21. kesäkuuta 2010

Mitä ja miksi? Niin, ja Backas takaisin!

Että eikö näitä blogeja ole jo aivan riittämiin, pitikö tämäkin päiväkirja vielä perustaa? Noh, ilmeisesti piti, pitkän harkinnan jälkeen.

Olen harrastanut puutarhanhoitoa enemmän ja vähemmän intensiivisesti noin viitisentoista vuotta. Ehkä tuo "puutarhanhoito" on vähän massiivinen sana, kun aluksi harrastus tarkoitti muutamaa kesäkukkaruukkua. Viimeiset kymmenen vuotta olen häärännyt vanhan omakotitalon pihalla, jossa kasvaa myös puita, joten puutarhasta voidaan kai puhua.

Haluan jakaa kokemuksiani kasveista ja muista pihapiiriasioista muiden kiinnostuneiden kanssa. Hardcore-tiedonlähteenä käytän pääasiassa Pentti Alangon kirjoja ja kirjoituksia, hän on mielestäni varsin fiksu, ehkä jopa guru.

Mutta iso osa tästä harrastuksesta pohjautuu fiilikseen, joten tässä blogissa puhutaan enimmäkseen käytännön kokemuksista ja tuntemuksista. Ja ihan ensin mietin, että millä aiheella aloittaisin, näin keskikesän korvalla kun sitä asiaa riittäisi melkoisesti.

Laitetaan alkuun kuva pettämättömistä sarviorvokeista (Viola Cornuta). Istutin ne pohjoiseen katsovalle seinustalle muoviseen ns. parvekeruukkuun 25. huhtikuuta. Sen jälkeen on tullut räntää, hallaa ja hellettä, mutta orvokki se vaan kasvaa ja kukkii.

Orvokeissa parasta on myös nyppimistarve, eli sitä mahtavaa kuihtuneiden kukkien poistoa saa harjoittaa vaikka joka päivä.

Ostin nämä yksilöt Plantagenista. Tämä kevät oli ensimmäinen Backaksen jälkeinen, ja suuri on sen puutarhamyymälän jättämä aukko! Tuusulan Kodin Terra on vain kalpea varjo Backaksesta. Kasveja on huomattavasti vähemmän, ne tuntuvat olevan vain kaiken muun rautakauppatavaran jatkeena. Surkeinta on, että rullakoissa myytävien kasvien vieressä on vain lappu: Kesäkukka 2,50 euroa.

Kesäkukka? Eikö niistä olisi voinut kertoa ihan yksityiskohtaiset nimet? Sitä se on nyt S-ryhmän kasvimyynti, metri- ja kilotavaraa.

3 kommenttia:

 1. Kiva kun perustit! Ja kiinnostava linkkilista.

  T: Sanna

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sanna, ilahduttavaa tsemppausta! Laitan linkkilistaan lisää saitteja, ne ovat varsin hajallaan selaimen suosikeissa ja sähköposteissa ja ties missä... kas blogihan tuo järjestystä elämään.

  VastaaPoista
 3. Näin on, blogi sekä myös puutarha tuo elämään järjestystä ja selkeyttä!

  VastaaPoista