25. toukokuuta 2011

Punajuurenlehti pintaan ehti

Jääkaapissa itäneet punajuuret ovat kasvattaneet yrttipenkissä kivan kokoiset lehdet. Alkuperäinen ajatukseni oli syödä pikkulehdet salaatin seassa, mutta niinhän siinä taitaa käydä, etten raaskikaan.


Nämähän ovat silkka silmänilo! Ja mitäs jos kasvit viihtyvät niin, että tekevät mullan alla uusia pikkupunajuuria? Eihän sitä riskiä uskalla ottaa, että jäisi se ihme näkemättä... eli laitetaan salaattia tulemaan salaatinsiemenistä ja jätetään punajuurikkaat rauhaan.

Toukokuu on perinteisesti ihan tolkuttoman kiireistä aikaa kaikessa tekemisessä, joten puutarhan pariin ehtii parhaiten lähinnä viikonloppuisin. Pikainen kierros tiluksilla (heh) osoitti, että viime viikonloppuna istutetut samettikukan taimet voivat varsin hyvin. 


Myös kuukausi sitten ulos istutetut orvokit ovat kestäneet kaikenkarvaiset kevätsäät ja tuuhentuneet mukavasti.


Parin viikon päästä maailma on taas sen verran valmis, että aikaa ja energiaa vapautuu kiireettömään havainnointiin ja fiilistelyyn. Siihen asti on pärjättävä pikaisilla kastelukierroksilla ja toivottava, ettei kasvu ole liian kiihkeää, jotta pysyy odotuksen tahdissa mukana. 

Kukat saisivat aueta kuin joulukalenterin luukut. Yksi kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti