28. toukokuuta 2012

Tarhurittaren kaunokynnet

Tulin ulos multasäkistä ja kävin kauneushoitolassa. Sormien ja varpaiden kanssa sai tehdä töitä kolme tuntia, jotta niistä ei enää tunnista tätä multavaa harrastusta. Mukavaa oli, ja nyt fiilis on ihan tyttömäinen, kun kynnet välkkyvät vaaleanpunaisina.

Tänään ei likaisia hommia sitten tehtykään, näperreltiin vain pieniä tukisysteemejä tuoksuherneille.


Sidoin hernekset tukikeppiin narulla, niin löytävät polot oikean suunnan. Mutta katsokaapas sormenpäitä, likaa nolla! :)

Kauneushoitaja antoi vinkin, että sormen ryppyihin ja kuluneisiin kohtiin pinttyvä tumma lähtee pois etikka- tai sitruunakylvyllä. Etikka lienee helpoin ja halvin aine, sitä vaan astiaan ja sormi perään, niin johan kuulemma syväpuhdistuu.

Kun kerran hoitolaan asti pääsin, niin hoidatin jalatkin. Kyllä kelpaa kipitellä varvastossuissa sitten, kun taas tarkenee. Tänään alkoi nimittäin pitkästä aikaa sataa ja lämpötila laski humauksessa alle 15 asteen.

Ikuistin kuvaan varpaatkin, siltä varalta, että ne jostain syystä alkavat taas kerätä itseensä Äiti Maata.


Hehe, en vieläkään usko näitä omiksi jaloiksi. Isoa iloa vain muutaman multasäkkipinon hinnalla ;)

11 kommenttia:

 1. Ooh, varmasti kuningatarmainen olotila. Onnea uusille kynsille! Tarttis tehdä ihan samat kuviot.

  VastaaPoista
 2. Pirkko, olo on tosiaan aika kuninkaallinen! Oli aivan ihanaa olla vaan paikallaan ja antaa jonkun muun hoitaa itseään... Menen kyllä uudestaan jossain vaiheessa, oli niin virkistävä kokemus.

  VastaaPoista
 3. Intianminttu, etikkaa aion minäkin kokeilla, kun taas sormet sattuneesta syystä tummuvat. Ei löydy semmoisia puutarhahanskoja, jotka viikkoa kauempaa kovassa käytössä kestäisivät... eikä niitä pikkupuuhiin aina jaksa käteen vetäistäkään, heh.

  Ihanalta kuulostaa hiushemmottelu! Kyllä naiseläjän (ja tietysti miehenkin) pitää muistaa välillä muotoseikkoihinkin panostaa :)

  VastaaPoista
 4. Sulla on nyt ruusunnuppuvarpaat ja sievät kynnet. Etikkavinkki tuli totisesti tännekin tarpeeseen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Millan, nuortuivat varpaat noin kaksikymmentä vuotta, kun saivat hauteita ja rasvoja ja hierontaa. Etikka olkoon kauneustaika-aineemme, täytyy etsiä muitakin edullisia tehoaineita.

  VastaaPoista
 6. Osasit kyllä valita kaunokäsillesi juuri sopivan piperryspuuhan, kun ryhdyit solmimaan tuoksuherneitä. Noin kauniilla käsillä täytyy tehdä juuri tuollaista "työtä", ei muuta!

  Ruusunnuppuvarpaat, todellakin! (*ajattelee kauhulla omiaan villasukkien sisällä...*)

  VastaaPoista
 7. Ruusunnuppuvarpaat :D

  Ja oonkin miettinyt millä sen Äiti Maan saa pois käsien ihouurteista, hyvä vinkki.

  VastaaPoista
 8. Kyl sun nyt kelpaa söpöstellä.

  Etikkavinkkiä kokeillaan heti.

  VastaaPoista
 9. Intopii, näin kuninkaallisetkin varmaan "hoitavat" puutarhaansa manikyroiduilla sormillaan... ottavat ruusupensaasta yhden valikoidun varren, nuuhkaisevat sitä ja jatkavat ruusu kädessään kävelyä kohti valkoista huvimajaa ja kello viiden teetä.

  Puutarhuri, "ruusunnuppuvarpaat" on kyllä aika hyvin olotilaa kuvaava termi, heheh. Kynsilakassa on oikein kimallettakin, wu-huu.

  Nettimartta, söpöilen nyt kotona koko rahan edestä, ei mene kauaa, kun palaan takaisin kurpitsaksi.

  Ja jatkossa puutarhurittaret tunteekin sitten etikan hajuisista sormenpäistä :)

  VastaaPoista
 10. Kyllä on aikamoinen kontrasti noitten sinun sormiesi ja omien kulahtaneiden räpylöitteni, joita tässä näppiksellä katselen, välillä... Minä en tosin mennyt edes Thaimassa manikyyriin, kun tuumasin, että samantein seuraavalla viikolla kynnenaluset ovat täynnä jonkin sorttista hevostallimateriaalia :/

  Ehkä tänä kesänä minäkin kehtaan varpaani näyttää! Tosin nyt tekee mieli taas siisteistä sisätöistä ulos puutarhaan...

  VastaaPoista
 11. PilviPulla, olisikin pitänyt laittaa ne "ennen"-kuvat, niin olisi tullut kunnon sävärit. Piti pahoitella kauneusleidille raajojen olotilaa, mutta hän sanoi, että "siksi me olemme täällä". En jaksanut sitten pidempään nolostella, vaan keskityin naistenlehtein lukuun. Ei siellä puutarhalehtiä olisi jostain syystä ollutkaan, heh.

  Thaimaassa otan aina manit ja pedit, kun se on ihan puoli-ilmaista ja niiiiin ihanaa (puhumattakaan kaikista muista aromaöljyhoidoista yms). Se on kyllä ihan täydellistä itsensä hemmottelua, siinä lämmössä ja kiireettömyydessä... Ja heti salongin ulkopuolella pitää laittaa kamera laulamaan, jotta jää muisto tästä harvinaisesta näystä :)

  VastaaPoista