17. helmikuuta 2012

Anopinkielet monistuvat taas

Jaoin viime toukokuussa yhden anopinkielen kuuteen osaan, kun kasvi näytti tursuavan pois ruukustaan. Tein jakamisen ihan kylmiltään "tuosta vaan" -tyylillä eli ratkoin juurta sopivimmalta näyttävästä kohdasta.

No, kaikki kasvit ovat edelleen elossa ja näyttävät tuuhentuneen tuohon alkutilanteeseen nähden. Tässä kasvit heti jakamisen jälkeen:


Ja tässä tänään, samassa järjestyksessä:


Ovathan ne kasvaneet, vaikka ovatkin olleet syksyn ja talven vähän kyseenalaisissa kasvupaikoissa: puolet kylpyhuoneen ikkunalla (johon valo ei juuri talvisin yllä) ja puolet viileässä viherkellarissa. En osaa sanoa, onko kasveissa eroa riippuen viime kuukausien kasvupaikasta, aika samalta ne näyttävät.

Kasvit ovat kasvattamassa pituuden ja uusien lehtien lisäksi tyvellään uutta kasvua.


Tässä uusia lehtiruusukkeita ovat nuo kolme reunimmaista. Ihmeellisellä voimalla ne ovat kasvaneet, vaikka olen huolehtinut niistä hiukan heikosti... vettä ovat saaneet, kun olen muistanut ystävällisesti sitä antaa. Lannoitetta nämä eivät ole saaneet koskaan, ehkä kevään korvalla ansaitsevat sitäkin. 

Nyt annan heille runsaan, lämpimän suihkun, ja tuon olkkarin ikkunalle nauttimaan oikeasta valosta. Sitä onneksi alkaa jo olla kasvienkin nautittavaksi asti.

Laitoin puolet monistuneista anopinkielistä läkkipeltiastioihin, siinä ne korostavat toistensa krouvia olemusta. 


Nyt ne saavat rauhassa kasvaa kokoa, tänä keväänä en aio pilkkoa heitä pienemmiksi. 

Pidän ensi viikon talvilomaa, joten toivottelen jo nyt aurinkoisia talvipäiviä kaikille tarhureille!

4 kommenttia:

 1. Pitäisi omat kasviparatkin vaihtaa uusiin multiin, aika reppanoilta jo vaikuttavat.

  Sormet syyhyää myös kylvöhommiin. Seurailen sen sijaan sinun esikasvatuksen etenemistä. Ensi vuosi on jo ihan erilainen kun on paikat kaikelle kylvettävälle. Nyt kun en tiedä missä aikataulussa pihahommat etenevät niin en arvaa toistaa viimekevään virhettäni. Seuraavaksi joudun perustamaan uusia kukkapenkkejä äidin ja isän maille kun olemassaolevat penkit on jo täytetty ;)

  VastaaPoista
 2. Hehee Terhi, tuohan on ihan kätevää, että voit perustaa kukkapenkkejä vanhempien tiluksille: otat mukaasi sitten vaan ne kauneimmat ja kestävimmät kasvit, hankalat tapaukset voit jättää äidin hoteisiin... ja hakea sitten ne kukoistavina ja rehevinä omalle pihallesi ;)

  Jännä nähdä sitten, miten pihasi alkaa muodostua. On sulla ihanat ajat edessä!

  VastaaPoista
 3. Hieno yhdistelmä, läkkipeltiastiat ja anopinkielet. Oikein hyvää lomaviikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Elämäni matkat! Loma tulikin jo pidettyä, mutta anopinkielet ja läkkipelti ovat ikuisia :)

  Mukavaa viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista