26. toukokuuta 2014

Herbarette 3000 DLX

Olen ollut harvakseltaan Blogistanissa, liian harvakseltaan, mutta tiedättekö miksi? Koska olen tuunannut kulkuneuvoa. Nyt pihalla seisoo kullankiiltävä yrttivaunu Herbarette 3000 DLX (niin kuin deluxe).


No kas, asiahan lähti siitä, että yrttipenkkinä toiminut turveharkkoreunuksinen systeemi oli käynyt huonoksi: maaperä kuivunut muurahaisten temmellyskentäksi, jota vain varsin korkeajalkainen ottokoira Sulo muisti enää kastella. Virtsaamalla. Joten uutta kasvualustaa kaivattiin kovasti. Ja mieshän sen keksi, kun mieskaupan (IKH) katalookia selasi. Työkalukärrystä sen saa, on korkeutta ja vähän erilaista tunnelmaa.

Tästä lähdettiin maaliskuun lopussa.


Väri oli ihan sähäkkä, mutta jos on mahdollista saada kultainen kulkupeli, niin miksi ihmeessä sellaista ei ottaisi? Pohjamaalasin näkyviin jäävät osat valkoisella ja pinnan suhuttelin spraymaalilla. Hyvin tarttui Bilteman harrastajamaali (hinta 5,90), ei tarvinnut kuin pari suht' ohutta kierrosta. Peittelin suojattavat nippelit foliolla – vinkki, jonka näin jossain interwebissä.


Mies teki vaunuun kaksi jämptin kokoista laaria.


Tyttären kanssa kehittelimme laarin kylkiin jotain sopivaa slogania. Tytär sen keksi, ja teki kirjainsapluunatkin. Minä spreijasin antrasiitinharmaalla.


Riisuimme ranskan kielen turhista etuliitteistä ja sorvasimme sanat tarkoituksiimme sopiviksi: Vert est vérité – vihreä on totuus. Ja vuosiluku mukaan.


Kärrystä saa laidat alas, kun haluaa ihailla tekstiä koko komeudessaan.


Ja laidat ylhäällä näkyy enemmän blingblingiä, nimittäin vanteet on kromatut. Bilteman vannemaalilla.


Laarien pohjalle salaojat lekasorasta ja mullat päälle.


Sitten vaan yrtit perään. Herbaretteen tuli itsekasvatettuja chilejä, timjamia, korianteria, lipstikkaa, ruohosipulia, lehtipersiljaa, krassia ja samettikukkaa. Pääsiäisen munakoristeista syntyi ihan oikeita taimia, kun siirsin oraat oikeisiin (muovisiin) potteihin.


Chileistä laitoin tällaista omenanmuotoista Narangaa...



... ja vanhaa lemppariani Hot Super Chilli F1:a.



Vanha yrttipenkki sai lapiokyydin peräkärryyn. Sen kohdalle löytyi jemma-nimisestä paikasta vielä riittävästi liuskekiviä.



Siihen minä Herbareten parkkeerasin ja siinä minä sitä ensi töikseni oven avatessani ihailen. (Ja välillä avaan ovea ihan vaan ihaillakseni.)


Ja kun spray-maalauksen vauhtiin pääsin, niin suhautin kultaa vielä amppelimuratin asujaimistoonkin.


Sopii nyt paremmin kultavaunun maisemiin. 

26 kommenttia:

  1. Komea vaunu ! Hieno idea ja varsinkin upea toteutus !

    VastaaPoista
  2. Vau mikä kärry! On todella kaunis ja käytännöllinen myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maatuska, yllättävän kiva on ajatus, että kärryä voi tarvittaessa siirrellä.

      Poista
  3. Ihan tosi tosi tosi kiva idea ja toteutus! Tuo liuskekivillä silattu parkkipaikka on mahtava piste iin päälle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Susanna, täytyykin tehdä parkkikselle parkkipaikan merkki ;)

      Poista
  4. Tuo on kyllä yrttikärryjen de luxe malli, aivan ihana:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni, uskalsinkin nimetä DLX:ksi tuon kultavärin takia :)

      Poista
  5. Mieletön kärry! Tosi ultra de luxe :)

    VastaaPoista
  6. Hienot kultakärryt! Voi myös tarpeen mukaan ulkoiluttaa yrttejä, jos alkuperäinen paikka muuttuu liian paahteiseksi tai kylmäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tuosta voi viedä kärryn loppukesästä toiselle talonnurkalle, johon paistaa aurinko matalammaltakin... kevyesti kulkee.

      Poista
  7. Aika pähee menopeli. Talveksi saatte siitä joulupukin reen ja syksyn/kevään aikana muuten vaan koristekärryn. Aivan loistava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh, joulupukin rekihän tuosta hyvin tulisi. Jos ei vaan olisi tuhdit hanget, niin leppoisasti kulkisi.

      Poista
  8. Ai että magee...! Kerrassaan. Nyt, tuon nähdessäni, saat anteeksi sen, että olemme joutuneet odottelemaan päivityksiäsi :-) Kun tuosta kasvit hyytyvät, tuon kanssa pitää ehdottomasti mennä käymään puutarhamyymälässä - miten hienoa tuohon olisi lastata ostokset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläpä, sinä se Intopii keksit idean :D Plantagenissa taitaa olla sen verran leveät käytävät, että Herbaretella mahtuisi. Olisi siinä väellä ihmettelemistä. Kärryn ohjekirjasessa tosin luki, että renkailla ei saa mennä highwaylle, joten täytyy kuleksia jalkakäytäviä pitkin...

      Poista
  9. Oo,sairaan hieno herbarette!!!! ja kiveykset!!

    VastaaPoista
  10. Aivan hurmaava viherkärry! Tyylikäs, mutta huumorilla sävytetty. Meidän Herbie on laitettu kesäteloille, mutta ulkona on rosmariini ja timjami odottamassa sijoituspaikkaa.... Tervetuloa kurkkaamaan Bad Mama's kitcheniin, http://badmamaskitchen.blogspot.fi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Hauskaa saa tosiaan tässäkin puuhassa olla :) Ja kiitos kutsusta vastavierailulle, mielelläni tulen. Samantien.

      Poista
  11. Vau! Ja mikä upea toteutus. Tämä kärry sai minut tulemaan tänne blogiisi. Oi että, mitenhän tuommosen kehtais ite väsätä?? Nämä kun ovat aika arvokasta tavaraa, valmiina tälläiset vanhat viini/puulaatikot..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pelaguu, ja lämpimästi tervetuloa, kiva kun tulit!

      Lähde vaan tuunaamaan kärryä, mielikuvitus lähtee laukkaamaan, kun alkaa miettiä kaikenlaisia varusteita... kaikkea sitä tuohonkin saisi, rekisterikilvestä juomapullotelineeseen. Kultamaalilla säväytettynä.

      Poista