24. huhtikuuta 2013

Piispat pyytävät kesäpaikkaa

Ringgpärr, soi ovikello. Wuh wuh, vastasivat koirat. Minä ovelle ja oven takana lauma piispoja. Heillä kuljettaja, joka nimmarin perään. Minä raapustamaan ja lähetystä ihmettelemään.

Ringgpärr, soi sisäinen kello. Sitä on istuttu jonain pyryisenä iltana läppäri sylissä ja lompakko sohvalla ja menty Eurobulbille ja tilattu läjä daalioita, selvitti sisäinen ääni. Ja siinä ne nyt ovat.

Leicesterin piispa sai seurakseen kuusi kollegaa: Häntä tulivat tehtävässä tukemaan Bishop of Auckland, B. of Canterbury, B. of Dover, B. of Llandaff, B. of Lancaster ja B. of Oxford.


Näköjään olen siinä pyryisen illan logiikassani tilannut myös uuden Leicesterin piispan, jos viime kesäinen olisi sattunut siirtymään taivaisille piispain maille. Eurobulbin mukaan nämä lajikkeet kuuluvat Bishop Dahlioihin, heille on siis oma luokituksensa. Luonnollisesti, arvotahoille.

Siihen sivuun olin ottanut vielä Catherine Deneuven, Mick's Peppermintiä, Ferncliff Illusionia ja Ace Summer Emotionsia.


Pyryisenä iltana olen varmasti arvioinut ruukkukokoelmani kuusi kertaa todellisuutta suuremmaksi. Olen pulassa, menen Ikeaan, toivon, että siellä on halpaa ja hyvää savipottia.

Ensi talvena leikkaan luottokortin kahtia ja pyydän miestä antamaan läppärin iltaisin vain erittäin perustelluissa tilanteissa ja vahtimaan vieressä, ettei tilanne ole kasvikauppa.

Kävin töiden jälkeen ulkona hanslankarivaatteissa. Kokeilin, että josko sitä hiukan jo vaikka innostuisi pihapuuhista. Olen ollut niin äreissäni ja pettynyt koko tähän kevääseen, että ei ole paljoa kiinnostanut mennä katsomaan jotain kuukausi myöhässä syntynyttä ja räntäsateessa jurottavaa krookusta horisontaaliin viimaan.

No, ihan hiukan siinä perennapenkkejä siivoillessa saattoi virittyä oikealle taajuudelle. Olihan siellä jouluruusun (hah, joulu, tänä vuonnahan se on taas) nuppuja.


Siellä ruskean lehtisotkun seassa oli myös vehreitä kurjenpolven lehtiä.


Joo, ja punaisia tulppaanin kärkiä.


Puhumattakaan kevättähtien (Chionodoxa luciale 'Viole Beauty') kuusisakaraisista.


No menin minä katsomaan niitä krookuksiakin, nättejähän he ovat, vaikkeivät päässeet jääkatosta läpi minun mielestäni oikeaan aikaan.


Ja hiukan enemmän innostuin ruohosipulin kohdalla. Kohta saa makua salaattiin ilman lähikauppaa.


En minä kuitenkaan niin hirveästi vielä intoutunut, että olisin täysin vakuuttunut ja heittänyt Peltosia pihan perälle.


Ringgpärr, soi vielä vienosti varoituskello. Niin on ollut oudot kelit tähänkin asti, että miksei vielä valkoista peittoa kaiken ylle. Ja piispoja kotiin pahvilaatikossa postittamaan.

30 kommenttia:

 1. Jaahas, sulla on piispantarkastus käynnissä. :)

  Ihan pikkasen (lue pitkään) on pyryttänyt, kun oot noin monta piispaa ehtinyt tilaamaan. Sulta loppuu kohta piha ja joudut tekeen kerrossänkyjä. Hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, piispat kerrossängyssä, siinähän olisi ihan iltapäivälehtitavaraa. Mutta pitkään pyrytti, aivan liian pitkään ja hartaasti. Saa nähdä, tuleeko jostain vielä jotain muutakin, ei voi muistaa koko talven toimintoja, kun talvi oli niin pitkä. Sissus siukana!

   Poista
 2. Haha, kerrossänkyä tosiaan vaan rakennat piispoillesi, sillain mullakin on ne pelargonit. Joiden syntyhistoria ei ole edes pyrytyksen tuotos. Mutta mun siemenvalikoimapa onkin, joten ihan helppo eläytyä tilanteeseesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, siellä kokemuksen syvää rintaääntä kerrossänkyjen osalta :D Kyllä semmoinen täytyy sitten väkertää, piispain punkka.

   Sun siemenvalikoima on _komea_.

   Poista
 3. Jaaha. Piispoja rivissä. Saako niistä jo jalkap... ei hetkinen, ei vielä. Jääkiekkojoukkueen?

