15. huhtikuuta 2011

Onko heinällä sirkkalehti?

Ensimmäistä kertaa heinänviljelijänä, enkä rehellisesti sanottuna tiedä, pitääkö näitä taimia koulia.


Kun yleensä taimet koulitaan sirkkalehdistä kiinni pitäen, niin mistäs mä näiden kohdalla kiinni otan? Kaipa ne pitää omiin purkkeihinsa siirtää ennen isoon, varsinaiseen ruukkuun siirtämistä...? Heinä on nimeltään sulkahirssi (Pennicetum setaceum), josta pitäisi kasvaa komea tupsupäinen, tuulessa kahiseva silmänilo.

Myös koristemaissi on itänyt.


Eipä ole silläkään lehtiä, mutta tuo tyvi näyttää ehkä hieman tukevammalta, niin että siitä voisi tarvittaessa tainta siirtää. Noista turvepoteista muuten huomasin, että ne kuivattavat mullan jo yhdessä päivässä, eli kastelutarve pitää tarkastaa päivittäin.

Chileistä toinen, se ikkunan edessä pidemmän aikaa kasvanut (siskohan kasvoi pidempään kasvivalojen alla kellarissa), on venynyt pituutta ihan silmissä.


Olen parilla viimeisellä kastelukerralla antanut hänelle lannoitetta, ja siksi olohuoneessa on välillä hieman tuoksahtanut. Nooh, mitäpä sitä ei harrastuksensa takia sietäisi, hah.

Basilika, jonka kylvin suoraan kasvuruukkuunsa ikkunalaudalle 23. helmikuuta, on kasvanut hitaahkosti mutta varmanoloisesti.


Tuostahan voisi jo muutamia lehtiä napsia. Jos raaskisi. Ja tuon edellisen linkin takaa löytyvästä kuvasta muistin, että kylmäkäsittelyssä neljä viikkoa palelleet ja sen jälkeen huoneenlämmössä ihmetelleet kesäkulleron siemenet eivät ole itäneet. Ne eivät ole inahtaneetkaan, pöh.

Eilen otin pihalla tuijilta suojapeitteet pois. Elän toivossa, että niiden juuret saavat jo kosteutta, eivätkä oksat kärähdä. Onhan tuota plussakeliä saatu jo viikon ajan. (Eli se siitä puutarhurin pitkäjänteisyydestä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti