6. toukokuuta 2013

Mahdoton = haluttava?

Löysin kivan mietelauseen kanadalaisesta Garden Making -lehdestä. Päteekö tämä meihin, mitä arvelette?

"Jos se on harvinainen, haluamme sen. Jos se on pikkuruinen ja mahdoton kasvattaa, meidän on pakko saada se. Jos se on ruskea, näyttää kuolleelta ja kukkii mustin kukin, teemme mitä vaan saadaksemme sen." Ken Druse

Mulla ei ole yhtään tuon kaltaista kasvia (vielä), mutta mainoksia selaillessani (juu, luen kaiken) huomasin, että puutarhakalustemaailmassakin voi tällaisia melkein-mahdottomuuksia olla.

Vai mitä sanotte ulos tarkoitetuista valkoisista, puhallettavista chesterfield-lookalike-kalusteista?


Nojatuoli lähtee Vepsäläiseltä hiukan alle 700 euron. Hiukan kallista ehkä, mutta myös pirun arkamateriaalista ostettavaa. Jos ei multa-ruohovarvas sotke valkoista pintaa alle tunnissa, niin joku oksankarahka tai kulmahammas sen siinä ajassa puhkaisee – ainakin meillä :)

Noh, kyllähän tällekin kalusteryhmälle ostaja löytyy, hiukan hillitympiin olosuhteisiin menee varmasti.

Mun oma "ruskea, kuolleen näköinen, mustakukkainen" unelma on oma orkideataimisto. Tarkemmin sanottuna orkideataimisto New Yorkissa.

Trooppisista olosuhteista sitten ajelisin Union Square Parkiin muutaman kerran viikossa myymään kaunokaisiani sofistikoituneille suurkaupunkilaisille.


Ja jos joskus ei huvittaisi, niin en lähtisi. Istuisin patinoituneella ruskeanahkaisella chesterfieldilläni ja lukisin lehtiä. Puutarhalehtiä ja vähän muitakin.

11 kommenttia:

 1. Heh! No tuo lehden lausahdus on kyllä, pakko myöntää, hyvinkin totta tässäkin taloudessa, vaikka raikkaanvihreät ja elävän näköiset kasvit ovat myös sydäntä lähellä. Kuten pagoda-koiranhammas, jonka ison verson bongasin juuri, vaikka eilen ei siinä kohdassa näkynyt vielä mitään!
  Jippiaijee!
  Mä voisi tulla sinne sun kojun viereen myymään vaikka sipulikukkia sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pagodakoiranhammas! Siinä on kyllä aika lähelle Draken kuvailuja oleva kasvi, vaikka vehreän vihreä olisikin ;)

   Hienoa, meillä on jo kaksi kojua kasassa. Ehkä voisimme asua aluksi kimppakämpässä, niin olisi pienemmät kulut per nenä...

   Poista
  2. Niin, ja se aforisti oli Druse, ei Drake.

   Poista
 2. Mhh....Mieltymyksiä on monia, ajatellen noita kalusteita...heh heh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä... tulee näemmä ostoksiin pumppu mukana, ettei tarvitse keuhkoilla puhkua soffia täyteen. Huh, huojentavaa.

   Poista
 3. Mä tuun taatusti shoppaileen sun kojulle, saatanpa poiketa myös Sailan puodissa kun on siinä niin liki ;) Jos lupaatte ola myymättä noita kamaluuksia kalusteita!
  Tuo mietelause on aikas kuvaava. Osu ja uppos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, it's a deal: Pirkko shoppaa, me emme myy puhkuttavia kalusteita :)

   Olen kyllä aikalailla varma siitä, että sinun puutarhastasi löytyy kuvaillun kaltainen kasvi, tai useampi. Tyylikkäitä ne kaikki ovat.

   Poista
 4. No huh huh, mitkä kalusteet. Eivät kyllä sopisi meidänkään talouteen. Tosin noillahan voisi yrittää kellua jossain mökin rannassa, ties kuinka kovaa menisivät aallokossa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, noillahan voisi kellua vaikka Atlantin yli, niin on muhevat kelluttimet ;) Harmi vaan, jos tuli ostettua 24 kuukauden osamaksulla: saa maksaa loppuunkuluneita merenkyntäjiä vielä vuoden reissun jälkeenkin, heh.

   Poista
 5. Heeei, mikä se oli se teidän männäpäiväinen lautaprojekti, joka liittyi kasvihuoneeseen? Sää pirät ny hullua jännitykses.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Projekti sai valmiusasteen liki sataan prosenttiin eilen illalla myöhään, sen raportoinnin aika on seuraavaksi. Ihanaa Intopii, että olet kiinnostunut, laitan tarkat kuvailut :)

   Poista