17. marraskuuta 2013

Viinipullonkorkit ja hurrikaani

Marraskuinen ilta ilman kynttilöiden polttelua on kuin hellepäivä ilman jäätelöä. Vajaa. 

Näin kuvan viinipullonkorkeilla koristellusta kynttilähurrikaanista ja tajusin, että tässähän on se kohde, jota olen vuodesta 1995 asti odottanut. Aloin silloin kerätä talteen viinipullonkorkkeja, jotka näyttävät jollain tapaa kivoilta. Ja olihan niitä kertynyt sen verran, että riitti koristemateriaaliksi tähän projektiin.

Ison kirkkaan lasimaljan lisäksi tarvitaan toinen, pienempi lasipurkki, joka asetellaan isomman astian sisään.


Pienempi astia on hyvä saada yläreunastaan suunnilleen samalle tasolle isomman kanssa, näin vältetään korkkien tipahtelu liekkeihin. Astiaa voi nostaa asettelemalla isomman astian pohjalle korkkeja.


Sitten ladotaan lisää korkkeja isomman astian reunoille, vapaamuotoiseen asetelmaan. Tuossa pienemmässä astiassa on tuikkukelkka, tuo valkoinen objekti siis.

Sitten vaan kynttilä palamaan ja korkkien vierestä siivilöityvää valoa ihailemaan. Ehkä korkeista tulee mieleen mukavia ruoka- ja seurustelumuistoja.


Lasi kuumaa glögiä on tämän äärellä ihan paikallaan. Marraskuinen ilta korkkihurrikaanin äärellä ilman punaista juomaa on kuin kesäinen puutarha ilman pikkulintuja. Täydellisen vajaa.


Voimakasta uutta alkavaa viikkoa – se on viimeinen kokonainen marraskuun viikko. Mikä ihana ajatus.

11 kommenttia:

 1. Ihanaa mikä idea, myös minä olen nimittäin säästellyt korkkeja ja ne ovat tähän asti olleet vain yksinään hurrikaanin sisällä, ilman mitään funktiota. Taidankin kohta lämmittää lasin glögiä;)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Pioni, joku siellä internetissä aina keksii kaikkea kivaa...

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, kiittelen siis sen alkuperäisen ideoijan puolesta :)

   Poista
 4. Sinä löydät positiivista kyllä marraskuun puolivälistäkin. En ollut tajunnut, että vika marraskuun viikko on vajaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kaivaa vaikka tikulla jotain positiivista ko. kuukaudesta... on se niin örkki.

   Poista
 5. Näin tuollaisia kanssa jossain netin syövereissä...Pitäisi varmaan kokeilla, kun korkkeja on täälläkin keräilty pitkään. Tosin kuten itse viineissä, yhtään korkkia ei ole pois heitetty :)

  Jotenkin silti on syksy/joulutunnelma vielä tulematta, liekö nuo leudot kelit hämänneet (pimeys ei sentään hämää, ehei). Valoja on pihalla, mutta nyt täytyy skarpata tässä kynttilä-juomaosastossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on jännä juttu, miten niitä korkkeja tekee mieli laittaa talteen... se on varmaan se materiaali, kun tuntuu niin kivalta?

   Mullakaan ei vielä ole varsinaista joulutunnelmaa, mutta se ei estä höntsäilemästä aiheeseen liittyvällä tykötarpeistolla. Lienee substituuttitoimintaa puutarhailulle...

   Poista
 6. Hauska idea :) Kynttilät kun sytyttää niin johan syyssää kaikkoaa..

  VastaaPoista