31. elokuuta 2011

No onkos tullut talvi

Mukailtu joululaulu tuli mieleen, kun kurkkasin postilaatikkoon. Siellä oli siemenlähetys Thompson & Morganilta, ihan niin kuin yleensä tammikuussa. Intouduin tilaamaan jotain pientä jo nyt, kun postimaksut olivat tasan 0 euroa. Kas kun halvalla saa... ;)


Osaa näistä pääsee kylvämään jo silloin oikeassa tammikuussa, kerron sitten tarkemmin, että mitä oksalla roikkui. Tuo pastellivärinen Ipomoea oli kyllä jotenkin niin överi 80-lukulainen, että se piti ehdottomasti hankkia, heh.

Syksy alkaa virallisesti huomenna, ja siihen ajatukseen on vaan sopeuduttava. Ja kun asian hyväksyy, siitä voi jollain tasolla jopa alkaa nauttia... paitsi että syyskauden kunniaksi sain örkkiflunssan, joten niiden positiivisia syksyasioita täytyy nyt oikein tosissaan kaivella jostain.

Syksy tuo myös monet jännittävät sienet, kuten tämän hyvin oudon veijarin pikkukivipolulta. MIKÄ tämä mahtaa olla, tiedättekö?


Sieni on noin viisi senttiä korkea ja kuten kuvasta näkyy, erittäin ruma. Jotenkin sitä toivoisi, että jos sienten on pakko päätyä kasvamaan kotipihalle, niin ne voisivat edes olla joko syötäviä tai edes nättejä. 

Christmas is almost here, or at least a one premature Christmas present just arrived: some fun seeds from Thompson & Morgan. Particulary love the 80's coloured Ipomoea, gonna wear some tight baby blue jeans and loose self-knitted jumper when sowing those, as a tribute to Good Ol' Times ;)

But what the heck is that fungus? I think it's quite ugly (sorry mr. mushroom) but I let it be for now. Gonna watch its development, hope it doesn't eat the whole house one day :D

3 kommenttia:

 1. Sulla jo uusi kevät alkoi ;). Uskaltaisinkohan mennä katsomaan tuota kauppaa, mistä tilasit. Voi iskeä minullekin himo, jos siellä on vielä 0 euroa postikulut.
  Sienestä en osaa sanoa muuta kuin että onko se maamuna, joka tupsauttelee "savuja", kun painelee? ELi niitä itiöitä. Tuon näkösiä oli lapsuuden savusienet.

  VastaaPoista
 2. Tao ei pelkoa, oli ulkomainen kauppa. En osaa sellaisista tilata :D.

  VastaaPoista
 3. Multasormi, taisi tuo 0 euron postikulutarjous olla juuri vain joku pari päivää kestävä täky. Mutta kyllä niitä houkutuksia varmaan tulee kotimaisissakin verkkokaupoissa näin syksyllä vastaan, kun ostaminen on muuten vähentynyt.

  Maamuna tosiaan tupsauttelee savua, mutta tämä heppu on lähinnä savustuneen näköinen, hah. Yritin etsiä Googlen kuvahaulla sille identtistä kaksosta, mutten ainakaan vielä löytänyt :)

  VastaaPoista