13. maaliskuuta 2013

Sofistikoitunut laminaattihylly

No okei, otsikossa on ehkä paradoksi, sillä "sofistikoitunut" ja "laminaatti" eivät tiukimpien näkemysten mukaan kuulu samaan lauseeseen.

Mutta minä uhmaan tiukkiksia ja määrittelen, että makuuhuoneen laminaattihyllykköni on vietävän sofistikoitunut.

Katsokaa vaikka, miten hienon pyöreä rakennereikä.


Ja laminaatin puu-kulumia jäljittelevät viivat, miten säntillisiä ja säännöllisiä. Harmaan ja ruskean liukumalla vaihtuvat sävyt saisivat Lumenen huulipunavärien nimeäjänkin hihkumaan innosta. 


Ja kuten kaikki täällä Blogistaniassa ovat viime viikot todenneet, värinälkä tässä vaiheessa vuotta on ihan kiljuva. Siksi kannatinnarut ovat raikkaan oranssit. Solmunpäiden liehakas muotokieli tuo tuulahduksen modernin taiteen yllätyksellisyyttä.


Ja voilá, kasvit vaan paikalleen ja silmäkarkki on valmis. Huomatkaa prikat hyllytason alla, niillä on jokin rakennustekninen funktio, mutta ne muodostavat myös industrialistisen yksityiskohdan vastapainoksi kasvien kesyttämättömälle luonto-otteelle.


Kotimaisen kevättalven iltaharmautta vasten purkkirivistö luo peräti veistoksellisen näkymän.


Sanoisinkin näin, että ikkuna parani huomattavasti tämän laminaattihyllyn myötä. Ja muistaa myös täytyy, että laminaatti puhdistuu suit sait nihkeällä rätillä hilpaisten. Kuinka kätevää! Siistihän on aina siisti, myös taimihyllyn tasojen äärellä.

No juu, tämän kanssa siis elellään arviolta tuonne toukokuun puoliväliin, kunnes kaikki taimet ovat ulkoiluvalmiita. Tai ainakin karaisukunnossa. (Siis jos kevät on jos-kus siinä kunnossa, hmm.)

Mutta tiedättekö mitä. Chilit yllättivät tämän tarhurin kyllä isosti. Kun siirtelin niitä olkkarin hyllystä väljemmille vesille tänne buduaarin puolelle, niin huomasin, että ne ovat jo viritelleet kukkanuppuja.
Ensin ajattelin, että mitä ihmeen pikakasveja nämä oikein ovat? Sitten kelasin blogimuistiinpanoja ja tajusin, että onhan ne siemenet kylvetty jo kaksi kuukautta sitten. Että ehkä nuput ovat kehittyneet ihan normaalisti ajallaan.

Nyt täytyy olla tarkkana punkkien varalta, viime vuonna jossain vaiheessa kevättä ikkunalla kököttäviin chileihin ja paprikoihin iski punkki, joka käpristytti kasvien lehtiä. Chilitarhuri Julen vinkistä aion sumutella näitä päivittäin, ehkä jopa aamuin illoin, niin punk-veijot pysyvät toivon mukaan loitolla.

Ja onpahan hyvä syy käyttää tätä brittiläistä vanhan ajan kaunotar-sumutinta.


Esinettä, joka ihan oikeasti on sofistikoitunut :)

21 kommenttia:

 1. Oikein hyvä asenne! Kauneus on katsojan silmissä jne. Oranssi on oikein ihana väri ja laminaatti tuohon tarkoitukseen just passeli. Ihan sama, vaikka alkuperäinen tarkoitus olisikin vähän tylsä. Viime vuonna kasteluvedellä pilasin meidän takan päällistä. Sitä ei niin vaan putsatakaan. Laminaatti rules!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos, vaalean vihreää! Laminaatti rules, se on ytimekäs slogan :)

   En viitsinyt alkaa vänkätä rakentaja-puoliskon ideaa vastaan, kun tämän kombon sain saman tien valmiiksi asennettuna, mutta jotain viilatumpaa versiota olisin joutunut odottamaan viikonloppuun asti. Ja kun on taimista kyse, niin kiirehän on krooninen, heh.

   Toivottavasti muuten saitte takan päällisen kuntoon?

   Poista
 2. Kiva hylly! Jotain tämän tapaista pitäisi kai itsekkin virittellä. Nyt sitten löytyy niitä kaivattuja nuppuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, kiva on hyvä sana tämän kohdalla :) Nuppuja alkoi löytyä tosiaan yllättävän nopeasti, just eilen kommentoin, että kuukausi ainakin menee... ihme juttuja, kyllä tää harrastus jaksaa aina yllättää.

   Poista
 3. Kateellisena ihailen sun chilejä...
  - mulla on nyt pullahtanu 4 pientä vihreää mullasta ja odotan innolla lisää tulevaksi.
  Mun ei ehkä tarvii matkia ikkunahyllyä, mutta hienon olet tehny :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä se lähtee, neljästä pienestä taimivauvasta! Ja kohta on kaikki paikat chiliä täys :)

   Tätä mallia ei varmaan matkita kauhean hanakasti, luulen. Heh.

