21. tammikuuta 2011

Siemenkirjeen "unboxingia"

Teknofriikit harrastavat ns. unboxingia. He kuvaavat ensihetken uuden laitteen kanssa ja laittavat kuvat tai videon esimerkiksi YouTubeen. Erityisen tärkeää on kuvata pakkausta joka kantilta ja avaamisen jokainen liike.

Melkein samaa hartautta koin avatessani Korpikankaan kirjekuoren, joka sisälsi tulevan kevään siemenet. Olo oli kuin jouluaattona, kun nostin jokaisen siemenpussin yksitellen ihailtavaksi.

Koristekasveja tilasin kuusi pussia:


Koristemaissi 'Zea Mays', pensaskrassi 'Jewel Cherry Rose', sulkahirssi (Pennicetum setaceum), tarhaverbena 'Sparkles Mixed', kosmoskukka 'Dwarf Sonata Mixed', ryhmäsamettikukka 'Safari Mixed' ja bonuksena silkkiunikko 'Dawn Chorus'.

Syötäviä kasveja tuli kahdeksan pussillista:


Viinisuolaheinää (Rumex sanguineus), kaksi eri sekoitusta pienilehtistä "pikasalaattia", kevätsipulia (Allium fistulosum), chilipaprikaa (Capsicum annuum 'Hot Super Chilli F1'), basilikaa 'Sweet Genovese', salaattiyrttisekoitus (mm. rukolaa, lehtikaalia, mizunaa, tatsoita, kirveliä) sekä amppelitomaattia 'Tumbling Tom Red'.

Ja kaikki tämä ilo ja riemu vain 47 euroa :)

Edessä olisi siis mahtavia kylvöpuuhia, ensimmäisenä multiin menevät chili ja viime vuonna kerätyt sarviorvokin siemenet. Helmikuussa on koristemaissin ja tarhaverbenan vuoro, muut voivat odottaa maaliskuulle. Ja ihan ensin on ostettava kylvömultaa ja raivattava "viherhuoneesta" tilaa kylvöksille: kaikki tyhjä tila pyrkii aina täyttymään vaikka millä.

Tänä viikonloppuna vihdoin piiiiiitkä odotus on ohi: uusi kasvukausi alkaa! Ulkonakin kevään tulon voi jo aistia, valo on selvästi kirkkaampaa kuin kuukausi sitten.

Pian vihreä voittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti