12. huhtikuuta 2017

Vaaleanpunainen kasvihuone ja muita ruotsalaisideoita

Terveiset Tukholmasta, Pohjoismaiden suurimmilta puutarhamessuilta. Ja koska viime viikonloppu oli varsin erilainen kuin kevätviikonloput Tukholmassa yleensä, niin tähän alkuun on puhuttava hieman siitä terroriteosta. Se oli raukkamainen teko, aivan yhtä raukkamainen teko, kuin kaikki muutkin terroriteot. Pelkurimainen, raukkamainen, täysin turha.

Tulimme lentokentältä Tukholman keskustaan 5–10 minuuttia tämän Drottninggatanilla tapahtuneen teon jälkeen. En mene yksityiskohtiin omassa kokemuksessani, joka on niin ohuen ohut heinänkorsi Tukholmassa asuvien ja kaikkien ruotsalaisten kokemaan verrattuna. Haluan kuitenkin sanoa, että kyllä se kosketti kaikkia, lähellä ja kaukana.


Tukholma, pysy aina ihanana itsenäsi. Ja kiitos puutarhamessujen järjestäjälle kahvitarjoilusta lauantaiaamuna, kun turvatarkastuksen vuoksi jonotus ulkosalla venyi tunnin mittaiseksi. Viileä päivä oli, lämmin kiitos ajatuksesta. 


Messutapahtuma (Nordiska Trädgårdar) suljettiin perjantai-iltapäivänä terroriteon jälkeen, mutta lauantaina elämä palaili uomiinsa niin hyvin, kuin se voi alkaa palata. Väkeä oli messuilla mielestäni edellisvuosien tapaan. Oli mukava päästä ihastelemaan ruotsalaisia huikeita puutarhaideoita, vaikka taustatunnelma kaikessa oli luonnollisesti alavireinen.

Ensin vastaan tuli vaaleanpunainen kasvihuone. Kyllä, nyt niitä saa, jos sellaista hamuaa.


Vuoden pelargoniksi on valittu vaalea ruusunnuppupelargoni "Kronprinsesse Mary". Lajike on nimetty Tanskan kruunuperijän prinssi Frederikin puolison mukaan. Tyyliä on, niin kuin skandinaavimonarkeilla yleensä on.


En voi sille mitään, mutta näillä Tukholman-messuilla saan aina fiiliksen uusista ja raikkaista ideoista, toisin kuin Helsingissä, jossa painotetaan enemmän ruohonleikkureita ja kompostoreita ja kaikkea muuta tavaraa. Ja sitten on pikkunarsissia rullakoissa. Sellainen tunne mulla on. Voin olla väärässä. 

Tässä joka tapauksessa ihan nopealla fiiliksellä näpsäistyjä kuvia siitä, mitkä asiat herättävät huomiota ja kutittelevat erilaisia aivojen osia puutarhamessuilla.

Ristipistotyöt ja mennyttä maaseutua kuvaavat jutut.


Tummat tunnelmat, vähäeleiset asetelmat.


Ryöppyävä runsaus.


Ite tehdyn näköisyys.Ruotsalaisen rento, mutta ah niin chic ote. Tällaiset hääkoristeet? No todellakin!


Tavarapuolella herätti huomiota komea metallikeinu.


Muovinen aikuiskylpyamme.


Järvivedellä täytettävä ja puilla lämmitettävä kevyt retkiallas.


Virolainen Kiviset ja Soraset -keinu.


Jotenkin tuo yläparrussa roikkuva nalle sulatti sydämen. 

Palaan seuraavissa postauksissa vielä näille messuille. Tähän laitan viimeiseksi kuvaksi otoksen, joka sai minut uskomaan siihen, että ruotsalaiset pääsevät hirmuteoista yli, mahdollisesti yhä vahvempina. Sillä jos kottikärryt osaa nähdä väreissä, asenne on kaikin tavoin oikea.


Tämä Horby Brukin ständi voitti parhaan näytteilleasettajan palkinnon. Niinpä. Kottikärry 2.0. Niin ruotsalaista :)

2 kommenttia:

  1. Kiva messupostaus. Mekin olimme lauantaina messuilla. Selvittiin puolen tunnin jonolla, sillä olimme paikalla melko aikaisin. Kylmää oli. Mukavaa Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos messukatsauksesta ja inspiroivasta kuvakavalkadista! Mukavaa pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

    VastaaPoista