13. tammikuuta 2011

Auringon sävyjä

Voisikohan sitä innostua orkideoista? Alkaisi kasvatella niitä sisällä kasvilamppujen ja suihkepullojen ympäröimänä? Kauniitahan ne kyllä ovat, mutta jotenkin tuntuu, että kesäkausi pihalla vie kaiken energian, ja toisaalta sisäkasvien huolenpito pimeään, kuivaan ja kylmään aikaan vaatisi extraenergiaa...


Ja toisaalta-toisaalta, näin hienojen kukintojen näkeminen antaisi kyllä varmasti kaiken tarvittavan energian kasvatuspuuhiin.

Maailmassa kasvaa yli 30 000 orkidealajia, ja jalostettuja lajeja löytyy vielä 100 000 lisää. Mihin sitä sitten keskittyisi, kun kaikkia lajeja ei millään voisi kerätä olohuoneeseensa?


Jotkut orkidealajit tuoksuvat ihmisnenään ihanalta, jotkut tuoksuvat mädältä lihalta kärpäsiä houkutellakseen. Näiden jalostettujen lajien on tarkoitus viekotella vain ihmisiä, joten vahvoja tuoksuja niistä ei thaimaalaisella taimistolla lähtenyt.


Olisi kyllä odottanut, että näin korea kukka myös tuoksuisi huumaavasti. Vähän niin kuin parhaimpiinsa pynttäytynyt, illanviettoon suuntaava turisti, hmm.


Tämä punahuuli olisi kyllä lähdössä johonkin gaalailtaan, luulen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti