14. heinäkuuta 2013

Q = qsi pelaqta

Eh, hiukan vaikea yhdistää Q-kirjain puutarhailuun, mutta kyllä se pienellä kikkailulla onnistuu. P-kirjain meni purppuraheisiangervolle, vaikka siinä olisi pitänyt yksilö- ja lajikemäärän perusteella olla pelargoni. Tykkään pelargoneista, koska ne täyttävät lempikasvikriteeristöni: helppo, helppo ja helppo.

Tässä qsi pelakuuta helleviikonlopun jälkimaininkeihin.

Valko-vihreälehtinen tapaus ei edes tarvitsisi hienojen lehtiensä lisäksi kukintaa, mutta kyllä se herkät, yksinkertaiset liilat kukkansa haluaa ilmoille ilauttaa.


Tuoksupelakuukin tekee kukat (se on tietysti kasvin itsensä mielestä lisääntymisen kannalta oleellista), mutta lehdissä on sen juju. Voimakas tuoksu, jota voisi kuvailla... voimakkaaksi.


Tällä yksilöllä on sekä kivat lehdet että kiva kukinto. Lehdet ovat sileät ja graafiset, liilat kukat kerrotut. Sain napsaistua yhden pistokkaan, ennen kuin kasvi kuukahti talvisäilössään. 


Vaaleanpunaisia pelakuita on tontilla nyt reilusti, kun niitä siemenestä ja pistokkaista intopiukkana kasvattelin. (Liian helposti lisättävä kasvi, ehdottomasti.) Kukista riittää koristeiksi omenapuun oksalle.


Näin pääsee käyttöön myös vuosia sitten parasta ennen -päiväyksensä menettänyt elintarvikeväri.

Hyvää uutta heinäkuista viikkoa – on siis hei-nä-Q! Onko ihanampaa?

6 kommenttia:

 1. Ihqu postaus! Pelakat on niin kivoja kasvatettavia, vaikkakin nyt mulla on yks Mme joka taitaakin olla melko vaativa tapaus ;D Suljetaan silmämme pallokrysanteemien mainoksilta ja nautitaan vielä kesästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin: pallokrysanteemeja ei vielä ole. Ollenkaan.

   Mademoisellesi kuulostaa vaativuudessaan ihanalta! Siis ihqulta ;)

   Poista
 2. Kivat ovat pelargoniasi:) Tuo omppopuun koristelu on kyllä mainio, värivesineen! Heinäq, aah -ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen sanoit, pelargonia-Pirkkonen ;)

   Värivesi on kiva tapa saada kulutettua elintarvikeväriputeleita, joissa on parasta ennen -vuosiluku 1996. Riittävät minun ja perillisteni eliniän, heh.

   Heinäq!

   Poista
 3. Kyllä nämä ansaitsevat aivan oman postauksen.
  Kauniita noi pullot ja kukat puussa. Kekseliästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pullot osuivat silmään pääsiäisen jälkeisessä alennusmyynnissä, ja niin olivat halpoja, että oli pakko ostaa. Niistä tekee pääsiäiskoristeen ilmeisesti tuo pieni vihreä perhos-kukkakoriste. Ja miksei, kyllähän meillä pääsiäisenä perhoset lentelee liihottaa ;)

   Poista