7. kesäkuuta 2011

Mansikkamehua ja unikkopilvi

Kesä on nyt täällä, siitä ei ole epäilystäkään. Ensimmäiset kotimaiset mansikat kypsyvät vasta juhannuksen tienoilla, mutta mansikan makuun pääsee jo vaikka mehua juomalla. Siinä on muheva kesän aromi.


Alkukesän kukkijat ovat vauhdissa. Idänunikot ovat jo kukintansa loppusuoralla, muutama päivä sitten ne olivat parhaassa vedossa.


Lisää kukkia on vielä avautumassa, osassa varsia keikkuu siemenkota.
Myös valkoiset tuoksukurjenpolvet ovat kukintansa keskivaiheessa.


Myös orvokit ovat tuuhentuneet kovasti. Ne täyttävät hyvin ruukkunsa ja muut kasvuastiansa.


Nyt alkaa ihana kuihtuneiden orvokinkukkien nypintävaihe, on mahtavaa käydä iltaisin kaikki taimet läpi ja nypsäistä kuihtumassa olevat kukkavarret peukalolla ja etusormella poikki. Siinä on jotain todella rentouttavaa, heh.

Joskus vielä saan oikean kasvihuoneen ja sinne kasvamaan oikean rypäleen. Sitä ennen ostan rypäleet kaupasta ja ihailen puutarhassa kestoterttuja.


Voi kyllä olla, että siinä vaiheessa, kun unelma kasvihuoneesta toteutuu, rypäleestä on jo jalostettu tällainen turkoosi lajike. Itse ottaisin kuitenkin jotain perinteisempää väriä :)

4 kommenttia:

 1. Ihania unikoita! Onko ruukkuun istuttamasi silkkiunikot kasvaneet hyvin?

  VastaaPoista
 2. Näissä vanhoissa on onneksi vara parempi, heh. Se ruukkukylvö meni nimittäin ihan poskelleen, kirjoitin siitä täällä: http://559m2.blogspot.com/2011/05/ruukuttajaiset-osa-1.html
  Ensi kerralla täytyy kokeilla jotain muuta systeemiä... Oletko sannane saanut unikoita kasvamaan suorakylvöllä ruukkuun?

  VastaaPoista
 3. Ai minulla meni nuo ruukuttajaiset ohi. Harmi, ensi kerralla parempi onni, ja onhan sinulla noita kauniita unikoita maassa. Enpä ole unikoita laittanu koskaan vielä kasvamaan. Koko kukkamaailma on minulle vielä vieras. Ihastelen meidän pihassa valmikksi kasvavia kukkivia ja arvuuttelen, mitä ne mahtaa olla. Innostusta olisi laajentaa myös kukkapuoleen, mutta nyt tämä hyötypuutarhailu on vielä vienyt voiton. Vaikka kyllä minä joka vuosi enemmän ja enemmän käytän aikaa myös siemenluetteloiden kukkaosuuksiin.

  VastaaPoista
 4. Mulla puolestaan on tuo hyötypuoli vielä avaamaton aarrearkku. Ihanaa, että voi laajentaa silmänilosta suun-iloon, ei lopu kiinnostuksen kohteet tässä harrastuksessa.

  Eikä onneksi tule isoja tappioita eikä harmeja, vaikka joku kokeilu ei lähde lentoon - tuo unikko oli juuri sellainen. Hauska testata, pienellä vaivalla voi joskus saada jackpotin. Ja usein ei ;)

  VastaaPoista