20. tammikuuta 2012

Jääkranssitestin tulos

Viimeinkin tänne pk-seudulle saatiin sen verran pakkasta, että vanhasta Omapiha-lehdestä löydetyn jääkranssiohjeen testaus onnistui. Tosin kranssi vietti yhden viikon ulkoportailla kakkuvuoassa makoillen, kun en mukamas ehtinyt sitä viimeistellä, eli ottaa pois vuoasta ja sitoa narua ympärille.

Noh, tilanne on nyt korjattu ja kranssi ulos ripustettu. Ihan hauskahan siitä tuli.


Nyt tiedän hiukan enemmän noiden kasvimateriaalien käytöksestä veteenpakastustilanteessa. Eli pakastimessa lehdet ja kukinnot olivat jäätyneet varsin nätisti itsensä näköisiksi, mutta veden kanssa pakastaminen sai osan niistä menemään vähän rujoiksi.


Mukana on mustaherukanlehtiä, pelargonien kukkasia, murattia, krassia ja timjamia. Tässä kranssi "etupuolelta", eli pullealta puoleltaan.


Jäässä on tuommoista maitolasimaisuutta, ehkä juuri tuosta turhan pitkästä jäädyttämisajasta johtuen - lienee ehtinyt sulaakin välillä? 

Pakastimesta löytyy vielä mm. pihlajanmarjoja toista kranssia varten, mutta jotenkin käy sääliksi niistä tykkäävät linnut. Että siinä ne ovat ihan nokan ulottuvilla, mutta tiukasti ikiroudan sisällä :/

Lähikaupassa näkyi olevan jo siemenmyyntihyllyt paikallaan. Oijoi, pakkohan näitä ihanasti rapisevia pusseja oli mennä hipelöimään.


Muutama pussi tarttui mukaan, onneksi vain muutama...


Oli ihan pakko ostaa chili 'Caribbean Antillais' -lajiketta, kun sillä on niin eksoottinen nimi. Kirsikkatomaatti 'Sungold F1' tuli mukaan varmuuden vuoksi, kun en muistanut tomaatinsiementilannetta. Ruukussa kasvatettava pensaspaprika 'Redskin F1' tuntui kiehtovalta ja silkkiunikko 'Shirley' oli puhdas heräteostos. Ehkä siinä houkutti tuo kuvan keveys ja kesäisen poutapäivän tunnelma. Juu, sitä se oli ;)

Joulun aikaan piparimuoteilla täytetty vanha Karhulan keittiötölkki taisi jäädä keittiöön pysyvästi. No toisaalta, sinnehän se kuuluukin... Piparimuottien ja basilikaruukun jälkeen laitoin tölkkiin tulppaaneja.


Ne tykkäävät tuosta asumuksesta enemmän kuin basilika, joka taisi saada ikkunanraosta vetoa ja ottaa lopulta nokkiinsa siitä. 

Nämä saavat nyt riittää kevätkutinan rauhoittamiseksi vielä vähän aikaa. Lähikaupassa näkyi olevan myös kylvömultaa, mikä on hieno juttu. Parin viikon päästä sitä sitten tarvitaan!

2 kommenttia:

  1. Oih, siemenhyllyn ohi ei kyllä oikeasti pääse hypistelemättä pusseja. Oliskohan meidänkin puodissa. Vaikka mä kyl vannoin etten...

    Sä oot ahkera askarteleen kaikki jänskiä juttuja.

    VastaaPoista
  2. Jos sitä vaan pikkuisen kurkkaa valikoimaa, niin eihän se haittaa ;)

    Askarteleminen olisi aika kivaa, jos kaikenlaiset velvoitteet eivät veisi niin paljon aikaa... eikun eläkettä odottelemaan!

    VastaaPoista