1. helmikuuta 2011

Wanhoja vinkkejä

Uusia puutarhalehtiä on ihana lukea, kuten puutarhakirjojakin. Joskus on virkistävää lukea entisajan vinkkejä ja niksejä, jotka usein ovat myös samanaikaisesti ekologisia. Kävin kirjastossa (mikä mahtava aarreaitta se onkaan!) ja lainasin "Pirkan vihreät niksit" (Otava 2006), "Köyhän kirja. Pihin ekologiaa" (Like 2008) ja "Puutarhurien kirja. Parhaat niksit viherpeukaloille" (Gummerus 2008).

Lähellä oli, etten ahmaissut niitä kaikkia yhteen soittoon, niin hauskaa luettavaa ne ovat.


Tämä kuva ei liity aiheeseen mitenkään, paitsi että kuvaa kevään selvää etenemistä eli jääpuikkoa.

Mutta noista kirjoista aion laittaa muhevimpia vinkkejä jakoon, kunhan aikataulu antaa myöden. Sen päätin jo eilen, että laitan keväämmällä muutaman perunan itämään ja ne kasvamaan ruukkuun. Kirja sai vakuutettua siitä, että perunan kukinnot ovat kauniita (ovathan ne) ja että omien perunoiden odottelu on jännää (onhan se.) Tämä on päässyt entiseltä kesämökkiläiseltä jo unohtumaan.

2 kommenttia:

  1. On on! Omat perunat on parhautta, ruukusta tai pellolta. Meillä ei Timot viime vuonna kukkineet ruukussa, on kai ihan tavallista. Mutta muut lajit kukkii varmaan paremmin. Ainoa hankala puoli meillä on se, että parvekkeella ei ole riittävästi tilaa, kasvusto vaatii sitä melkoisesti, ja pihaan en voi erinäisistä syistä tänä vuonna laittaa. Mutta kannatan perunaideaa!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla Timo-vinkki, kokeilen varmuuden vuoksi jotain muuta lajiketta. Tuntuu jotenkin mukavalta palata tällaisiin perusperuskasveihin kaikenlaisten goji-marjapensaiden tarjonnan keskellä...

    Näin muuten nyt vasta kommenttisi, niistä ei näköjään tule ilmoitusta automaattisesti tuohon blogin "aloitussivulle"? Nyt tajuan kurkata toisaalta!

    VastaaPoista