  Tämähän käy jännittäväksi, sinun kevääsi seuraaminen. Kaikenväriset orvokintaimet eivät ole mitään siihen verrattuna, mitkä kauhun ja jännityksen väristykset menevät pitkin selkäpiitä, kun teillä seuraavan kerran ovi rimpauttaa. Taivas varjele, mitä sieltä tulee: sieltä tulee 17 kärhöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah, just niin, verhot vaan kroonisesti akkunain eteen ja koirille kuonotulpat. Ei olla kotona, turha tulla lastiensa kanssa.

   Luulen kyllä (mutta vain luulen), että en ole tilannut kärhöjä. Toisaalta nyt alkaa harmittaa, että miksen! Niitähän on niiin kivoja, eri nimisiä ja värisiäkin. Oo.

   Saisko piispoista jonkun bridgejengin?

   Poista
 4. Voi himputti mikä määrä daalioita! En tiennytkään, että oikea piispalitania on saanut omat nimikkodaaliat.
  Hei kyllä nyt sopii innostua. Kukkia siellä ja täällä ja huomenna taas muutama enemmän! Jihhuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, mullekin selvisi tämä tuota Leicesterin piispaa ihmetellessäni, piti vähän kuukkeloida ja sitten ei voinut (näköjään) enää unohtaa.

   Daaliat on kivoja, mutta jännästi sen pystyy unohtamaan, etteivät ne kestä Suomen talvea. Loppusyksyllä daalia ei ole yhtään hauska...

   Joo, innostus alkaa pikku hiljaa hiipiä. Viikonloppuna toivottavasti jo ihan ryöpsyää!

   Poista
 5. Etkös muuten vielä ole saanut viilinkiä päälle? Minulla puutarhamoottori hyrisee jo mukavasti. Mopo on kuitenkin onneksi hallinnassa, ja uskon, ettei se tästä karkaakaan, sen verran hyvin on lieka kiinni.

  Toivottavasti into viriää sinullakin. Juttele Into-Lianan (mitä sille muuten kuuluu?) kanssa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko tähän väliin heittää, että haiskahtaa vahvasti itsepetokselta tuo "mopo hyvin hallussa" :D

   Poista
  2. PilviPulla sen sanoikin, I rest my case.

   Poista
  3. Älkääs kuulkaas kaverit siellä kiviä heitelkö, tänne ei ole tullut yhtään piispaa tai kärhöä tai siementä tai muutakaan puutarhahankintaa (paitsi lannoitteenlevitin ja lannoitetta). Olen aika ylpeä itsestäni ja järkevästä asenteestani, nih :-D

   Poista
 6. Ikeaan vaan hakemaan ruukkuja tai sitten alat tehtailla uutta kukkapenkkiä niin kuin itse asian tänään ratkaisin! Kaikki tila ongelmat hävisivät sen silijän tien:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, toihan on hyvä vinkki: isoa penkkiä vaan kehiin, niin ei tarvitse puleerata ruukkujen kanssa. Pitää laittaa oikeesti harkintaan, ei tästä ruukkuiluhommasta nyt oikein tunnu tulevan mitään. Kellarissa daalioita on jo ennestään useammassa astiassa. Kohta huutaa taas selkä jäykkyyttään...

   Poista
 7. Hei mitämitä, miten nuo hollanninihmeet ovat sinulle ehtineet samana päivänä kuin omani kurvasivat tänne minun pihalle? Aikamoista samanaikaistoimitusta... ja luulen, että meillä menee samat metodit käyttöön kortin ja tietokoneen kanssa ensi talvena (yök, yök, yök, T-sana)!

  Optimistina olen käynyt jo kokeilemassa, josko kukkapenkit olisivat sulia... jos tekisi uuden, laittaisi jo sulaa multaa kohopenkkiin, niin voisikohan daaliat jo ulos penkkiin lykätä kuten tuo Minna tuossa pohtii? Noita kolmeakymmentäkahta kappaletta kun ei saa ihan heti mihinkään hyvään paikkaan kasvamaan. Toisaalta ehkä nuo sinun suksesi ovat oikeassa ja saadaan pian valkoinen juhannus!

  Ikea pentele meni tekemään inhottavan tempun: ainakin meillä myydään uudistettua saviruukkumallia, joka on vähän pienempi kuin halvempi edeltäjänsä. Hintaa kertyy väkipakolla kauppaan tungetulla aluslautasella kokonaista 7 euroa! Kympistä ylijääneet kolme euroa voi sitten käyttää niihin hodareihin... Minä ryhdyn toivottavasti tehtailemaan lasikuituruukkuja, ovat helpompia kantaa.

  Ja IL:n kuulumisia myös täällä odotellaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, sama päivä?! Ehkä sieltä puukenkämaasta on tultu jalkapallojoukkueellisen toimitushenkilöstön voimin Suomea valtaamaan?