   Poista
 4. Kyllä on mielettömästi kuvattu laminaattihyllykköä, iski ihan kauhia tarve saada myös itselle vastaavanlainen huipputrendikäs sisustustuote! Ja paprikat nupulla, wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, huipputrendikäspä tosiaan. Paprikat on tosiwau, mutta samalla pelottaa niiden lähitulevaisuus... ikkunan toisella puolella oli aamulla -20. Miinus kaksikymmentä! Sissus, ei noi jäät sula ikinä.

   Poista
 5. Rakennereikä <3 Mikä mieletön sana, jotenkin niin rimmaava ja runsas. Ja kyllä tuo hyllykkö parantaa tuota ulkona möllöttävää maisemaa, joka koostuu lähinnä... no, valkoisesta, harmaasta, valkoisesta ja vähän vielä harmaasta. Täällä myös tuota valkoista inhoketta (tai onhan se ihan kiva, mutta aikansa kutakin) on taas tullut taivaalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, ulkomaisema on nyt ihan surkeimmasta surkeinta laatua. Ei-jaksa-talvea-enää. Ei kiinnosta lumi, ei jää, ei hiihtolatu. Ne on nyt nähty, rajansa tosiaan kaikella. Jopa laminaattilaudan viimeistelemätöntä reunaa on kiehtovampi katsoa.

   Poista
 6. Mä en keksi ylistyssanoja eli menin tapojeni vastaisesti änkäksi. Mitkään superlatiivit eivät riittäisi kuvailemaan nokkeluuttasi, aistillisuuttasi ja rakennusteknistävalmiuttasi. Sä oot huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, NM, löysit kuitenkin erittäinkin kuvailevat sanat! Ainoa vaan, etten voi ottaa kunniaa itselleni, kun Miekkonen tuon hyllyn pusersi mielensä ja kellarikomeroidensa sopukoista. Mutta en harannut vastaankaan, kyllähän tuossa säästö- ja sitä kautta myös eko-aate toteutuu. Sen designtuotteuden lisäksi ;)

   Poista
 7. No mutta tuohan on aivan valtavan hieno ja ihan ehdottoman tarpeellinen myös! Meillä ollaan suunniteltu laminaatinvaihtoa olkkariin, joten jos näin tapahtuu, ehkäpä saan hyödynnettyä vanhoja vaikkapa tällaiseen käyttöön :)

  Hurjan hienoja ovat chilitkin ja ehkä kaikista hienoin tuo sumutin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarpeeseen tuli, se täytyy todeta! Kauhulla katselin aamulla kylppärin lattialla nököttäviä purkkeja, että joko sielläkin vihreää näkyy... nekin pitää saada sitten jonnekin valoisaan.

   Laita pikkuisen laminaattia sivuun siitä projektista, heh. Tai ota vanhaa lattiamatskua talteen, tulisi vielä hienompi ;)

   Poista
 8. Selkokieli on vahvuuteni!

  Täällä on askarreltu p-rreltu ihan seriöösisti, joten kevät on hyvä ja tulee vaan. Alkaa jo päässä tykyttää tämä odottelu, joku rakenneosa siellä kohta paukahtaa... Kerron terkut punkkareille, kyllä ne ennen lumien sulamista tulevat ;)

  VastaaPoista
 9. No oh hoh sun chilejä, ovatpa aikaisessa! Ne on paprikan tavoin ikävä kyllä vähän ötökkäherkkiä, joten varuillaan olo kannattaa.. Saat varmasti mainion sadon kun ne on jo noin pitkällä :)

  Hieno taimihylly. Kyllä ikkunatila alkaa olla arvossaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kävellyt vesisuihkutin kädessä niiden ohi tunnin välein, ötököitä hätistämässä :)

   Ikkunoita tosiaan voisi olla enemmän ja ne voisivat olla isompia... lattiasta kattoon yltäviä, esimerkiksi.

   Poista
 10. Tuollaista hyllyä olen tilaillut jo kauan kodinhoitohuoneen ikkunalle! Ihana!
  Toivottavasti jää yläkerran rempasta laminaattia yli....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hylly on kyllä kätevä ikkunalla, saa moni potti osansa auringonvalosta. Olen laittanut kasveja korkeintaan kahteen riviin, niin valo yltää takimmaisillekin. Olen myös käännellyt potteja ja vaihtanut niiden järjestystä, niin saavat mahdollisimman tasapuolisesti sitä valoa. Ainakin vielä tässä vaiheessa kevättä (ja "kevättä") se on tärkeää, että taimista tulisi tanakoita.

   Toivotaan, että muutama laminaattilauta jäisi tosiaan remontista yli :)

   Poista