23. tammikuuta 2013

Purin korin

Aikansa kutakin, ja sesonkikukkia varsinkin. Alelaarin kuningattaret saivat poistua muualle draamailemaan, he antoivat kaikkensa, joka oli ihan riittävästi. Pyykkikori-istutuksen hyasintit lähtivät kellariin odottamaan mahdollista ulosistutusta (jos elävät siihen asti) ja kolmikukkainen amaryllis napsahti leikkokukaksi maljakkoon.


Saintpauliat laitoin häkkilinnuiksi, katosta roikkumaan.


Muut härpäkkeet menivät sinne, mistä tulivatkin, eli sinnetännetuonne. Ketä se kiinnostaa. Eh.

No juu, mutta kuitenkin, nyt katsellaan näitä ja reippaana kukkivia perhosorkideoja, joista tässä valkoinen yksilö. Hänellä on neljä kukkavanaa, se on mukavan monta.


Leppoisaa loppuviikkoa, kohta on tämä tammikuu entinen. Ah!

14 kommenttia:

 1. Hei mutta todella, nythän alkaa tammikuu olla lopuillaan! Jeeeeeee!
  Ihanat perhoset ja häkkilintuset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, tammikuun loppuminen tuntuu isolta askeleelta! Onhan tässä jo kahlattu monta kuukautta umpihankea, mutta paljon vähemmän on edessä. Tuskin mitään, yksi vaivainen helmikuu. Se ei ole juurikaan mitään. Tuskin edes huomataan mokomaa.

   Poista
 2. Hyvä saavutus orkidealle! Oletko saanut se kukkimaan noin upeasti? Juu, helmikuussa vielä hanki hohtaa ja maaliskuussa sitten maata näkyvissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, orkidea on kahden vuoden ikäinen. Viime talvena se kukki kahdella uudella kukkavanalla, kuten silloin kun sen sain, mutta tänä vuonna vanoja tuli tosiaan neljä. Se asustelee kasvivalon alla, mutta loisteputki on kyllä yli metrin päässä kasvista, niin että en tiedä, onko siitä ollut apua tässä asiassa. Kesän hän vietti ulkona, varjoisassa paikassa, luulen, että se on saattanut osaltaan innostaa kukantekoon.

   Maaliskuussa maata näkyvissä, niin juuri! :)

   Poista
 3. Oujee! Sinähän sen sanoit:) Ihanaa päästä tästä eroon ja siirtyä pikkuisen taas kevättä kohden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vietetään oikein Hyvästit tammikuulle -juhlaa, leivotaan kiva piirakka, hankitaan tulppaaneja koristukseksi ja nauskitaan lasi valkoviiniä (nimenomaan valko-, sen kevään vauhdittamiseksi) palanpainikkeeksi. Helmikuu on helmi, ainakin helmempi kuin tammi ;)

   Poista
 4. Ihanii kukei ja tuo häkki asetelma on ihan huippu suloinen! Mä en oo koskaan saanu orkideaa kukkimaan uudelleen ja viherrän lievästi kateudesta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, häkki kiittää :) Perhosorkidea on superhelppo kasvi, en mä muuten niistä tykkäisi, heh. Kunhan saavat valoa (asuvat ikkunalla) ja vettä (kerran viikossa) ja lannoitetta (nuppuaikaan), niin pärjäävät hyvin. Kaikki tätä monimutkaisempi hoito on mulle no-no.

   Poista
 5. Aikas hyvin purettu! En ole ikinä oikein piitannut saintpaulioista, mutta ne näyttävät kyllä ihan poikkeuksellisen kauniilta tuolla häkissään. Mahtava idea siis, kekseliäs asettelu teki kukkasista heti paljon mielenkiintoisempia :)

  VastaaPoista
 6. Joo, mäkin tykästyin näihin pitkästä aikaa, kun löysin uuden värisiä yksilöitä. Häkissä ne näyttävät kyllä normaalia kiinnostavammalta, joten kyllä se varmasti tuon kuvailemasi asetteluasian ansiota on :)

  VastaaPoista
 7. Blogissani on sinulle haaste: http://parasta-aikaani.blogspot.fi/
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oij, kiitos Tarja! Tulen ilman muuta visiitille :)

   Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 8. Tein ohjeesi mukaan siemenkranssin. Oletko kokeillut tehdä massasta kahta kranssia litran kakkuvuoilla? Vai tuleekohan niistä jo liian pieniä ja heppoisia? Tintti kyllä tyytyväisenä nokki tuota isoa kranssia. Linkki:
  http://saveajapapuja.blogspot.fi/2013/01/siemenkranssi-pihabongaukseen.html

  VastaaPoista
 9. Onpa hieno siemenkranssi! Se on ihan katsojan silmässä, että miten ison kakun haluaa tehdä, linnuille varmasti maistuu kaikissa muodoissa. Niillä voi kestää hetken löytää kranssi, mutta kyllä se on meilläkin aina kauppansa lopulta tehnyt.

  Jos testaat jossain vaiheessa tehdä kranssin litraisessa kakkuvuoassa, niin olisi kiva kuulla, mitä olet mieltä. En itse asiassa tiedä, minkä kokoinen vuoka tuo mun käyttämä on. Ympärysmittakin ratkaisee, jos on pienempi halkaisija, niin tulee tietty paksumpi kaakku. Mutta ihana lopputulos sulla, tipikin näyttää tosi tyytyväiseltä :)

  VastaaPoista