20. kesäkuuta 2011

Kukaton eduskuntatalon edus

Lomalla voi hyvin heittäytyä turistiksi ja kulkea kamera kaulassa ihan tutuillakin nurkilla. Reissu Helsingin keskustassa ei tuonut liiemmin kukkaistutuksia eteen, mutta ajattelin mennä kurkkaamaan, mitä eduskuntatalon edessä kesän ajan kasvaa.

Osuin tyhjään saumaan, ei siellä kasvanut yhtään mitään.


Taisivat olla kasvienvaihtotyöt juuri alkaneet, kun mullan seassa näkyi sinisiä orvokin terälehtiä. Tai ainakin kauempaa katsoen oletin niiden orvokinosia olevan.

Nooh, eiköhän tuohon tule kaunista katseltavaa ihan pikimmiten. Valtakeskuksen edustalle voisikin laittaa jotain todella juhlavaa, uuden hallituksen takia. En tiedä, miten isoa juhlan aihetta hallituksen kokoonpanossa on, mutta juhlan aihe kyllä on se, että hallitus ylipäätään lopulta saatiin kasaan. Mutta enempää ei viitsi lomalla pohtia vakavia, etenkään politiikkaa :)

Kotipihalla, matalan majan edustalla juhlan aiheena on tällä hetkellä luumupuussa roikkuvat raakileet.


Niiden perusteella näyttää siltä, että luumuista voisi tulla mukava sato. Mutta vielä on matkaa maaliin, todellakin.

Päivänkakkaroiden aika on nyt. Ne leviävät aika surutta, pitkin nurmikoita ja kivenkoloja, mutta en oikein raaski nyhtää niitä pois.


Jotain hyvin raikasta, reipasta ja suomensulosuvista niissä on. Kelpaisivat mielestäni vaikka eduskuntatalon eteen, ainakin muiden kukkijoiden seassa osana asetelmaa. Valkoinen edustaisi tietysti Suomen lipun valkoista, ja keltainen, se voisi edustaa itseään aurinkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti