21. toukokuuta 2013

Monomaani sipuliostoksilla

Ei mahdu päähän näköjään kuin yksi asia kerrallaan, vaikka olenkin nainen. Tai tarkalleen ottaen päähän ei mahdu kuin yksi väri, joka viime syksynä oli näemmä vaaleanpunainen. Prinsessanpinkki.

Niitä vaaleanpunaisia tulppaaneja nyt putkahtelee sieltä sun täältä, jonne sipuleita viime tingassa häthätää upottelin. Ja _kaikki_ on samasta väriympyrän lohkosta. Hohhoijaa.


Näillä on nimetkin, mutta en osaa yhdistää niitä oikeisiin kasveihin. Kartta on kateissa. 

Tässä olisi vielä muutama erilainen ("erilainen")...


Voi olla, että tuossa tuli joku jo kahteen kertaan, ei näitä toisistaan erota. Ja yksi laji oli tuulesta notkollaan, jätin kuvaamatta sen.

Paikallaan on kirjoittaa muistilappu #395 itselle. "Muista istuttaa monenvärisiä tulppaaneja, niin on eläväisempi tunnelma. Eri värit myös korostavat toisiaan, tuovat toisistaan parhaat puolet esiin."


Yksinkertaisesti: "Älä osta enempää Tuksu-tulppaaneja."

29 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo, ja kohta varmaan se Twin Peaksin Log Lady, muistatko? Kantoi pölkkyä sylissään...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Maiju, kyllä mäkin salaa kuitenkin nautin ;D

   Poista
 3. Tummanviolettia ja valkoista sekaan niin värimaailma olisi omaan makuuni melko täydellinen. :) Ihanat Tuksu-tulppaanit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja värejä mietin, tummanvioletti ja valkoinen rimmaisivat kivasti Tuksujen kanssa :)

   Poista
  2. KAppas vain, samoja värejä ehdotin tietämättäni. Lopuksi vasta luin muiden kommentteja....heh.

   Poista
  3. No niin, nämä ovat siis Virallisia Ystävävärejä Vaaleanpunaisille Tulppaaneille. Hyvä!

   Poista
 4. Hienolta näyttää vaikkei muita sävyjä kauheasti olekaan :) Valkeaa aitaa vasten pinkki on erinomaisen kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi, täytyy vaan nautiskella nyt tästä yksioikoisesta värimaailmasta...

   Poista
 5. Marjaanaa kyllä komppaan tuossa väritäydennysideassa. Tumma violetti ja valkoinen olisivat aika magee yhdistelmä noiden tuksujen kanssa (en enää IKINÄ voi katsoa pinkkejä tulppaaneja ajattelematta sitä kottaraista...) Pelkän valkoisen lisääminen voi jättää yhdistelmän vaisuksi.

  Räväkämpi laittaisi oranssia ja kirkkaanpunaista. Luonnossa kun nekin sopivat yhteen pinksun (pinkki + tuksu = pinksu) kanssa. Mutta sopivatko Geraniumin päähän, tai silmille, se onkin toinen kysymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samoja värejä pohdin itsekin, olisivat varsin klassinen yhdistelmä. Kyllä semmoinen räväkämpikin kävisi asetelmaksi, vaikka yhteen kohtaan tonttia. Aluksi. Sittenhän se veisi mukanaan, ja lopulta kaikkien pinksujen ympärillä väikkyisi kaikkia värejä.

   Pinksu, se on ihan täsmänimi tämännäköisille kasveille, heheh!

   Poista
 6. Sattuiko listassasi olemaan Dynasty-laji. Jos oli, niin se voisi olla ensimmäisen kuvan ylärivin vasemmanpuoleisin. Minulla kukkii se nimittäin juuri nyt. Kauniita ovat. Syksyn puuhat yllättävät usein keväällä. Toivottavasti osaa arvostaa tulppaaniloistoasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, on Dynastya ja olen samaa mieltä, että tuon kuvan lajike on juuri se! Kävin äsken hartaalla tulkitsemisretkellä ulkona, ja palapeli alkaa hahmottua.

   Syksyllä nähdään, mikä väri on in... ehkä se on joku muu kuin vaaleanpunainen, ans kattoo.

   Poista
 7. Buahhahah, ompas komea valikoima! Siinä on sävyt täydellisessä totaaliharmoniassa keskenään :) Ei vaan, vähän jotain muuta mausteeksi ja siitä tulee tosi kiva! Huippu überkiva, uskon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, on totaaliharmoniaa täällä, ei riitele värit! Saas nähdä, mitä syksyllä tapahtuu, muistanko enää tätä(kään) silloin...

   Poista
 8. *naureskelee itsekseen* Kyllä pinkki on aina pop :) Mulla on tosiaan lia-valkea-pinkki yhdistelmällä tulppaaneja juur tällä hetkellä kukassa ja se tosiaan näyttää hyvältä. Onko toi alimman kuvan tulppaani sellainen hervottoman suuri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lila-valkea-pinkki on kyllä hyvä yhdistelmä, mutta nythän mä huomaan, että sitä on _kaikilla_. Täytyy keksiä jotain erilaista, eikä vaan mennä joukon mukana ;)

   Joo, tuo iso on Pink Impression, reilunkokoinen kukka hänellä.

   Poista
 9. On se jänskää, mitä puutarha kertoo syksyminästä... Kai sitten kaiken sen vähitellen kelastuvan kaveriksi tarvitaan pinkkiä. Tai siis tuota Tuksua. Tuksun kaveriksi voisi sopia joku äitelä platinablondiväri... tai sitten voisi inspiroitua Juhani Tammisen kisastudiovaatetuksesta! (Esim. täällä http://www.iltalehti.fi/mmjaakiekko2013/2013050716987512_jc.shtml)

  Mutta nyt pitää naaaaatiskella ja pinkit ovat kyllä kaikkein ihastuttavampia! (Tunnistan tosin sen maanisen tilan, jossa tulee haalittua tulppaaneja niin, ettei muista, mitä tuli ostettua...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano, syksyminä paljastuu raa'asti esiin viimeistään toukokuussa. Valkoista olen varmaan karttanut siksi, että talvivalkoisen jälkeen on kiintiö täysi, ja liilaa kartellut siksi, että on niin tumma, syksyntumma. Kas kevättä sen pitää olla, vaaleanpunaista. Koko rahalla!

   Voihyvääpäivää tuota Tamin paitaa :o En katsellut kisoja mutta luin jotain vaateihmetysjuttuja. Nyt en ihmettele yhtään, että jonkun paita saa toimittajan tarttumaan kynään :)

   Joo, kyllä mä näistä hempeilijöistä nyt nautin, ei mun syksyminä ole niin kaukana kevätminästä. Mutta laitan harkintaan ne tummat.

   Poista
 10. Ottaisin omalle pihalleni nuo kaikki! Joku musta tulppaani voisi antaa säväyksen joukkoon, Queen Of Night, tai mitä niitä nyt on... Tosin ne kukkii vähän myöhemmin, ainakin omalla pihallani olen huomannut tämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla! Tummaa liilaa mietin joukkoon minäkin, valkoistahan tulee tuosta aidastakin (talven jälkeen ei oikein innosta mikään lumenvärinen)... Mutta se on totta, että samaan aikaan kukkivien löytäminen voi olla vähän haasteellista.

   Nyt kukkivat kaikki aikaiset ja keskiaikaiset, myöhäisiksi luonnehditut avautuvat parin päivän päästä. Tämä kevät meni kyllä nopeasti!

   Poista
 11. No mutta nuohan ovat aivan mahtavan hurmaavia! Pinkki on kukissa niin nätti väri ja näyttää takuuvarmasti hyvältä vihreää taustaa vasten :) Erityisen hienoja ovat nuo, joissa on valkoistakin seassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kauniisti sanottu, varsin diplomaattisesti :) Kiitos.

   Kyllä mä näistä nautin, vaikka ei taiturimaisista väriyhdistelmistä mitään postikorttikuvaa nyt saakaan. Onhan näissä sävyeroja, kun oikein alkaa asiaa tutkia. Ja kokoeroja ja kukan muodon eroja. Niin että nämähän ovat _täysin_ toisistaan eroavia kukkia ;)

   Poista
 12. Hehe, kiva kuulla! Kontrastia tarttisi hiukan mukaan, se on totta. Täytyy yrittää virittää ensi syksyksi kontrastisipulimuudi.

  VastaaPoista
 13. Silmiinpistävän kauniita ovat. Ehkäpä sinulla oli syksyllä jokin pinkkikausi meneillään, siksi kaikki ovat samoja värejä.
  Nou hätä, istuta tulevana syksynä jotain sopivan väristä rinnalle: tummanlilaa, valkoista ym, jos nuo haittaa itseäsi kovasti.

  Sulla on taatusti naapuruston näkyvin kevätväritys meneillään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan pinkkikausi, enkä ole ihan varma, että onko se vielä edes mennyt ohi... mutta pidän mielessä erityisesti tuon tumman tulppaanin, valkoista kun on aidassa, joka taitaa näkyä jokaisen vaaleanpunaisen tulppaanin joukossa.

   Lepuutan silmiä välillä naapurin monivärisissä t-asetelmissa ;)

   Poista
 14. Ihania kuvia, on se vaan kiva, kun kukat saa talteen kuvina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on totta, kuvaaminen kannattaa, vaikkei aina jaksaisikaan kävellä ympyrää kamera kaulassa... Nyt huomasin, että luumu on jo melkein kukkinut, vaikka se ei viikonloppuna ollut edes näkyvästi nupullaan. Täytyy käydä ikuistamassa!

   Poista