22. marraskuuta 2012

Liaani katosta, pähkinät puuhun

Liaani kasvaa porskuttaa katonrajassa, ilman valoa, ilman tarttumapintaa. Kävi sääliksi, otin lonkeroiset alas ihmisten ilmoille.

Versot ovat kuulkaa ihan hemmetin jänteviä. Ne pystyvät kasvavan vaivatta kattoa vasten ja vieläpä roikottavan reippaita lehtitrioja itsistään ilman alasnotkahdusta. Tuntuu, kuin varren sisällä olisi ollut ohutta rautalankaa, kun yhtä niistä köynnöstelytuen koukusta irti pyörittelin.


Sidoin versot kahteen naruun, jotka roikkuvat verhovaijerista, niin ne eivät mene poikki liian jyrkästä suunnanmuutoksesta.


Isoimmat lehdet ovat nämä, jotka ovat kasvaneet ihan kiinni kasvilampussa. Eikä kuitenkaan puhettakaan palovammoista, sitkeää sorttia ovat lehdetkin.


Into-Liana ei (ainakaan vielä) kuki, joten ostin pinkin joulutähden – kai nämä pienemmätkin versiot joulutähdiksi luetaan?


Väriä, väriä marraskuun mustan synkistämille verkkokalvoille!


Väriä tuli myös ulos, kun oravan pähkinäkioski ripustui paikoilleen. Maalasin sen kesällä kiiltävän oranssiksi, kun alkuperäinen puunväri alkoi olla valju ja halju.

Kipsa asettui paikalleen muovitetun rautalangan koivusyleilyllä.


Murkina tuli ihmisten (miehen) maapähkinäpussista, pikkuisen vaan lainasin...


Vielä en ole oravaa nähnyt kioskillaan, mutta se ei ole ihme, kun eipä tuolla pihalla iltaisin käyskennellessään juuri mitään muutakaan näe. Kierroksen teen siitä huolimatta, ihan vaan kokeakseni, että puutarha on siellä, odottamassa.

6 kommenttia:

 1. Katos me ollaan oltu samoissa shoppailupuuhissa :) Mä vaan valkkasin sen hempeemmän vaaleanpunaisen version. Into-Liana on kyllä hyvää mieltä ympärilleen levittävä tapaus ihan ilman kukkiakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä ollaan oltu :) Se vaaleanpunainenkin on tosi kaunis, hauskaa että wanhaa kunnon joulutähteä saa eri fiiliksiin sopivissa sävyissä.

   Heh joo, Into-Liana on ihan omanlaisensa ilman sen kummempaa koreilua...

   Poista
 2. Mä hankin maanantaina oikein tummanpunaisen. Väriä oli saatava. Voihan Into-Lianaa, se on niin hauska ;) Juu ja hauska on tuo orava-kipsakin, tarttis varmaan meillekin laittaa kun oravia tuossa kiipeilee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillähän taitaa olla kaikki värit kasassa! Valkoista ei ole kukaan ilmoittanut vielä hankkineensa, mutta eiköhän niitäkin ilahduttajiksi tasaiseen osteta... Tummanpunainen on kyllä klassikko, hieno joulutunnelman tuoja.

   Oravat eivät meillä ole vielä kipsaansa löytäneet, mutta ne olivat viime talvenakin hiukan hitaita. Ja nyt on vielä shokkiväriä pinnassa, ehkä eivät kelpuuta koko pömpeliä...?

   Poista
 3. Voi että tuota sun Lianaa,se on kyllä ihan mahtava! Voiskohan siitä jotenkin uuttaa sitä ylenpalttista kasvuvoimaa,minäkin tahtoisin vähän lorauttaa noille puuistutuksilleni,pikkuisen vain jouduttaa niiden varttumista...;)?
  Söpö on pinkki joulutähtesi.Ja kurret varmaan on ihan myytyjä,kun löytävät riemukkaanvärisen pähkinäbaarinsa.Mukavaa sunnuntaita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lianasta kyllä riittäisi kasvupoweria muillekin, luulen. Jos tekisi lehtihauduketta ja kastelisi sillä hitaampia kasvisserkkuja...? Jäisi substraali kakkoseksi ;)

   Kurret eivät ole vielä saapuneet kioskilleen, taitaa olla vielä luonnonantimia riittävästi. Jos eivät pidä varaansa, niin tiaiset syövät pähkinät. Toisaalta harakat ovat tiaisten antimilla, joten tirriäisten täytyy siirtyä tupsukorvien eväille. Ihme säätöä heillä :o

   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista