1. kesäkuuta 2012

Solo geranio. Per passione.

Onpas outoa! Kaikki sopivan kokoiset taimet on ruukutettu ja pihalla isotöisimmät puuhat tehty. No okei, jos laittaisi lasit päähän ja menisi ulos katsomaan, niin löytyisihän sieltä vaikka mitä tekemistä, mutta kun en viitti. Odotan nyt kaikessa rauhassa kukkien ja hedelmien valmistumista, kunnes saan jonkun mahdottoman imaisevan inspiraation.

Vetäisin kyllä hanskat hetkeksi puunattujen sormenpäiden peitoksi, kun halusin istuttaa pari pelargonin pistokasta hienoihin säilykepurkkeihin, joita olen säästellyt keittiössä pari viikkoa.


Purkissa lukee, että "Solo pomodoro. Per passione."Vapaasti suomennettuna suunnilleen "Vain tomaattia. Intohimolla". Ja kyllä, samalla intohimolla tässä pelakuita (geranio) kasvatellaan, hehe.

Italia + ruotsi, mikä ihana kielisekoitus! Ja tomaattimurskasta tuli maukas lasagnekastike, joten purkit olivat kaikin tavoin hintansa väärti. 

Tökkäisin metallisella grillivartaalla pohjaan muutaman reiän, niin tulee ylivesi pois.


Tuo metallitikku on ollut monessa reiäntekohommassa mukana, useammin siinä tehtävässä, kuin grillivartaana. Toivottavasti kesä tuo tähän merkittävän muutoksen...

Ulkosalla on aika viileää, mutta aurinkoista. Vaikka lämpimästä tykkäänkin, niin on toisaalta mukavaa, että alkukesän silmänilot saavat kukoistaa pitkään, kun liika kuumuus ei aiheuta pyrähdyskukintaa. Tulppaanitkin ovat pysyneet kuosissaan tosi pitkään.

Myös orvokit tykkäävät viileämmistä keleistä. Tämä kassikori-istutus alkaa oikeastaan nyt olla parhaimmillaan, kun kasvit ovat saaneet lisää korkeutta.


Tässä kohtaa on riittänyt aurinkoa varhaisesta aamusta noin klo 15 iltapäivällä, se on riittänyt hyvin, ja liika porotushan aiheuttaa nopeaa venymistä. Tämä setti ilahduttanee juhannukselle saakka, sitten päästän heidät siementämään. Siemenet kerään ensi vuoden kylvöksiä varten. Tokihan sitä nyt muutaman orvokin voi laittaa tulemaan, mutta ei sitten mitään muuta ;D

Jos orvokkiasetelma on sotilaallisen ryhdikäs, niin kerrottu idänunikkojoukkio rönsyää sitäkin vapaammin. Ja väri, siinä ei nyt säästellä.


Runsasta, pyrskähtelevää ja ilosta pirskahtelevaa kesän ensimmäistä viikonloppua kaikille!

5 kommenttia:

 1. Hauska purkki pelargonille, mitä se on peräisin?

  Ihan samaa mietin tästä viileydestä, että hidastaa kukintavauhtia. Toivottavasti omenapuut ei tykkää kylmästä kyttyrää, kukinta on niin komeaa tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 2. Puutarhuri, purkki osui käteen lähi-K-kaupassa, ja huomasin vasta ruokaa laittaessani tämän italia-ruotsi -yhdistelmän.

  Toivotaan tosiaan, ettei kukaan kasveista närkästy viileydestä tai sateesta, jota huomiselle on ainakin tänne Etelä-Suomeen luvassa runsaasti. Kylmää vettä niskaan, yäks.

  VastaaPoista
 3. Ihan tulee Kreikka mieleen purkistasi, tosi kiva!
  Ja nuo orvokit ovat parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 4. Näpsäkkä kierrätyspurkki-idea. Pelkuissa on jo isoja nuppuja ja kohta päästään niitä ihailemaan. Unikkos on riemukkaan värisiä. Tykkään kovasti.

  Meille tuli eilen sade, satoi ihan maahan asti ja jatkuu edelleen. Tekee hyvää siirretyille kasveille ja nyt voi hyvällä omallatunnolla tehdä kirjoitus- ja sisähommia. Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
 5. Niin onkin, Pirkko, kreikkalaista tunnelmaa. Ihan siinä tavallisimmassa "Pirkka Sekahedelmät" -purkissa en oikein osaa nähdä kukka-astiaa, mutta kreikkalaiset kyllä osaavat...

  Nettimartta, meilläkin on satanut pari päivää oikein reilummasti. Onpahan huuhtoutunut siitepöly kaikilta pinnoilta ja ilmakin raikastunut. Kunhan ei nyt kovasti enää tuosta raikastuisi :/ Mutta olen ihan samaa mieltä, nyt on voinut oikein rauhassa syventyä sisähommiin. Niitä riittää, kesälläkin.

  VastaaPoista