21. toukokuuta 2011

Kuusinkertainen anopinkieli

Tähän vuodenaikaan kaikkea kivaa tekemistä olisi vaikka millä mitalla ja monia kasveja voisi helposti lisätä. Pari iltaa sitten silmiin osui ruukustaan ulos pullisteleva anopinkieli, joka näytti varsin jakamiskelpoiselta.


Anopinkieli (Sansevieria trifasciata) on yksi harvoista huonekasveistani helppohoitoisuutensa ja huonoihin talviolosuhteisiin sopeutumisensa takia, joten lisätähän sitä kannattaa. Jaoin sen useampaan osaan niistä kohdissa, joissa se tuntui luontevalta.


Aika pienihän tuo juuripaakku tuntui olevan lehtiin nähden, mutta uutta kasvua, uusia lehtiruusukkeita, on pukannut ihan hyvin.


Lehtitupsut olivat yhteydessä toisiinsa varsin tuhdin juuren kautta. Napsaisin sen raa'asti poikki sekatööreillä. Jos tässä käy moukan tuuri, niin omiin ruukkuihinsa istutetut kuusi tainta jatkavat kasvuaan karusta toimenpiteestä huolimatta.


Kevät on niin kiireistä aikaa, että ei ehdi etsiä kultaisia ohjeita anopinkielen (englanniksi Snake plant) jakamiseksi, vaan on siirryttävä suoraan toimintaan... 

Tämä viikonloppu tulee kulumaan melko tarkkaan suorassa toiminnassa voikukkien karsinnoissa ja samettikukkien istutuksessa tai mitä kivaa sitä nyt kulkiessaan keksii.

Aurinkoista ja puuhakasta viikonloppua kaikille! Anopilla tai ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti