9. syyskuuta 2011

127 tikkua pöydällä

Kuuma oli kesä, ja paljon jäätelöä kului. Keräsin tikut talteen ja käytän niitä ensi kevään kylvöksissä merkkaustikkuina.


Taisi olla jopa hitusen kuumempi kesä kuin vuonna 2010, jolloin tikkuja kertyi 112. Tänä vuonna sain niitä kasaan 127 kappaletta. Tosin pohjalla oli jokunen viimevuotinen pyökkipuikko, joten ihan tilastotiedettä tämä tieto ei ole, hah.

Mutta ei se mitään, onpahan mukava läjä tikkuja, joihin tammikuun lopussa pääsee raapustamaan tussilla lajikkeiden nimiä ja muistelemaan, kuinka hiki valui selkämyksestä jätskiä nautiskellessa. Hyvin oppi perhe laittamaan tikut talteen, kun oikein olen asiasta jankannut...

Puikot vapauttavat kesän lämpöä kylvöksiin ja nopeuttavat taimien kasvua, uskon mä. Useamman kuukauden mullassa hauduttuaan ne alkavat mustua, mutta mitään haitta-aineita niistä ei hyötykasveihin irtoa. 

Saved the ice cream sticks from this summer, they make nice labels for seed pots next spring. Sticks are made of beech and naturally don't have any poisonous element so they can be used for edible plants as well. It was quite a hot summer, there are now 127 sticks waiting for January.

2 kommenttia:

  1. Makoisa idea! Ja mä kun onneton olen syönyt vain muovipurkkijäätelöä. Niitä purkkeja on kunnioitettava pino ;) Käytän niitä taimetukseen. Joten meillä on molemmilla hyvä syy syödä jätksiä...

    VastaaPoista
  2. Nettimartta, tästä tosiaankin huomaa, että aina löytyy pätevä syy syödä jäätelöä :D

    Jospa jätskitehtailijat kehittävät tuotteitaan juuri tarhureita ajatellen...?

    VastaaPoista