1. tammikuuta 2017

Joko riisuit kuusen?

Onnellista alkanutta vuotta, puutarhailijat! Toivotaan, että vuodesta tulee vihreä ja vehreä. Ainakin yhtä vihreä kuin metsäkuusesta – joka täällä joulukuusen muodossa juuri odottaa kohtaloaan.


Tarkoitukseni oli riisua se tänään, vuoden ekana päivänä. Mitä sitä joulunaikaa enää pitkittämään, kaikki pois vaan ja raikasta arkea kohti.

Mutta sitten katsoin sitä aamulla uusin silmin. Hopeiset, kirkkaat koristeet, tumma vihreä tausta, säihkyvät pienet tähdet. Kyllä tulee olkkarin nurkka aika pimeäksi ja tylsäksi, kun puun siitä vie pois. Joten olkoon. Katsellaan joku toinen päivä sitä riisumista.

Kasvihuoneessa on myös joulukuusi. (Uudesta kasvarista myöhemmin tarkemmin). Siinä ei ole muita koristeita kuin valot, mutta kyllä se on ilahduttanut pimeinä aamuina ja iltoina, kun pihalla olen tsuppaillut.


Valot toimivat ajastimella, ovat syttyneet iltapäivällä kolmen aikaan ja sammuneet illalla kymmeneltä. Myös aamulla ovat olleet pari tuntia päällä, jotta tuosta tontin vierestä ohikulkevat ovat saaneet vähän iloa ja valoa aamuunsa :) 

Olkoon kasvarikuusessakin vielä valot, katsellaan senkin purkua sitten joskus.

Joulupöydän keskelle tein koristeen kuivuneista oksankarahkoista ja parista pitkästä muratinoksasta sekä oksien ympärille ripotelluista hyasinteista, tulppaaneista ja orkideasta. Tykästyin siihen kovasti.


Tulppaanit ehtivät jo höntsähtää, mutta muut kasvit ovat voimissaan. Paljasjuurisiksi pestyt ja tuikkukippoihin asetetut valkoiset hyasintit ovat auenneet. Arvatkaa, haluanko riisua tuotakaan. No en. Katsellaan sitäkin vielä hetki.

Valoistuvaa viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Kyllä noin kauniita koristeita jaksaa mielikseen katsoa vaikka tammikuun loppuun saakka. Nauti!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kaunis Nettimartta, taidan tehdä just niin :) Iloista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Miten kaunista <3 Mehän ollaan tyttären kanssa parantumattomia jouluihmisiä. Meillä muut joulukoristeet laitetaan Nuutinpäivänä kaappiin, mutta kuusi pojottaa yleensä tammikuun loppuun paikoillaan. Se vain on niin kaunis valoineen ja kimaltavine koristeineen. Ihanaa alkanutta vuotta ja puutarhaunelmia sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tiina, ihana kuulla jouluihmisten aatoksia :) On se nätti kasvi tuo kuusi, talvella aivan erityisen arvokas tuoksun ja värin takia - onneksi saa ansaitsemansa huomion.
   Kaunista uutta puutarhakautta sinulle <3

   Poista