3. marraskuuta 2010

Pohoojalaane lintutalo

Maalasin loppukesällä appeni tekemän lintulaudan pohjalaiseen tyyliin punaiseksi. Ihan varma tuosta pohjalaisuudesta en ole, mutta semmoinen kutina näistä väreistä tulee.


Linnuille mökki tuntuu kelpaavan tässäkin asussa. Aloitin ruokinnan jo pari viikkoa sitten, vaikka maa ei olekaan vielä jäässä. Mulla ainakin olisi jo nälkä, jos pikkutipi olisin.

Nämä pihamainat (Acridotheres tristis) eivät talviruokintaa kaipaile. Pariskunta asustelee Thaimaassa autuaan tietämättömänä pakkasista ja hyönteisettömästä ajasta.
Kottaraisten heimoon kuuluva pihamaina on Keski- ja Etelä-Aasiassa yleinen jokapaikan lintu. Lisää thaimaalaisia lintuja voi tunnistaa sitä varten pyhitetyllä mainiolla nettisivustolla.


Aivan kuten puutarhaan kuuluvat kukat, sinne kuuluvat itseoikeutetusti myös linnut.

2 kommenttia:

  1. onpa kiva verrata juuri Thaimaasta, Phuketin seudulle suuntautuneelta lomalta palanneena, ja nähdä pihamainapariskunta. Sen kaunis lauluääni moninaisine helskytyksineen oli hotellimme yksi parhaita puolia.

    VastaaPoista
  2. Hauska kuulla, että pihamainat ovat laulaa livertäneet teille iloisesti. Niillä tosiaan on sävelkulut hallussa! Mainiota on myös katsella niiden päännyökyttelyjä ja niskahöyhenten pörhistelyjä... kun vaan joskus taas pääsisi reissuun mainojen maille. Kyllä niin tekisi mieli lähteä lämmittelemään ja herkuttelemaan.

    VastaaPoista