   Eiköhän daaliat voi uloskin istuttaa kasvamaan, tosin voi olla, että viileä alku hidastaa kasvuvauhtia ja sitä kautta hiukan kukintaakin. Jos sinulla on kolmekymmentä (30!) esikasvatettavaa, niin kyllähän siihen kymmenen Ikea-pottia tarvittaisiin... ellet sitten rakenna (rakennuta) laudoista neliötä (á la lavakaulus), johon tulisi pyörät alle, joten sitä voisi työnnellä aamuisin ulos aurinkoon ja iltaisin sisään kolealta turvaan? Ei huono idea, vaikka itse sanonkin :)

   Voi köhnä, noinko on Ikea mennyt tekemään. En mäkään halua niitä aluslautasia vettä keräämään, kun sitä tulee taivaalta muutenkin ihan liikaa. Ja edellinen koko oli just hyvä, ei tarttisi pienentää yhtään (suuremmaksi vaan, sanon).

   Olen asiakkaasi lasikuituruukkurintamalla. Ehdottomasti.

   Poista
 8. Onpa jännittävää. Mitä kaikkea talviminä on tilannut kevätminälle yllätykseksi. Talvella voisi itse asiassa kiertää myymälöitä ja aleshoppailla vain ja ainoastaan ruukkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, talviminä yllätti kevätminän, hyvin sanottu! Eiköhän tehdä niin, että ei anneta syksyn hyydyttää seuraavan kerran, vaan säästetään kesällä rahaa ja tyhjennetään syys-lokakuussa kaikki alelaarit ruukuista. Se on oikeasti hyvä idea.

   Poista
 9. Kuulostaa ihan järkyttävän tutulta, sanoo koko talven siemenkauppoja "katsellut", nyt siemeniin ja taimiin hukkuva hölmö.

  Ja koska mulle tuli hätä, että ne mun kasvatukset eivät mahdu pihalle(kaan), olen tässä parina viime päivänä touhunnut peräti kaksi uutta penkkiä täyttöä ja kukkia vaille valmiiksi :D

  Aivan hullu harrastus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin päätön harrastus ja maanista väkeä harrastajina ;D Se on minunkin vaan alettava suunnitella uusia penkkejä, kun sinä ja Minna olette tehneet. Tarkoitus oli kyllä fiksata pari vanhaa penkkiä uusiksi, mutta jos tekisi samalla _hiukan_ isomman, niin saisi daaliat kesäksi sinne.

   Huh, tiedän nyt jo, ettei se tila kuitenkaan tule riittämään ja/tai ajattelen, että nyt voi taas hankkia lisää jotain ihan pientä, kun on tuota tilaakin...

   Poista
 10. :)
  Nyt oli kyllä niin hauska postaus, että oikein piristi päivääni. Voin kuvitella lumipyryisen illan, jolloin epätoivo iskee ja pitää hakea lohdutusta Eurobulbilta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se oli varmaan joku epätoivoinen ja lohduton ilta, oikeassa olet :) Ei tämä harrastus kyllä enää missään hallinnassa ole, on tainnut häntä alkaa heiluttaa koiraa.

   Poista
 11. Piispojen kokous :) Ihanaa odotella kuvia arvokkaista piispoista. Tänään tuli Eurobulbilta ale-tarjous, oliko se nyt -30% daalioita, menetkö katsomaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä, millaisia heistä tulee, taitavat olla tuollaisia vastaavia yksinkertaisia tyyppejä, kuin Leicester-versio.

   Voi alennusmyynti sentään, en voi mennä lähellekään sitä saittia :D

   Poista
 12. Käynnistymisvaikeuksia täälläkin...parveke on edelleen samassa kunnossa, mihin se viimeksi ennen jääkautta jäi. Pystyyn kuivuneita, moneen kertaan pakastuneita kasvintynkiä sojottaa purkeissa ja laatikoissa, pesemättömiä ruukkuja, roskainen lattia...mutta milläs menet sinne, kun edelleen on töistä kotiin tullessa kylmä ja tuuli vie järjenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tänään oli juuri tuollainen järjenvievä tuuli, en viihtynyt pihalla muutamaa minuuttia pidempään. Monilla tuntuu olevan jo kunnon kevätvaihde, innostus ja draivi, mutta mulla ei kyllä vielä ole mitään sen suuntaistakaan. Orastava toivo korkeintaan.

   Purkkien ja purnukoiden tyhjennys vaatii just semmoisen ihanan lämpimän päivän, että voi vaikka pestä ne samaa vauhtia. Ehkä se päivä joskus koittaa...

   Poista
 13. Hauska päivitys ja minulta on mennyt tuollainen sivusto aivan ohi! Vaarallinen vinkki, tilauksistanne päätellen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kuulemma just nyt daalioita 30 % alennuksella. En mene lähellekään :D

   Poista
 14. Eikai nyt sentään enää hiihtokelejä;)

  VastaaPoista