yksikkö.


Pääsiäisenä pupulla on kainalossaan luonnollisesti jotain keltaista, niin kuin tässä Helsingin puutarhamessuilla viime vuonna kuvattuna. Pajutallin tekosia jänö siis on.


Katselin viisilitraista Karhulan lasitölkkiä sillä silmällä, että josko se ottaisi syleilyynsä muutaman hyasintin. Otti se.


Laitoin hiekka-multa-aineksen päälle sammalpeitteen, niin on tontulla pehmeämpi tallustella.


Kuukauden päästä se jouluaatto sitten on. Kyllä nyt on jo ihan hyvä syy aloitella virittäytyminen.

Olen odotellut kuumeisesti, että Odontoglossum/Oncidium/jokuvastaava -orkidea alkaisi kukkia uudelleen. Kukkavarsia on kehittynyt kolme, joissa kaikissa on kukka-aihioita kypsymässä. Mutta mitä kasvi päättää tehdä? Se päättää pukata kukan ihan vaan sieltä lehtiruusukkeen tyvestä.


En ymmärrä. Tuollaisia ne kukat ostettaessa olivat, mutta kasvoivat normaalisti "oksassa". Tässä tämä lehtien välistä kurkkii kuin kengurunpoika emonsa pussista. Ei voi tietää.

Leppoisaa uutta viikkoa kaikille! Jään vahtimaan, että milloinkas se vararikko oikein tarkalleen iskee. Kun on näitä isoja lintuja ruokittavana.


Ihan reilussa määrin.

6 kommenttia:

 1. Taitaa vararikko olla lähellä. Minun lintulautailun kävi nyt huonosti. Oravat tuhosivat kaikin tavoin yritykset ruokkia lintuja. Kun lintu lautaa sai joka päivä asetella uudestaan minne mihinkin, niin luovutin. Onneksi lintuparat tuskin ehtivät tottua, että meillä saisi syömistä, kun orava ja harakat sabotoivat kaikki yritykset. Nyt sitten mietinnässä uusia keinoja ruokkia lintuja siten, että laudat eivät pyöri ympäri pihoja ja teitä. Hienoja asetelmia olet taas jaksanut tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, ovatpa olleet oravat riehutuulella! Meilläkin tupsukorv(i)a näkyy siemenautomaatilla, mutta toistaiseksi on purkki pysynyt paikallaan. Tyhjenee tosin normaalia selvästi nopeammin. Täytyy virittää pähkinäautomaatti oraville, jos eivät sitä löydä, niin tiaiset osaavat hakea omansa pois...

   Poista
 2. Hyasintit sopivat kivasti lasipurkkiin, tuoksuakin tulee vähemmän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuoksu pysyy aisoissa lasipurkissa – sitä voi sitten halutessaan käydä purkinsuulta nuuhkaisemassa oikein yltäkylläisyyteen asti :)

   Poista
 3. No kato ku on monitoimikoneita, niin on myös tommosia monivuodenaikapupujakin. Nättihän siitä tuli, pupusesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin just, monivuodenaikapupuhan hän onkin :) Tylsää kököttää 51 viikkoa komerossa, onneksi koputteli ja ehdotti ulostuloa... kaikki voittivat.

   Poista