30. tammikuuta 2011

Esikot eivät kursaile

Viimeöinen pohjoistuuli tuuletti puista kaikki kuivat oksat alas. Saattaa olla, että mukana tuli elävääkin materiaalia, sen verran tuota risua pihalla nyt on. Isojakin karahkoja, joiden kanssa en oikein tiedä, mitä tehdä: lehtikompostikehikko on lumen alla (vai purettiinkohan se syksyllä, en muista) ja roskis täyttyy oksista samantien.

Sen sijaan linturuokinta on edelleen tosi mukavaa, nyt lintuja näkyykin paljon. Ostin Anttilan alennusmyynnistä (!) yhden härvelin lisää, nimittäin talipallokehikon.


Tämä brittiläistä tuotantoa oleva napakka ja yksinkertainen systeemi vetää sisäänsä kolme palleroa. Tykkään sen vähäeleisyydestä ja ajatellusta suunnittelusta.

Samoin tykkään jostain syystä oranssista väristä, ehkä siitä saa huomaamattaan energiaa tai ainakin sitä nyt tarvitsisi. Ostin kerrotun tulilatvan ja laitoin hänet eteiseen oranssin kynttilän kaveriksi.


Hankin myös kolme kevätesikkoa, ne ovat varsin pirteitä tapauksia. Värien kanssa ne eivät kursaile, vaan pukkaavat yhteen terälehteenkin montaa sävyä. Yksilöiden yhdistelemisessä täytyy vaan ajatella, että luontoäiti ei voi olla väärässä.


Esikot haluavat, että niiden multa on kosteaa koko ajan. Niitä kannattaa kastella päivittäin, aluslautasen kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti