26. toukokuuta 2015

Teksasin keltaruusu

Kesä on jo kynnyksellä Pohjolassa, mikäs sen ihanampaa. Palataan hetkeksi vielä Teksasin kesään, joka oli kuukausi sitten ainakin suomalaisen silmään jo vahvasti alkanut. Ja kyllä, keltaruusuhan sieltä laulun mukaisesti löytyi.


Ruusujen kukinta oli huhtikuun lopulla hyvässä vedossa, seuraava sesonki tulee lokakuun tienoilla. Ruusu on nimeltään 'Julia Child', se kasvoi Fort Worthin kasvitieteellisessä puutarhassa, kuten myös tämä oranssi teeruusu 'Folklore'.


Niin, ja moni muu ihanuus.


Teiden varsilla hehkuivat villikukat.
Kaktuksetkin olivat kukintatuulella.Maissi oli hyvässä kasvussa laajoilla pelloilla.


Kaikkialla maaseudulla oli häikäisevän vihreää.


Ja sinistä taivasta silmänkantamattomiin. Jopa enemmän kuin Pohjanmaalla (voitteko uskoa).


Myös kaupungeissa vihersi mukavasti.


Jopa siellä, missä muistot eivät ole niitä mukavimpia. Tässä näkymä siitä kohtaa, josta Lee Harvey Oswald marraskuussa 1963 katseli presidentti John F. Kennedyn autosaattuetta tähtäimen läpi. Asvalttiin on maalattu ruksit niihin kahteen kohtaan, joissa luodit osuivat presidenttiin.


Sixth Floor Museum Dallasissa on pysäyttävä vierailukohde. Kuudennessa kerroksessa tässä entisessä kirjavarastossa on vaikuttava näyttely JKF:stä ja salamurhasta, muun muassa rekonstruktio Oswaldin tuon päivän systeemeistä. Siellä ei saa valokuvata, mutta tässä seitsemännessä kerroksessa, kuuluisan nurkkaikkunan yläpuolella saa. Historia tulee voimakkaasti iholle.

Historia tuli tuntuvaksi myös Fort Worthissa hotellissa (etualan rakennus), jossa JFK vaimoineen nukkui viimeisen yönsä - aamupäivällä hän lähti kohti Dallasia, josta palasi kotiin sinkkiarkussa.


Hotellissa ei enää ole tuota huonetta numero 850, pakkohan se oli käydä tarkastamassa. Hotellin eteen on rakennettu muistomonumentti. Jotkut ihmiset jäävät elämään ikuisesti.


Läheisellä Sundance Squarella (joka on nimetty villin lännen pankki- ja junarosmo Sundance Kidin mukaan) kukkaistutukset olivat värikkäitä ja runsaita. 


Sundance Kidin tyttöystävä oli Etta Place, jonka mukaan on nimetty viehättävä hotelli Etta's Place. Mitä herkullista etelävaltioiden tyyliä kauttaaltaan! Poissa valkoinen ja 50 harmaan sävyä.


Teksasissa oli joka puolella huomattavan siistiä, ei ollut roskia tiensivussa eikä katujen varsilla. Kas roskat laitetaan asiankuuluviin astioihin.


Tällaisen luontokasvin voisi laittaa altakastelevaan ruukkuun ja viedä työpaikalle toimistokasviksi. Eikä maksaisi mitään.


Ja tällaisen voisi laittaa... ei kun tämä onkin kuuraketti. Saturn V, Nasa Johnson Space Centerissä Houstonissa. (Hemmetin iso.)


Ja tämä on Nasa-orava, joka juuri hautaa pähkinää nurmeen.


Jos asuisin Teksasissa, en ajelisi nurmikkoa vaan istuttelisin plantaasilleni ruusuja ja korkeita heiniä.


Erinäisiä palmuja ja virkistäviä suihkulähteitä myös, mallia vaikka täältä Meksikonlahden kupeesta Corpus Christistä.


Tuuppaisin päärakennuksen pääovelle tällaisen kyltin.


Toki siellä tilalla karjalauma laiduntaisi, tällaisia leppoisia longhorneja tietty. 


Mutta retkemme lopuksi, arvatkaapa ihmiset, missä tällainen kukkiva puuntyvi sijaitsee?


No Southfork Ranchilla tietysti, historian khuuleimman tv-sarjan eli Dallasin kuvauslokaatiossa. Heck yeah, se oli mahtava visiitti, siitä myöhemmin lisää.

Aurinkoista toukokuun viimeistä viikkoa, ihmiset!

6 kommenttia:

 1. Kiitos taas, kiva reissata Texasissa siivelläsi. Tuskin maltan odottaa tapaamista JR:n ja muiden kans!

  VastaaPoista
 2. Mua pyörryttää (ihastuksesta) kaikki nää ihanuudet! Tommonen puutarhakyltti pitäs tehä? Ostin Preerian keltaruusun, saas nähdä kukkiiko niin komeesti kuin Texasin ruusut. On sulla ollu messevä reissu!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhakyltti olisi kyllä kiva, hyvä slogan tuossa :) Ja preerian keltaruusu, voi apua, se on varmaan ihana. Kuvia kuvia, kun hän ensimmäisensä aukaisee...!

   Poista
 3. Oletpa nähnyt ja kokenut kaikenlaista reissullasi. Mullakin nousivat ihokarvat pystyyn tuosta ikkunavalokuvasta. Hyviä kuvia ja hauskoja kuva-aiheita. Nasa-orava :-D

  Mutta huonosti on käynyt Southforkin reunuksille. Kun ei oo enää Tseiaar komentamassa niitä suoraksi. Rauha hänen stetsonilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on mennyt sulatellessa useampi viikko - ja takaisin tekee mieli. Kokonaisvaltainen kokemus.

   Ja se on juuri niin, että kun kissa on poissa, niin reunuksetkin romahtaa. Ehkä väittävät tekevänsä ranchilla jotain muita toimenpiteitä niin uutteraan, että eivät ole ehtineet kukka-asioita hoitaa... hm. Selityksiähän ne vaan olisi. Ne tarvitsevat reippaita suomalaisnaisia tiluksia hoitamaan. Nih.

   Poista