9. joulukuuta 2010

Valkoista, vitisellaista

Ihmeellisiä säitä sitä nykyään on. Lunta on enemmän kuin koskaan tähän aikaan, ja lisää tulee tätäkin kirjoittaessa, myrskytuulen kera. Toivottavasti ensi kesästäkin tulee sitten vastaavasti yhtä lämmin kuin viime kesästä, jos jotain toivoa voisi.

Puhdas valkoinen maisema on kyllä kieltämättä hieno, etenkin auringonpaisteessa. Toissapäivänä aurinko välähti taivaanrannassa hetken ja sai taivaan raikkaan siniseksi. Koivut hohtivat valkoisina.


Lunta on lähimmän virallisen mittauspisteen mukaan 42 senttiä. Sitä joutuu tontilla kasaamaan melkoisiksi keoiksi, että mahtuu. Puiden ja pensaiden oksat jaksanevat kantaa oman osansa.


Jännästi tuo lumi tuossa muodostelmassa pysyykin. Sen sijaan syyskuun puolivälistä asti kukassa nököttänyt (perhos)orkidea on vihdoin tiputtanut kukintonsa. Epäilin kasvin jo hetken olevan muovia, mutta onneksi ei. 


Annetaan sen nyt rauhassa lakastua ja vetää henkeä. Siirrän sen sitten kellariin viileämpään, katsotaan, mitä sellainen käsittely orkidealle tekee. Hyasinttihankintoja odotellessa voi ihastella syyskaktuksen kukintaa. 


Kukinnan päätyttyä syys-(tai joulu)kaktus pääsee orkidean seuraksi kellariin. Ohjeen mukaan lepokautta kestää pari kuukautta. Helmikuun alussa alkaakin talven selkä olla taittunut. Onneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti