26. kesäkuuta 2012

Tuoksupulloja kuistin ikkunalle

Jatkuva sade piiskaa kasveja ja rääkkää tarhuria. Pari päivää jatkunut vihmonta on tuntunut jo kahdelta viikolta, joten onneksi tänään aurinko näyttäytyy. Pihakierrosta tehdessäni kävi sääliksi jalopionit, jotka ovat avanneet runsaasti runsaita kukkiaan, joita sade nyt kuluttaa ennen aikojaan.

Sisällehän niitä on pelastettava, kun kerran tarhurikin siellä sisällä kököttää. Se on sitten win-win-tilanne.

Kaapista löytyi kolme käyttämätöntä öljypulloa. Ripustin ne rautalangalla kuistin kattoon pieniin koukkuihin, ikkunoiden eteen. Pulloon loraus raikasta vettä ja pionit sekaan. Nyt kelpaa tulla ja mennä, muhkeassa tuoksussa.


Pullot ostin jokunen viikko sitten Stockan outlet-myymälästä, neljällä eurolla kappale.


Niissä on mukana kaatonokat, joten kesän jälkeen niitä voi käyttää alkuperäisessä tarkoituksessaan oliiviöljyn ja balsamicon lorautteluun.


Mutta nyt, epävakaisen sään pidellessä puutarhuria odotustilassa, pullot toimivat parhaiten näin. 


Ehkä pionien tuoksu innostaa perkaamaan kuistin kenkähyllyt ja lipaston sekalaiset laatikot jonain erityisen rankkasateisena hetkenä. Saas nähdä...!

14 kommenttia:

 1. Ihanan hempeätä ja tuoksu tuntuu melkein tänne asti :)

  VastaaPoista
 2. Ihana idea! Sopivat todella kauniisti yhteen ja tuoksu varmasti huumaa.

  VastaaPoista
 3. Kaunista ja kekseliästä, kelpaa noiden kaunottarien lomassa lipaston laatikoita siivoilla mikäli malttaa katseen niistä irrottaa..

  VastaaPoista
 4. Millan, kohta saisivat keksiä tuoksua välittävät laitteet, niin saataisiin ihan uusi ulottuvuus tähän bloggailuun :)

  Pirkko, tuoksu on hyvä, toivottavasti tarttuu napakasti päällysvaatteisiin, heh.

  Hanna, voi hyvin olla, että menevät laatikot vaan enemmän sekaisin, kun pioneja ihastellessa niitä pläräilee. Ovat ne kyllä tehokkaita katseenvangitsijoita...

  VastaaPoista
 5. No voi jösses, miten hieno idea! Vallan huikea näky: kirkkaat, hohtavat pullot ja valkoiset, ihan yhtä hohtavat pionit.

  VastaaPoista
 6. Mäntylän mummi, kiva että otat idean käyttöön, minäkin olen sen lainannut - tosin ensin etsin vimmaisesti koeputkia, mutta niitä ei taida saada alle 200 kappaleen pakkauksissa :)

  Intopii, tuli mieleen, että vesi varmaan pysyy kirkkaana aika pitkään, kun siellä lepäilee vain yksi oksa... Pölyähän meillä ei ole, joten se ei voi himmentää lasien kirkkautta ;D

  VastaaPoista
 7. Loistoidea tosiaan. Meillä pionit antaa vielä itseään odottaa, mutta täytynee soveltaa vaikka sireeneihin... kunhan saisi tuon kuistin sellaiseen kuntoon, että voisi siihen seisahtua eikä vain kulkea silmät kiinni vältellen katsomasta hävityksenkauhistusta :) Miten ihmeessä kahden ihmisen taloudessa voi kenkien perusteella näyttää siltä, että paikalle on leiriytynyt kokonaineen legioona?!

  VastaaPoista
 8. PilviPulla, älä muuta sano: miten ihmeessä ihmisillä on nykyisin niin paljon tavaraa, että mitkään säilytyssysteemit ei riitä alkuunkaan??

  Lisänä tietysti nämä lukuisat vuodenajat, joita varten tarvitaan jos jonkinlaista vermettä. Ja harrastukset, niihinkin tarvitaan omat vaatteensa ja varusteensa.

  Ehkä tällaiset ikkunakoristeet onkin hyvä apu, kun katse kohdistuu niihin eikä siihen hävityksenkauhistukseen? Teen testiä ;)

  Puutarhuri, on tässä lajikkeessa aika mahtavat kukinnot. En uskalla tehdä kasville mitään, kun viihtyy itsekseen näin hyvin...

  VastaaPoista
 9. Ihan mahtava idea :) Voisin itsekin kokeilla, mutta taitaa mennä ensi kesän puolelle: tuskin tulee vielä kukkasia pionista, joka on siirretty nykyiselle paikalleen viime syksynä..

  VastaaPoista
 10. Ihana idea nuo pullot! Toivottavasti saadaan pian taas aurinkoa :)

  VastaaPoista
 11. Pulina, kiitos! Jos pionit eivät ehdi täksi kesäksi, niin pulloihinhan voisi laittaa muita katseen-/nenänvangitsijoita...? Ja toisaalta, ensi kesä on jo ihan nurkan takana, väittää optimisti :)

  Kaisa, tänään onneksi saatiin aurinkoa - ja sitten vettä taas tuplasti sen edestä, heh.

  VastaaPoista
 12. Siis Purlina, ei Pulina :/ Tämä automaattikorjaus tekee kyllä enemmän virheitä kuin mihin itse kykenee...

  VastaaPoista
 13. Intianminttu, tämä pioni on ostettu viisi vuotta sitten. En muista ensimmäisen kesän tilannetta, mutta toisena kesänä tuli maistiaiskukat. Tämä on tosiaan hidas kasvi asettumaan paikoilleen, mutta kärsivällisyys palkitaan kyllä.

  Vuosi on tosiaan pitkä aika odottaa, varsinkin kun siihen mahtuu se pitkä talvi väliin. Öh, ei ajatella sitä.

  VastaaPoista