13. lokakuuta 2013

Glitterkäpyjä koristeeksi

No tulipas tyhmä otsikko. Ei kai glitterkävyt kelpaa kuin koristeeksi, ei niitä ainakaan syödä kannata. (Tai mistä minä tiedän, vaikka kannattaisikin, mistään ei ihan varma voi tässä maailmassa olla.) Mutta saivartelut sikseen, koristekäpyjen äärellä tässä ainakin nyt ollaan.

Ensin tarvitaan kasa käpyjä. Kaikenlaiset kävyt käyvät, mulla oli tarpeistona kuivuneita tämänvuotisia männynhedelmiä.


Kävyt ovat kyllä tosi kauniita koristeita ihan sellaisenaan, olen käyttänyt niitä muun muassa joulu- ja pääsiäiskukka-asetelmissa peittämässä mustaa multaa. Mutta nyt teki mieli hiukan askarrella, joten kipaisin kaupasta kimalteita ja pari tölkkiä spraymaalia sekä kellarista siimaa.


Tein siimasta kävyille ripustuslenkit ihan vaan sitomalla pätkän ensin kävyn "rungon" ympärille ja solmimalla "hännät" loppupäästä yhteen.

Sitten suihkuttelin maalia roikottamalla käpyä lenkistä kumihanskat kädessä pahvilaatikon sisällä ja kostean maalikerroksen päälle ripsin kimalletta. Maalia kului hirmuisen vähän. 

Valmiin kävyn ripustin omenapuun ulokkeeseen kuivumaan. 
Tein käpysiä parisenkymmentä. Enemmänkin olisin voinut tehdä, oli tosi kivaa puuhaa, mutta ovensuuvalaisimena toimiva männynkäkkärä ei olisi vetänyt oksilleen enempää.

Pienistä puuhista sitä voi ihminen tulla iloiseksi. Melkeinpä hiukkasmaisista asioista.
Tunnelmallista sunnuntai-iltaa ja pirteyttä alkavaan viikkoon – näyttää siltä, että reipas pohjoistuuli pitää siitä pirteydestä osaltaan huolta, pysytään voimakkaina!

9 kommenttia:

 1. Hauska idea nuo kävyt. Mä oon kuljeskellut metsissä vähän silmäillen jos sattuisin löytämään oman männynkäkkyrän, mutta vielä ei oo osunu sopivaa kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, varmasti löydät vielä hienon käkkyrän! Ja käpyjä :)

   Poista
 2. Jahas minulta löytyykin valkoinen spray jostakin kaappien kätköistä ja muuta matskua on metsät pullollaan! Naapurin isäntä sanoi mielestäni kivasti kesällä kukkien laitosta, että kun silimä vaan vaatii kaunista, siitä kait ne jostuu nämä askartelu buumit näin syksyisin. Ja kun se vaan on niin kivaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu, "silmä vaan vaatii kaunista". Niin se varmasti on.

   Metsä on materiaalia pullollaan ja askartelu on kivaa, olen niin samaa mieltä!

   Poista
 3. Nämä on niin hyviä koristematskuja, itse löin viime talven jälkeen betonivadissa majailleet, valkoisessa spraymaalilla suhutellut kävyt paperikassiin kesän ajaksi. Kohta ajattelin ne sieltä jälleen nostaa esille. Kupariväri toimii näissä myös mainiosti, sitä voisi kokeilla seuraavaksi, kun "huurteiset" versiot alkavat kyllästyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävyt taipuvat kyllä monenlaiseen, ja ovat nättejä ihan sellaisenaankin. Kupariin tykästyin minäkin, vaikka oikein runsasvärisiä ensin suunnittelin... mutta onhan tuota raaka-ainetta vielä jäljellä semmoisiinkin.

   Poista
 4. Oi. Oi. Glitteriä! Ihan on jo melkein päässyt unohtamaan, miten mukavaa on jou... eikun talvivalojen ja glitterin combo. Nuo käpyset ovat kyllä hienoja, pitänee itsekin alkaa suihkia sellaisia pian kun on spray-pullossa glittersuihketta. Blingbling!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko glittermaalia olemassa? Oikein hileversiota? Semmoinen olisi kyllä kätevää, vaikka askartelun itsensä kannalta on kivaa tällainen monivaiheinen puljaaminen...

   Mulla on tainnut tuo joulun käsite venyä aika laveaksi, kun mietin loka-joulukuuta sesonkina, joka sisältää myös joulun. Tosin joulupukit sun muut tontut tulevat kuvioihin vasta joulukuussa (okei, ehkä joskus jo marraskuussa), mutta valoa ja glitteriä voi tursutella jo sesongin alussa. Joulussa parasta on sen suunnittelu ja odotus, tapaninpäivänä systeemi on ohi :)
   Blingbling sullekin!

   Poista